Connect with us

A-Z NEWS

Drumul spre Cerbul de Aur, selectia nationala 2009

Published

on

Reclame

Drum lung are Cerbu’ in fiecare an…Pregatirile incep cu 8-10 luni inainte de marele eveniment. Sute de oameni lucreaza zile si nopti pentru ca Cerbul de Aur sa straluceasca pe scena din Piata Sfatului. Informatia a venit din timp, chiar din luna aprile : Cerbul de Aur 2009 se desfasoara in luna septembrie la Brasov. Bucurie si fericire pe chipul celor care se bucura de festival si de efectele lui.

Chiar daca este un festival international, batalia cea mare se da intre concurentii romani ce vor urca pe scena de la Brasov. Selectia Nationala de anul acesta  i-a pus in evidenta pe cei mai buni interpreti( in numar de 12) calificati in urma preselectiei de la Bucuresti.

Cerbul de Aur reprezinta pentru tinerii interpreti care vor sa se afirme o poarta de lansare in muzica romaneasca, asa cum se intampla si la selectia pentru concursul Eurovision. Drept dovada, si anul acesta s-au inscris peste 150 de concurenti pentru preselectia Concursului International de Muzica “Cerbul de Aur” . Juriul a avut o misiune grea si dificila, pentru ca toti participantii erau foarte bine pregatiti .

Prima formatie care a deschis Concursul Selectiei Nationale Cerbul de Aur 2009 a fost trupa “Soundcheck” , care a interpretat o piesa inspirata din folclor si hitul “Seniorita” a lui Justin Timberlake . Juriul a fost retinut ,mentionand ca aranjamentul orchestral nu a fost corelat cu vocea solistului, insa aprecieri au fost aduse saxofonistului din band. Cu numarul 2 intrata in concurs a fost trupa “112” din Targu Mures. Piesele au avut tenta pop-rock. Baietii au avut emotii, dar juriul i-a incurajat. “112” a declarat la final ca visul lor este sa cante pe scena Cerbului. Au interpretat doua piese cam lente, iar juriul a vrut ceva mai ritmat. In final s-a optat pentru a treia piesa, “Bon Jovie – It’s my life”.
Numarul 3 a adus  pe scena Cerbului formatia “Tabasco”, cunoscuta de la Selectia pentru Eurovision, dar si de la alte concursuri. Au interpretat piesa “Purple”, cantata si anul acesta la Eurovision, si o alta mai comerciala . La final ei au spus ca juriul le-au adus numai critici. (bine le-a facut); Cu numarul 4, “The Marker” au continuat show-ul din studioul Selectiei pentru Cerbul de Aur;  Energie, entuziasm, optimism, asta se citea pe chipul celor 4 ! Paul, solistul, a mentionat juriului ca trupa a  reprezentat Romania la concursul “Global Battle of the Bands” din Marea Britaniei . Juriul a fost in extaz, au primit aprecieri de la toti membrii, Petre Mihai mentionand ca ei sunt viitorul muzicii de calitate. A doua piesa de la The Marker a fost o balada care i-a lasat cu gura cascata pe jurati. La final,baietii au declarat ca juriul a fost foarte degajat cu ei si ca au primit sfaturile lor cu mare placere.

Numarul 5 a adus in fata telespectatorilor pe membrii formatiei „Crazy Win” care au schimbat putin ritmul in concurs ,avand doua piese pop-dance ! Problema a fost ca solistei i s-a „blocat” vocea si a trebuit reluat negativul .Apoi totul a decurs normal,dar juuriul nu s-a aratat atat de impresionat de prestatia celor de la „Crazy Win”.

Dora de la Brasov a intrat in concurs cu numarul 6, scopul ei fiind acela de a canta pe scena de la Brasov,dupa cum a marturisit ! Prima piesa, deja bine cunoscuta de intrg publicul , „Let my Try”, nu a avantajat-o pe Dora.  Solista  a avut ceva probleme de sunet,  echipa tehnica a remediat totul, insa Dora s-a grabit si inerpretarea nu a fost pe placul juriului. A doua piesa a adus stralucire Dorei .A cantat bine si-a avut si dansatori care au incins atmosfera. Paula Seling, membra a jurului ,a subliniat ca ea a incercat sa aduca numai cuvinte de lauda tututor interpretiilor, in tip ce colegii de breasla aduceau numai critici , spunand de Dora ca a avut emotii, dar ca a stralucit pe scena.

Pe pozitia cu numarul 7 a intrat in scena Irina Popa, castigatoarea Trofeului Mamaia 2008, cunoscuta si de la concursul tv Mega Star de la Prima Tv. A cantat doua piese din repertoriul international .Prestatia ea nu a fost criticata de niciunul din membri juriului . Irina a declarat ca a avut emotii ,dar ca a fost multumita de juriu.

Cu numarul 8 in concursul Selectiei pentru cerb a evoluat Jasmine. Prima piesa a fost cantata in limba rusa.Probabil ca juriul nu a inteles nimic, dar nu asta a contat … vocea ei a fost puternica si impecabila. Jasmine a participat de doua ori la Selectia Eurovision, la Festivalul Mamaia si la mai multe festivaluri internationale de muzica, momentan lucrand la un proiect impreuna cu trupa BUG Mafia.

Numarul 9 l-a adus in concurs pe solistul Mihai Radu din Pitesti. De la inceput a spus ca are emotii si ca incearca sa dea tot ce e mai bun pentru a reprezenta Romania la Cerbul de Aur. Mihai a avut o singura piesa, o balada care a pus pe ganduri juriul. Emotiile au trecut, solistul a cantat bine, iar juriul a fost multumit .

Nadine si-a afacut aparitia in lumina reflectoarelor cu numarul 10.Nu a mai vrut sa faca probe de voce si a trecut direct la pozitiv. A debutat cu o melodie inspirata din folclor şi o voce inegalabila s-a auzit in studioul ce a gazduit selectia cerbului . La a doua piesa jazz, Nadejda s-a simtit in largul ei si a cantat desculta.  Juriul a avut numai cuvinte de lauda, ea sustinand ca acesta i-a acordat chiar prea multa atentie. In final s-a lasat si cu plansete.Petre Nastase a fost foarte emotionat de prestatia Nadejdei si a varsat ceva lacrimi … de bucurie!

Ramona Hanganu cu numarul 11 in concurs si-a etalat palmaresul de participari la concursuri ,apoi a trecut la interpretare.S-a prezentat cu  o piesa straina si una din folclor interpretata de Nico, ”Un ideal”. Juriul a fost rezervat in a face comentarii… Tatiana Cerga de 25 de ani din Chisinau a intrat in concurs pe pozitia 12.A interpretat o creatie proprie si o piesa straina. Relaxata si fara emotii, Tatiana a transmis numai bucurii juriului ,acesta aratandu-se incantat de prestatia ei.

Selectia Nationala a Cerbului de la Brasov s-a incheiat si ,cum era firesc ,s-au ales si castigatorii.In ordinea intrarii in concurs: The Marker, Jasmine si Nadine sunt cei care vor urca pe marea scena din Brasov in zilele de 2,3,4 septembrie in concursul international de interpretare.

Juriul care a ales piesele castigatoare sa reprezinte Romania la Concursul Cerbul de Aur a fost format din : Ionel Tudor, Paula Seling, Gabriel Cotabita, Virgil Popescu, Alexandra Cepraga, Petre Nastase, Titus Munteanu .

Asa s-a terminat si Selectia Nationala, au fost alesi si concurentii straini , dar si artistii ce vor sustine recitaluri in cadrul festivalului…Scena se ridica pe zi ce trece in Piata Sfatului din Brasov si totul va fi pus la punct.

Cel mai mare eveniment muzical al anului isi face debutul in luna septembrie la Brasov. Festivalul International de Muzica „Cerbul de Aur” va fi transimis in exclusivitate de Televiziune Romana, in direct pe canalele TVR 1, TVR HD si TVR International .


Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați sau la adresa contact@radardemedia.ro

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending