Connect with us

BAZAR

“Duelul viorilor” 2013, la cea de-a treia ediție in turneu national

Avatar

Published

on

Cea de-a treia ediție a turneului național ‘Duelul viorilor’, având ca protagoniști doi artiști de talie internațională care le mânuiesc cu măiestrie, Liviu Prunaru (Stradivarius) și Gabriel Croitoru (Guarneri), împreună cu pianistul Horia Mihail, va avea loc între 23 septembrie și 4 octombrie în opt orașe din România.

Organizat de Radio România Cultural și Accendo și finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, turneul va include orașele Brașov—Sala Patria (23 septembrie), Târgu Mureș—Palatul Culturii (24 septembrie), Turda—Teatrul Municipal (25 septembrie), Craiova—Sala Filarmonicii (27 septembrie), Pitești—Casa de Cultură (28 septembrie), Iași—Opera Națională Română (30 septembrie), Bacău—Ateneu (1 octombrie) și București—Sala Radio (4 octombrie).

Biletele se pot achiziționa de la sălile în care se vor desfășura recitalurile, iar în București și prin www.bilete.ro. Informații suplimentare, pewww.duelulviorilor.ro.

Toate concertele încep la ora 19,00, cu excepția celui de la Brașov, care va începe la 20,30.

“Inițial, în mintea mea, ‘Duelul viorilor’ a fost o joacă. Dar după o a doua ediție în care aceiași eroi s-au lăsat atrași în aventura unui turneu dens și obositor de-a lungul și de-a latul țării, făcând săli de peste 1.000 de locuri să pară neîncăpătoare, am ajuns să cred că joaca noastră de-a duelul a devenit serioasă. Iată că o a treia ediție în toamna anului 2013 va avea loc în aceeași distribuție, cu toate impedimentele care s-au ivit pe parcurs și care, din fericire, au fost depășite”, a declarat, vineri, într-o conferință de presă dedicată anunțării evenimentului, Oltea Șerban-Pârâu, redactor-șef al postului Radio România Cultural și director artistic al Orchestrelor și Corurilor Radio.

Repertoriul ales va fi, susține Oltea Șerban Pârâu, unul dens, atractiv, spectaculos și dificil, incluzând piese de: Piotr Ilici Ceaikovski, Pablo de Sarasate, Saint-Saens, Grigoraș Dinicu, Nicolo Paganini, Manuel de Falla, Richard Wagner, Henry Wieniawski, Charles de Beriot și Christian Sinding.

Oltea Șerban-Pârâu a anunțat că în anumite orașe biletele au fost epuizate, în timp ce pianistul Horia Mihail a afirmat că turneul este unul aniversar, al 20-lea la care participă sub auspiciile Accendo.

“Dacă la primul turneu, în 2011, ne-am cunoscut, în 2012 ne-am împrietenit, sperăm ca în acest an să colaborăm pe măsura așteptărilor publicului”, a mai spus pianistul.

Liviu Prunaru, un artist de talie internațională, i-a avut profesori pe Alberto Lysy (cu care a cântat pentru Papa Ioan Paul al II-lea “Dublul concert” de Bach) și pe violonistul Yehudi Menuhin (fost elev al lui George Enescu). Este concert-maestrul celebrei orchestre Royal Concertgebouw Amsterdam, cotată drept una dintre cele mai bune din lume. Cariera sa solistică internațională în plină ascensiune cuprinde colaborări cu cele mai importante orchestre din lume, precum London Philarmonic Orchestra, London Symphony Orchestra, Orchestre National de Belgique, Orchestra Filarmonică din Atena. Un număr mare de premii internaționale, participări la festivaluri și înregistrări audio se adaugă palmaresului său.

Gabriel Croitoru, prof. univ. dr la Universitatea Națională de Muzică București, solist-concertist al Orchestrelor și Corurilor Radio România, al Filarmonicii “Paul Constantinescu” din Ploiești și membru al Cvartetului de Stat “Transilvan”—Cluj-Napoca. A cântat ca solist alături de importante orchestre europene, printre care orchestrele simfonice din Monte-Carlo, Salonic, Sevilla, Cannes. Distincții de prestigiu obținute stau dovadă a talentului violonistului român: Premiul al III-lea la Concursul “N. Paganini”—Genova (Italia), Premiul special al juriului la Concursul “Fritz Kreisler”—Viena (Austria), Premiul al II-lea la Concursul Internațional “Zino Francescatti”—Aix-en Provence (Franța).

Pianistul Horia Mihail, un muzician al cărui rafinament transpare din fiecare apariție în concert sau recital, este unul din cei mai apreciați pianiști români ai generației sale. În calitatea sa de solist concertist al Orchestrelor și Corurilor Radio România, Horia Mihail susține numeroase concerte și recitaluri pe scena Sălii Radio din București, colaborează cu orchestre de profil din țară, fiind totodată solist al Filarmonicii din Brașov, dar și în turnee în țară sau străinătate. De-a lungul timpului a susținut peste 2.000 de recitaluri și concerte în 18 țări, pe patru continente. În ultimii ani, Horia Mihail a susținut mai multe proiecte naționale de anvergură muzicale, solistice sau de muzică de cameră, cu impact cultural dar și social precum “Pianul călător”, “Flautul de aur”, “Vioara lui George Enescu la sate” și, bineînțeles, “Duelul viorilor”.

Vioara Stradivarius ‘Pachoud’ este construită de celebrul lutier italian în 1694, instrument pus la dispoziția lui Liviu Prunaru de vestita orchestră Royal Concertgebouw—Amsterdam.

Vioara Guarneri del Gesu ‘Catedrala’, datată 1731, este un instrument pe care a cântat nimeni altul decât George Enescu și care este pusă la dispoziția violonistului Gabriel Croitoru de Muzeul Național ‘George Enescu’, în patrimoniul căruia se află, scrie Agerpres.

Comentarii

Muzica

Gerry de la Bedda Band, cover dupa piesa Liceenii! Ascult-o aici!

Avatar

Published

on

In timpul izolării nu trebuie sa uitam de prieteni, familie! Așteptăm sa treacă criza aceasta și sa ne revedem cu toții, sa nu uitam ca doar împreuna putem trece peste orice și putem face cele mai frumoase lucruri!

Comentarii

Continue Reading

Muzica

Smiley si Cabron lanseaza „Cine-i salveaza pe eroi?”, o piesa despre eroii de ieri, de azi si de maine

Avatar

Published

on

Smiley lanseaza alaturi de Cabron „Cine-i salveaza pe eroi?”, o piesa apasatoare despre eroii de azi, condamnati sa fie muritorii de maine. Lansata acum, insa compusa cu cateva luni bune in urma, piesa „Cine-i salveaza pe eroi?” este o invitatie din partea lui Smiley la respect si dragoste neconditionata:

 

„Este cel mai bun moment ca oamenii sa devina constienti ca sunt interconectati, ca actiunea fiecaruia conteaza si determina binele sau raul celorlalti. Oamenii trebuie sa respecte, sa iubeasca, sa daruiasca, sa ajute fara a astepta ceva in schimb, pentru ca fiecare in viata lui, in diverse etape, este, pe rand, muritor si erou pentru cei din jur.”, considera Smiley care face si un indemn la introspectie odata cu aceasta lansare. „Imi doresc ca fiecare om care asculta aceasta piesa sa fie atent la versuri si sa-si creeze propria imagine, colorata sau gri, despre eroii din viata lui sau despre eroul care este el in vietile celor din jur. Este un exercitiu foarte bun de sinceritate, de constiinta, de realitate, de respect.”, adauga Smiley.

 

“Piesa este nu doar un omagiu adus oamenilor care mișcă pentru noi în momentele astea în care majoritatea sta în case, este pentru toti oamenii care au făcut ceva important pentru cineva în locul potrivit, la momentul potrivit. Ca ai salvat o viata, ca ai salvat chiria pe o luna a unui prieten, ca ai făcut un cântec sau un vers care a mișcat oameni atunci când aveau nevoie, ca ai apărut cu o gluma buna atunci când omul de lângă tine era “la pământ” sau ca ai grija de familia ta indiferent de vremuri, ei bine, Eroule, piesa asta este pentru tine! Poate nu toată lumea îți mulțumește, dar oamenii da.”, adauga Cabron, artistul care canta alaturi de Smiley piesa „Cine-i salveaza pe eroi?”.

 

Inspirat de conditia efemera a eroului, Smiley canta neputinta si singuratatea acestuia atunci cand el redevine om si isi arata slabiciunile si vulnerabilitatea: „Eroii raman eroi indiferent de vremuri si trebuie aplaudati cand sunt sus, dar si cand sunt obositi, coplesiti de neputinta sau nu mai pot darui ceea ce puteau ieri.”, spune Smiley care considera ca singurul antidot pentru teama in care traiesc oamenii acum este dragostea de viata si de cei din jur.

 

Produsa de HaHaHa Production, cu un artwork semnat de Alexandru Lupas si Dragos Dinca, „Cine-i salveaza pe eroi?” are muzica semnata de Lucian Nagy, Smiley, Serban Cazan si Roland Kiss si versuri scrise de Smiley si Cabron.

 

Comentarii

Continue Reading

Evenimente

Iuliana Tudor anunță cât a strâns Crucea Roșie Română până acum. Campania continuă!  

Avatar

Published

on

Foto Credit: TVR

Ne bucură faptul că atât persoanele juridice cât și persoanele fizice au fost foarte receptive la campania inițiată de Crucea Roșie Română. Până în acest moment, donațiile în bani de la persoane juridice au  ajuns la 3.570.000 de euro.  

 

Informații noi din campania România salvează România:

– 1.704 pachete cu alimente de bază au fost distribuite la persoane izolate la domiciliu, afectate de Coronavirus/ un pachet are 12 kg și contine produse greu perisabile în valoare de 90 lei/pachet – alimentele au fost achiziționate de Crucea Roșie Română din fonduri proprii.

 

– 4.850 pachete cu produse de igienă de primă necesitate au fost distribuite la persoane izolate la domiciliu și centre de carantină din țară – valoarea unui pachet este de 60 lei/pachet – achiziționate de Crucea Roșie Română din fonduri proprii.

 

-61 957 de materiale de protecție distribuite unităților sanitare / direcțiilor de asistență socială/ vămi /

–  9 276 de produse de igienă, primite din sponsorizari în natură, su fost  distribuite la unități medicale

894 persoane aflate în izolare la domiciliu au fost monitorizate telefonic de voluntarii Crucii Roșii Române

– 14 500 kg produse din carne (mezeluri), 100800 de ouă, 10 000 kg de morcovi și 9456 litri apa îmbuteliată – primite de la organizația Prețuiește viata au fost distribuite de voluntarii Crucii Roșii la Direcțiile de Asistenta Sociala, Cămine de   de batrani, centre de plasamnet și familii izolate la domiciliu.

 

Fonduri din sms 14 781 * 2eur = 29 562 euro.

Campania continuă! Donații prin sms (2 euro/sms) se fac in continuare la 8827, iar donații online pe www.crucearosie.ro.

 

Comentarii

Continue Reading
Advertisement

Facebook

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Trending

google.com, pub-4886972132153269, DIRECT, f08c47fec0942fa0