Connect with us

Cultura

Duelul viorilor Stradivarius vs. Guarneri ajunge pe 8 iunie, la Chişinău, la Sala cu Orgă 

Published

on

Reclame

Violoniștii Liviu Prunaru și vioara Stradivarius „Pachoud” și Gabriel Croitoru, cu Guarneri del Gesù „Catedrala” (pusă la dispoziție de Muzeul Național „George Enescu”, în al cărui patrimoniu se află)se vor duela, acompaniați de pianistul Mihai Ungureanu, pe 8 iunie, de la ora 19:00, la Chișinău, la Sala cu Orgă.

„Ne-am mai duelat o singură dată la Chișinău, acum aproape 10 ani, în 2015, tot la Sala cu Orgă. Îmi amintesc de primirea călduroasă a publicului și de energia întregului concert. Ne dorim, desigur, să fie cel puțin la fel și acum, așa că îi așteptăm cu nerăbdare pe spectatori să vină la concert să vadă și să asculte confruntarea celor 2 viori”, spunea violonistul Gabriel Croitoru.

Turneul Național „Duelul Viorilor” va începe în România, pe 3 iunie, la Deva. Urmează Sibiu (4 iunie), Bistrița (5 iunie), Botoșani (7 iunie), Chișinău (8 iunie), Iași (11 iunie), cu final la Caracal, pe 12 iunie.

Liviu Prunaru și Gabriel Croitoru vor prezenta un program ce va conține piese de largă popularitate din literatura pentru vioară, printre care și Concertul pentru două viori în re minor de Bach, opus celebru în care cele două viori pot fi ascultate simultan, acompaniate în acest caz la pian, de Mihai Ungureanu.

„Spun de fiecare dată cât de mult mă bucur să cânt alături de Gabriel Croitoru. Îmi amintesc că la Chișinău am ajuns după primele patru ediții de mare succes ale turneului. Între timp, ideea de duel se transformase, desigur, într-o întrecere amiabilă pentru cucerirea publicului. Acum avem deja peste un deceniu de cântat împreună și aștept cu același neastâmpăr revederea cu spectatorii.” spunea violonistul Liviu Prunaru.

Publicul din România și din Chișinău se va bucura de calitatea interpretării, sensibilitatea și dăruirea artiștilor, dar și de alegerea repertoriului care, anul acesta, este unul încărcat de romantism, virtuozitate și culoare.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending