Connect with us

Emisiuni

Duminică la „Asta-i România !”: România, în pragul unei crize economice ?

Bianca Bujor - Editor Coordonator

Published

on

            Duminică de la ora 14:30, Asta-i România !” intră în casele telespectatorilor, la Kanal D. De data aceasta, echipa emisiunii ne oferă o ediţie menită să tragă un serios semnal de alarmă pentru toţi românii.

 

Pandemia ne-a schimbat radical vieţile, sute de mii de oameni s-au trezit şomeri şi nevoiţi să se descurce cu bani puţini. Statisticile sunt îngrijoratoare: 3 din 10 români sunt afectaţi de pandemie din punct de vedere financiar. Mai grav este că aproape jumătate dintre manageri iau în calcul o serie de noi disponibilizări în perioada imediat următoare. Şi, peste toate acestea, românii trebuie să se aştepte la valul de scumpiri care se anunţă, aşa cum avertizează specialiştii.

Chiar daca oficial, preţurile la alimente au crescut cu doar 7%, în buzunarele românilor, golul este tot mai mare de la o lună la alta. Alimentele de bază, legumele şi fructele sunt cele care s-au scumpit cel mai mult în această perioadă; mai întâi, din cauza pandemiei, apoi din cauza secetei urmată de ploile abundente din luna iunie. Toate acestea se reflectă direct la raft, dar şi în bugetul de zi cu zi.

Bulversată din cauza pandemiei, industria alimentară joacă după alte reguli faţă de anul trecut. Totul se reflectă, la final, în preţuri care au crescut.  Şi nu e decât începutul unui tăvălug de creşteri, avertizează economiştii. În următoarele luni, preţul alimentelor ar putea creşte din nou, începând cu laptele, carnea, ouăle şi pâinea, care s-ar putea scumpi chiar şi cu 10%.

Nu rataţi duminica aceasta, de la ora 14:30, un material îngrijorător, despre previziunile specialiştilor în ceea ce priveşte valul de scumpiri, într-o nouă ediţie a emisiunii Asta-i România !”, prezentată de Mihai Ghiţă, la Kanal D.

Comentarii

comments

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

IN Trending