Connect with us

Emisiuni

Duminica, la “Doamne de poveste” portretul Marucai Enescu, femeia care l-a inspirat pe marele George Enescu

Redactia Radar de Media

Published

on

Povestea lor de dragoste a facut istorie in epoca, iubirea pe care i-a purtat-o l-a inspirat pe George Enescu si l-a calauzit intreaga viata, iar Maruca Cantacuzino, devenita apoi Enescu, a fost o femeie aparte, cu o poveste de viata impresionanta.

 

Echipa emisiunii “Doamne de poveste” a mers pe urmele Marucai, in locatii autentice unde aceasta a trait, la Muzeul George Enescu, in Palatul Cantacuzino sau la Tescani si a realizat o serie de reconstituiri artistice cu ajutorul unor tineri actori.  Pentru ca portretul Marucai Enescu sa fie cat mai aprope de realitate s-au folosit costume speciale, iar producatorii emisiunii au apelat la experti care studiaza, de zeci de ani, povestea de dragoste dintre Maruca si George Enescu.

Elena Bulai, experta in povestea de iubire dintre geniul muzicii romanesti si Maruca Cantacuzino, psihologul  Bogdan Lucaciu, istoricii Dan Berindei si Constantin Balaceanu Stolnici sunt doar cativa dintre cei care vor reconstitui, duminica, de la 16.30, portretul unei femei fara egal din istoria Romaniei.

Maruca nu are o viata usoara, este tradata inca din adolescenta chiar de catre sora ei. “Se casatoreste cu Mihai Cantacuzino, pe care il iubeste, dar de la care primeste o lovitura formidabila. Cum era atunci obiceiul ea isi lua si sora mai mica in calatorii ca sa-i caute o partida. Pana la urma insa Mihai Cantacuzino, caruia ii cam alunecau ochii dupa femei frumoase, face acest gest oribil si Maruca il surprinde cu sora ei.”, povesteste Elena Bulai.

Maruca Cantacuzino a fost o femeie extrem de frumoasa, curtata de multi barbati si prietena apropiata a Reginei Maria. Iubirea pentru George Enescu a fost una furtunoasa, iar dragostea dintre ei doi era cunoscuta in toate cercurile inalte din Bucuresti.

Si totusi povestea de dragoste era departe de a se fi linistit. La “Doamne de poveste” duminica, de la 16.30, pe Acasa Tv, Olivia Steer ii invita pe telespectatori sa intre in culisele unei iubiri navalnice, in budoarul unei femeie de o frumusete aparte, Maruca Enescu, cu un destin de exceptie.

 

 

Comentarii

comments

Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați pe email sau la telefon.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

MENIU

pentru sufletul tau

SHOW MAGAZINE

IN Trending