Connect with us

Emisiuni

După 25 de ani, Revoluţia română în programele TVR 1

Redactia Radar de Media

Published

on

Din 22 noiembrie, TVR 1 difuzează documentare ce rememorează evenimentele din decembrie 1989. „Scânteia Adevărului”, „Ceauşescu, primul meci” şi episodul I al seriei „Memorie fără sfârşit – Decembrie ‘89” pot fi văzute sâmbătă (ora 22.00) şi duminică (14.30, respectiv 22.00).

După 25 de ani este un proiect-document, realizat de Televiziunea Română în amintirea evenimentelor din decembrie ’89. Din 22 noiembrie, în fiecare sâmbătă şi duminică, timp de 10 săptămâni, telespectatorii TVR 1 pot rememora, prin intermediul unei serii de documentare, perioada comunistă, momentul răbufnirii românilor din 1989 şi vor urmări, alături de jurnalişti şi personalităţi publice, evoluţia României de la momentul ieşirii de sub dictatura comunistă şi până în prezent. Documentarele vor fi difuzate sâmbăta de la ora 22.00, respectiv duminica, de la orele 14.30 şi 22.00, putând fi vizionate şi online, pe TVR+.

Cele mai fierbinţi momente ale Revoluţiei vor fi reinterpretate, După 25 de ani, de către cei care au determinat fuga soţilor Ceausescu. În acelaşi context, Mircea Dinescu va fi gazda unei serii de documentare intitulată Memorie fără sfârşit – Decembrie ‘89, care pune accent pe opiniile oamenilor obişnuiţi, ale urmaşilor celor dispăruţi în acele zile. Proiectul După 25 de ani îşi propune să capteze interesul tinerilor, care astfel pot înţelege mai bine contextul în care s-au desfăşurat evenimentele ce au dus la Revoluţia din decembrie 1989.

***

Primul documentar difuzat la TVR 1 sub umbrela După 25 de ani, sâmbătă, 22 decembrie, de la ora 22.00, poartă numele de Scânteia Adevărului.

Filmul realizat de Carmen Kleibel, corespondent al Ştirilor TVR şi fost ziarist în Revoluţie, aduce în discuţie, în premieră la TVR, metamorfoza presei scrise, de la organul partidului, „Scânteia”, la „Adevărul”, trecând prin filtrul fierbinte al Revoluţiei din 1989. Presa scrisă a fost, în acei ani, pentru regimul comunist, un element esenţial în susţinerea propagandei. Cuvântul a creat şi a menţinut un sistem, cuvântul a contribuit însă şi la distrugerea lui. Sergiu Andon, Cristian Tudor Popescu, Vartan Arachelian, Ion Cristoiu, Mihai Coman, dar şi fostul premier Petre Roman fac o analiză lucidă a presei de dinainte de Revoluţie, din timpul Revoluţiei şi de după Revoluţie, dar şi a evenimentelor pe care le-au trăit „cu creionul la tâmplă”.

Nu este lăsat la o parte nici episodul debarcării lui Darie Novăceanu de la conducerea Adevărului şi primul mare scandal din presa românească. Un episod în care se vorbeşte şi despre limba de lemn, despre  apariţia primului yellow paper din România şi despre cât de slab scriau la ziar filologii de acum un sfert de veac.

Duminică, de la ora 14.30, telespectatorii TVR 1 pot urmări, tot în cadrul proiectului După 25 de ani, documentarul Ceauşescu, primul meci, ce prezintă dezvăluiri ale unei epoci despre care cei mai mulţi vorbesc până şi acum doar în şoaptă.

Cele mai bine păzite secrete ale epocii trecute sunt acum scoase la lumină: iradierea lui Gheorghiu-Dej la Varşovia urmată de deces şi alegerea bâlbâitului Ceauşescu în fruntea ţării, picanteriile epocii, încâlcitele iţe ale relaţiilor externe ruso-chineze şi cum a reuşit Ceauşescu să le desfacă… Dincolo de orice comentariu, imaginile unice dezvăluite în premieră de TVR spun totul despre ce s-a întâmplat atunci. Filmul este produs şi realizat de Raluca Rogojină, pe baza unui scenariu semnat de prof. univ. Lavinia Betea.

Tot duminică, de la 22.00, TVR 1 difuzează primul episod al seriei documentare Memorie fără sfârşit – Decembrie ’89. Gazda şi naratorul seriei este Mircea Dinescu, al cărui nume este direct legat de Revoluţia Română din 1989, dar şi de ceea ce a însemnat mişcarea de dizidenţă din România.

Seria documentară, produsă pentru TVR 1 de Bianca Sărăţeanu şi Mihaela Ivan, pune accent pe opiniile oamenilor obişnuiţi, ale urmaşilor celor dispăruţi în acele zile. În acelaşi timp, sunt rememorate cele mai fierbinţi momente ale Revoluţiei de către cei care au determinat fuga soţilor Ceauşescu în urmă cu 25 de ani. Seria se doreşte a fi o privire detaşată asupra evenimentelor de atunci: aşteptări, dezamăgiri, speranţe, comparaţii atunci şi acum.

 

Comentarii

Emisiuni

“Măicuța” Magdalena Chihaia a câștigat a șasea ediție iUmor și merge în finală

Avatar

Published

on

Foto Credit: ANTENA 1

”Am o curiozitate. Sunt ortodocși în sală?” A fost prima întrebare a Magdalenei Chihaia, o măicuță care a urcat pe scena iUmor și care a reușit să-i șocheze și pe jurați, dar și pe spectatori.

Dacă la început a uimit prin inocența ei, ulterior, sora Magdalena s-a dezbrăcat de tot. Și de smerenie, și de haine.

”Unii oameni spun că Dumnezeu îi iubește pe cei care merg la biserică. Dumnezeu îi iubește pe cei care stau la coadă la Sfânta Parascheva. Am fost și eu o femeie civilă cândva. Când m-a atins prima dată un bărbat mi-am dat seama că se pot face multe. Prima dată m-am rugat să termine mai repede. Apoi mi-am dat seama că bărbații n-au nevoie de rugăciuni pentru asta.”, a spus ea.

Iar șirul declarațiilor a continuat, spre deliciul juraților, care au fost șocați să o vadă…aproape dezvbrăcată.
https://www.youtube.com/watch?v=K3M5yUTENNE

Comentarii

Continue Reading

Emisiuni

Vineri seara, tinerii continuă să impresioneze la Românii au Talent! Andra: ”Ați ridicat ștacheta!”

Avatar

Published

on

Foto Credit: PRO TV

Astăzi, de la ora 20:30, etapa preselecțiilor continuă la Românii au Talent, iar concurenții vor să demonstreze că munca și dăruirea lor merită să fie văzută și aplaudată. Și în cea de-a opta ediție, seara va fi de #un10perfect: de la voci neașteptate, la melodii cu un puternic impact emoțional, de la copii de 9 ani pasionați de haltere la mașini revoluționare, fiecare moment va fi de neuitat! 

Copiii vor fi, din nou, în centrul atenției! O puștoaică de 9 ani va transmite un mesaj către colegul ei de școală: ”Vezi că apar la TV! Toată lumea o să mă vadă și o să facă selfie cu mine” și apoi va îi va impresiona pe jurați cu pasiunea ei neașteptată, halterele: ”am 25 kilograme și fac genoflexiuni cu 45kg”.

La doar 12 ani, o tânără balerină va atrage atenția încă de la urcarea pe scenă: ”Ai o postură impecabilă”, va spune Mihai Petre. Ce va urma și ce o va face pe Andra să exclame: ”Ați ridicat ștacheta. Vă bucurați de copilărie prin atâta muncă”, aflăm în această seară!

Emoția va atinge cele mai înalte cote la momentul pregătit în amintirea celei care acum ”dansează printre îngeri”, Ema Neagu, concurentă în cel de-al nouălea sezon al emisiunii. Concurenta care va veni tocmai din Canada pentru a cânta o piesă special creată cu gândul la Ema îi va face pe jurați să-și amintească de performanța pe care au văzut-o în urmă cu un an: ”Ne-am amintit cu drag și durere de prezența ei. Ești o apariție care a răspândit multă emoție”, va spune Florin Călinescu.

”Un nou tip de entertainment”, așa cum îl va defini Andi Moisescu, își va face loc pe scenă: un moment de wrestling, la capătul căruia concurenții îi vor face o propunere inedită Andrei: ”Ai putea deveni prima femeie luptătoare de wrestling din România”. Cum va reacționa ea și cum va fi jurizat momentul, descoperim astăzi.

De la 20:30, nu ratați pe PRO TV, o nouă ediție Românii au talent, care va stârni reacții puternice și diverse, va aduce tehnici impecabile de magie și se va apropia de perfecțiune cu un nou golden buzz!

Românii au talent – #un10perfect

Comentarii

Continue Reading

Emisiuni

Mihai Petre a apăsat aseară butonul auriu! Show-ul a fost din nou, lider de audienta!

Avatar

Published

on

Foto Credit: PRO TV

O nouă seară de vineri s-a încheiat, la finalul căreia concurenții au demonstrat că talentul, emoția și bucuria de a fi scenă sunt elementele care pot menține pozitivismul în jurul nostru. Laudele juraților au fost și de această dată la cote înalte: ”Mulțumesc pentru bucuria pe care mi-ați creat-o”, ”Nu am nicio îndoială că ești talentat”, ”Pentru mine este un dar rar și neprețuit ce ai făcut tu”, fiind doar câteva dintre reacțiile acestora.

 

Sara Ardeleanu, fetița de 10 ani, născută pe 10 martie care și-a început momentul cu o poveste emoționantă: ”Mă uitam la Românii au talent și am văzut o balerină, am zis că vreau și eu”, a reușit să-l facă pe Mihai Petre să apese butonul auriu. Cu lacrimi în ochi și cu mândria că a putut să o vadă dansând, acesta a afirmat: ”Sezonul acestea tu ești minunea mea. Mi s-a părut unul dintre cele mai frumoase momente de dans pe care le-am văzut vreodată”

 

Românii au talent a condus detașat topul audiențelor pe toate segmentele de public! La nivelul publicului comercial, cu vârste cuprinse între 18 și 49 de ani, show-ul a înregistrat 16.3 puncte de rating și 43.9% share, cifre de peste 5 ori mai mari decât televiziunea de pe locul secund care a obţinut numai 3.2 puncte de rating și 8.8% share. 

Peste 3.3 milioane de telespectatori din întreaga țară au urmărit spectacolul Românii au talent, iar în minutul de maximă audiență de la 22:10, aproximativ 4 milioane de români au fost cu ochii pe noua ediție a show-ului.

 

Ansamblul folcloric ”Codrulețul”, Krzystof Maciej Kaczka, C.S. Shinobi, Nicolai Elistratov, Sabin Afilipoaei, Claudiu Macarie, Cveti & Jasi, Laura Muruzuc, Revolution Family, Radu Mateucă, Duo No Gravity, Natalia Tatarintseva, Tomer Dudai și Valentin Alexiu sunt cei care au obținut 3 sau 4 de DA și merg în următoarea etapă!

Vinerea viitoare, de la ora 20:30, noi concurenți vor demonstra că talentul lor merită o șansă pe scena Românii au talent!

 

Românii au talent – #un10perfect

 

Comentarii

Continue Reading
Advertisement

Facebook

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Trending

google.com, pub-4886972132153269, DIRECT, f08c47fec0942fa0