Connect with us

A-Z NEWS

Dupa UPC, si Romtelecom a primit unda verde de la CNA sa nu includa in grila postul de stiri Digi24

Published

on

Reclame

Consilul National al Audovizualui, a dat acceptul grilei pe programe a companiei Romtelecom sa nu includa in grila postul de stiri a RDS&RCS, Digi 24, asta dupa ce saptamana trecuta CNA a dat unda verde companiei UPC sa aplice aceeasi masura, informeaza Mediafax. Digi 24 se declarase libera la retransmisie la inceputul acestui an si a fost inclusa in lista „must carry”, a posturilor pe care cablistii sunt obligati sa le retransmita, in anumite conditii.

Grilele de cablu ale Romtelecom, fara Digi 24, au fost aprobate, marti, cu opt voturi „pentru” (Lorand Turos, Monica Gubernat, Viorel-Vasile Buda, Laura Georgescu, Christian Mititelu, Cristina Trepcea, Rasvan Popescu, Radu Calin Cristea) si doua „impotriva” (Florin Gabrea si Narcisa Iorga).

Decizia a fost luata desi Digi 24 figureaza, pe lista „must carry”, pe pozitia 13, iar grila de cablu in analogic a Romtelecom include in medie 65 de televiziuni, iar in digital – in medie 85 de televiziuni. Mediafax mentioneaza ca, saptamana trecuta, Romtelecom a primit si aprobarea CNA pentru modificarea grilei sale in reteaua IPTV, cu includerea posturilor „must carry”, dara fara Digi 24.

Membrul CNA Narcisa Iorga si-a aratat, marti, nemultumirea cu privire la „nerespectarea” articolului 82 din Legea audiovizualului de catre Romtelecom. Ea a considerat ca televiziunea Digi 24 trebuie inclusa de Romtelecom atat in grilele analogice, cat si in grilele digitale. Ea a mentionat ca si o alta societate regionala de cablu, NCS Telnet Catv din Moinesti, bacau, nu respecta principiul „must carry”.

Fii la curent cu cele mai noi stiri din media pe pagina de Facebook RADAR DE MEDIA

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Rochii
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending