Connect with us

Emisiuni

După zeci de ani, foşti colegi de armată se regăsesc şi luptă la TVR 1 în arena cuvintelor corecte

Vedem cum răspund la probele de foc ale singurului concurs dedicat exclusiv limbii române marţi, de la ora 18.00, la TVR 1.

Published

on

Foto Credit: TVR
Reclame

Nu s-au mai văzut din tinereţe, de când făceau armata. În noua ediţie „Care pe care”, un economist din Deva şi fostul lui coleg de armată, inginer în Galaţi, dau unul peste altul în studioul TVR. Confruntarea lor – marţi, 13 iunie, ora 18.00, la TVR 1.

Care sunt şansele ca doi foşti colegi să se revadă peste zeci de ani, total întâmplător, într-un studio de televiziune, în care fiecare intră pentru prima dată?… Dar cum nu de puţine ori viaţa bate filmul, Adrian şi Valentin se regăsesc în ipostaza de concurenţi la singurul concurs dedicat limbii române, „Care pe care”, de la TVR 1. Au contat anii de camaraderie în armată sau cei doi devin adversari pe tărâmul limbii române corecte?​ Aflăm marţi, 13 iunie, de la ora 18.00, când Ruxandra Gheorghe Negrea îi întâmpină în arena cuvintelor corecte. 

Adrian şi Valentin au făcut armata în localitatea prahoveană Crângul lui Bot, aproape de Strejnic, unde a fost ucis Nicolae Iorga. Adrian a fost repartizat la radiorelee, asigura transmisia dintre diferite puncte de observare şi centrul de comandă, unde era înrolat Valentin. În studioul „Care pe care”, cei doi îşi dau seama, din vorbă-n vorbă, că au amintiri comune din anii de armată şi se recunosc.

Vedem cum răspund la probele de foc ale singurului concurs dedicat exclusiv limbii române marţi, de la ora 18.00, la TVR 1. Competiţia este foarte stransă, pe lângă ei intrând în concurs şi un inginer silvic din Piteşti şi un profesor de engleză din Botoşani. Primul sezon „Care pe care” a intrat în ultima săptămână de difuzare la TVR 1, urmând ca, din toamnă, Ruxandra Gheorghe să ne supună atenţiei alte şi alte provocări ale limbii române, într-un nou sezon al emisiunii. Miercuri, 14 iunie, facem cunoştinţă cu un braşovean poreclit „Google”, iar ediţia de joi se încheie cel puţin surprinzător…

Pentru cei care vor să se bucure de cele mai atractive lecţii de limba română, toate ediţiile emisiunii „Care pe care” de la TVR 1 pot fi vizionate online, pe canalul oficial de YouTube al TVR.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending