Connect with us

ALL MEDIA

Ecaterina Andronescu, subiect de discutii in CNA

Avatar

Published

on

Un spot publicitar pentru promovarea egalităţii de şanse în care a apărut Ecaterina Andronescu a fost analizat joi de CNA, membrul Narcisa Iorga spunând că publicitatea în legătură cu oamenii politici este interzisă în afara campaniei, însă propunerea sa de interzicere a clipului a fost respinsă, informeaza Agentia Mediafax.

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a analizat, în şedinţa de joi, un spot publicitar pentru proiectul “Împreună pentru informarea, conştientizarea şi promovarea egalităţii de şanse şi gen”, în care a apărut şi Ecaterina Andronescu. Spotul a fost difuzat în luna decembrie la mai multe televiziuni.

Narcisa Iorga, membru al CNA, a spus că respectivul spot încalcă articolul 139 din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, potrivit căruia “Publicitatea, pozitivă sau negativă, în legătură cu partide politice, oameni politici, mesaje politice este interzisă, cu excepţia perioadelor de campanie electorală”, pentru că Ecaterina Andronescu este senator.

Astfel, Narcisa Iorga a propus aplicarea unei decizii de intrare în legalitate în cazul acestui spot, fapt care presupune că acesta nu mai poate fi difuzat până nu este modificat astfel încât să respecte legislaţia audiovizualului.

Însă, propunerea sa nu a întrunit numărul minim necesar de voturi (6) pentru a fi aplicată. “Pentru” intrarea în legalitate a respectivului spot publicitar au votat patru membri ai Consiliului (Narcisa Iorga, Florin Gabrea, Lorand Turos şi Laura Georgescu), în timp ce “împotrivă” au votat Monica Gubernat, Cristina Trepcea, Christian Mititelu şi Radu Călin Cristea.

Narcisa Iorga a spus că nu este nicio diferenţă între acest spot cu senatorul PSD Ecaterina Andronescu, care poate emite în continuare pe posturile TV cu acordul CNA, şi un alt spot publicitar interzis de la difuzare de CNA în anul 2009, în care apărea Monica Iacob Ridzi, care la vremea respectivă era ministru al Tineretului şi Sportului din partea PDL.

“Eu nu văd nicio diferenţă între cazul Monica Ridzi şi cazul Ecaterina Andronescu. Una era ministru, cealaltă este senator. Singura diferenţă era că una era de la PDL şi cealaltă este de la PSD. Eu nu citesc altfel acest articol 139 (…). Este un om politic de la PSD care are voie să facă publicitate, iar dacă este de la PDL nu are voie. Sunt curioasă dacă mâine apar alte spoturi publicitare cu oameni politici de la PDL, parlamentari, primari, ce or fi ei, tot aşa votaţi? Dacă, de mâine încolo, toţi oamenii politici apar în spoturi publicitare la orice, ce facem?”, a întrebat Narcisa Iorga în şedinţa de joi a CNA.

În schimb, membrul CNA Lorand Turos a atras atenţia că el nu vrea ca membrii Consiliului să meargă “pe o latură politică a discuţiilor”. El a precizat însă că nu s-ar bucura ca în viitor în spoturile publicitare difuzate în afara campaniei electorale să apară politicieni.

“Consiliul face şi desface, poate să interpreteze într-un fel sau altul. Eu, sincer, nu mă bucur, dar accept această interpretare a Consiliului în urma acestui vot. Sincer nu m-aş bucura ca în viitor, în diferite reclame, spoturi publicitare, plătite sau neplătite, din bani privaţi sau din bani europeni, să apară politicieni. Eu cred că realizatorii spotului sau cei care probabil cu bună intenţie s-au alăturat acestei campanii nu ştiau exact această prevedere a Codului şi ce era în spatele acestei prevederi când s-a formulat (…) Dar, în naivitatea mea, am încrederea că politicienii nu vor abuza de interpretarea pe care am dat-o astăzi şi că politicienii nu vor apărea în spoturi publicitare plătite sau neplătite”, a mai spus Lorand Turos.

În schimb, membrul CNA Christian Mititelu a spus că în cazul acestor spoturi este importantă şi cauza.

“Sunt unii care i-au reproşat în Marea Britanie prinţului Charles că a făcut reclamă unei alte ţări, România (…) Te mai uiţi şi la cauză”, a spus Christian Mititelu. El a precizat că în privinţa spotului cu Ecaterina Andronescu cauza era “egalitatea de şansă”. Mititelu a spus că nu ştie dacă Ecaterina Andronescu a avut de câştigat din apariţia în acest spot, însă “cauza poate că a câştigat”, pentru că Ecaterina Andronescu este o persoană “mai respectată şi care nu e aşa partizană ca politician”.

“Dacă noi ar trebui să aplicăm legea ca o maşinărie, probabil că nu ar mai fi nevoie de noi. Ar fi un calculator care ar aplica legea pur şi simplu fără să se uite nimeni cu minte şi cu spirit la ce se întâmplă acolo. E foarte importantă cauza pentru care se face această campanie”, a spus, la rândul său, membrul CNA Cristina Trepcea.

Pe de altă parte, Monica Gubernat a întrebat retoric dacă Ilie Năstase poate fi considerat sau nu om politic, având în vedere că a fost membru de partid şi a candidat la primăria Capitalei. Ea s-a referit la faptul că Ilie Năstase apare în numeroase reclame, chiar dacă a candidat la un moment dat pentru o funcţie politică.

Pe de altă parte, tot în şedinţa de joi, CNA a analizat un alt spot publicitar la detergentul Bonux. În acest spot era folosit incorect cuvântul “todeuna” în loc de “întotdeauna”.

În acest caz, la propunerea Narcisei Iorga, CNA a decis să aplice o decizie de intrare în legalitate, fapt care presupune că acesta nu mai poate fi difuzat în forma în care încalcă legislaţia audiovizualului.

Spotul respectiv încalcă articolul 83 din Codul audiovizualului, potrivit căruia “Furnizorii de servicii media audiovizuale au obligaţia de a asigura respectarea normelor ortografice, ortoepice şi morfologice ale limbii române, stabilite de Academia Română”.

Comentarii

ALL MEDIA

AUDIENTE TV: Românii au talent, LOCUL 1. Lansarea sezonului 10, lider absolut de audiență!

Avatar

Published

on

Foto Credit: PRO TV

Telespectatorii au trăit emoția primelor două golden buzz-uri din acest sezon

 Prima seară a noului sezon a adus pe scenă momente unice, iar jurații au fost cuceriți de talentul incredibil al participanților, care a stârnit reacții diverse: ”A fost ca un vis frumos”, i-a spus Andi Moisescu unei concurente. Cei patru jurați, alături de Smiley și Pavel Bartoș, au fost surprinși de talentul celor care au urcat pe scenă, au aplaudat și s-au implicat în momentele pregătite de concurenți.

 

Seara a fost întregită de 2 golden buzz-uri: Gennady Tkachenko-Papizh, imitator de sunete,  l-a făcut pe Smiley să spună: ”Ne-a uimit, vine din altă lume”, așa că el și Pavel Bartoș au decis să-l trimită direct în semifinale. Cu o poveste emoționantă de viață, Erno Varga, tânărul de 31 ani din Oradea care lucrează ca spălător de vase, l-a făcut pe Andi Moisescu să-și ofere primul golden buzz pentru vocea sa. ”Muzica m-a salvat, m-a făcut să stau drept”, a spus concurentul care a început să cânte în corul bisericii, iar acum a făcut pasul spre a fi cunoscut de întreaga lume.

 

Prima ediție a fost de #un10perfect! Românii au talent a condus detașat topul audiențelor pe toate segmentele de public, obținând cifre de aproape 3 ori mai mari decât televiziunea de pe locul secund! Pe segmentul publicului comercial, cu vârste cuprinse între 18 și 49 de ani, show-ul a înregistrat 13.3 puncte de rating și 41.7% share, în timp ce postul de televiziune clasat pe locul doi a obţinut numai 4.6 puncte de rating și 14.5% share.

 

Peste 2.6 milioane de telespectatori din întreaga țară au urmărit spectacolul Românii au talent, iar în minutul de maximă audiență de la 22:10, peste 3.4 milioane de români au fost cu ochii pe cel mai iubit show de divertisment.

Concurenții care au impresionat juriul și au primit din partea acestora 3 sau 4 DA sunt: Patrizio Ratto, Nadia și Cătălin Rădulescu, The Gummi Guru – George Faining, Mihaela Spinache, Hell Riders, Vlad Ciobanu, Horia Bucur, Wes P, Anamaria Bozga, Kiriku Brothers, Silviu Carabă, Kseniya Simonova și Ștefan Nistor.

Spectacolul continuă vinerea viitoare, de la 20:30, cu noi momente pline de suspans, emoție și bucurie.

 

Românii au talent – #un10perfect

Comentarii

Continue Reading

ALL MEDIA

Antena TV Group, singurul publisher din .ro cu 2 siteuri în Top 10 Brat în luna ianuarie

Avatar

Published

on

Digital Antena TV Group a fost în luna ianuarie 2020 singurul publisher cu 2 siteuri în Top 10 BRAT, www.a1.ro (6.546.330 unici) si www.observator.tv (5.205.758). 

a1.ro, content manager Catalin Oprisan, a lansat în ianuarie şi o categorie numitã Prietenii a1.ro, cu conţinut de calitate, în care li se vor împãrtãşi cititorilor poveşti frumoase, dar şi experienţe din viaţa celor care scriu, cu informaţie diversã, de la parenting, la filme sau travel. Ela Craciun, Andreea Gherasim sau Cãtãlin Anchidin sunt câteva nume care s-au alãturat acestui proiect editorial.

Începutul anului 2020 a mai bifat un lucru important pentru Digital Antena TV Group: preluarea în Regie a mai multor branduri online. Astfel, cele mai importante siteuri culinare din onlineul romanesc (www.bucataras.ro, www.gustos.ro, www.culinar.ro si www.retetaculinare.ro) au intrat în portofoliul Data Management Center, divizie condusã de Mirel Mircea, din care face parte şi departamentul de sales online al Digital Antena TV Group. La fel www.cars.ro, un site premium de informaţie auto, a fost preluat în sistem “regie”, iar porţile rãmân deschise acestei idei şi pentru alte produse de nişã, cu conţinut curat.

De reţinut şi cã Digital Antena TV Group este singurul publisher din România cu 3 canale de Youtube ce au depãşit 1 milion de subscriberi, iar platforma AntenaPlay, construitã de la A la Z de Digital Antena TV Group, este cel mai important player autohton din piaţa de VOD.

Comentarii

Continue Reading

ALL MEDIA

Remorci auto si piese de schimb la cel mai bun raport pret/calitate numai la Depozitulderemorci.ro!

Avatar

Published

on

Optiunile pe care le aveti atunci cand sunteti in cautarea unor remorci auto, sunt extrem de multe si variate fata de cum v-ati putea astepta. In functie de destinatia pe care vreti sa i-o atribuiti remorcii, puteti alege dintr-o gama vasta de produse, remorci de diverse tipuri pentru diverse intrebuintari.

Cel mai intalnit tip de remorca ce poate fi observata pe strazi, este acea remorca auto care are o masa maxima autorizata de incarcare de pana la 750 kg. Aceasta poate sa fie utilizata in orice fel de activitate, dupa bunul plac. Aceasta remorca este ideala atunci cand aveti de mutat, de exemplu, articole de mobilier sau bagaje, pentru ca exista si posibilitatea de a fi acoperita, deci in cazul in care ploua, bunurile dumneavoastra  vor putea ajunge la destinatie in stare perfecta.

Trebuie sa retineti faptul ca daca, impreuna cu incarcatura, nu depaseste greutatea de 750 de kilograme, nu este nevoie sa fie dotata cu sistem de franare. In cazul in care trece de aceasta greutate, este necesar sa aveti asigurat un sistem de franare. Exista de asemenea diverse prevederi legale de care trebuie sa tineti cont in momentul in care doriti sa atasati o remorca la un autoturism, prevederi legate de acea masa maxima autorizata, categoria de permis detinuta si asa mai departe.

Fiecare categorie de permis are mentionata la final tipul de remorca auto cu care aveti voie sa circulati asa ca, inainte de a pleca la drum, cel mai bine este sa va aruncati un ochi pe legislatia auto in vigoare.

Acest lucru este exprimat sub forma unui raport intre masa totala a ansamblului de vehicule  cu care se face transportul si masa totala maxima autorizata a remorcii. Spre exemplu la categoria B, ansamblul format dintr-un autovehicul tragator din categoria B si o remorca a carei masa totala maxima autorizata nu trebuie sa depaseasca 750 kg.

In cazul in care si dumneavoastra cautati o remorca 750 kg, Depozitulderemorci.ro va poate oferii cele mai bune solutii pentru nevoile dumneavoastra, atat remorci cu frana cat si fara, cu un ax sau doua, cu aripi din plastic sau metal, de diverse latimi, lungimi si inaltimi si asa mai departe.

O astfel de remorca auto de 750 kg, este mai mult decat ideala pentru persoanele fizice, mai concret pentru aceia dintre voi care sunt nevoiti sa transporte periodic diverse lucruri, fara a mai fi necesara apelarea la firmele de transport marfa, realizand in acelasi timp economii importante atat pe termen scurt, mediu cat si lung in special.

Principalele categorii de produse disponibile pe site-ul celor de la Depozitulderemorci.ro sunt urmatoarele:

  • Remorci auto
  • Piese remorci
  • Trolii manuale Al-Ko
  • Rampe
  • Bare tractiune Al-Ko
  • Osi (Axe) Al-Ko
  • Dispozitive inertiale de frana
  • Accesorii remorci

Toate acestea sunt produse de-o calitate superioara si disponibile la preturi avantajoase, avand posibilitatea dupa cum se poate observa, pe langa achitionarea unei remorci intregi, sa va achizitionati si diverse piese de schimb plus accesorii, numai bune pentru a va putea duce la bun sfarsit planurile.

Comentarii

Continue Reading
Advertisement

Facebook

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Publicitate

Trending

google.com, pub-4886972132153269, DIRECT, f08c47fec0942fa0