Connect with us

ALL MEDIA

Ecaterina Andronescu, subiect de discutii in CNA

Avatar

Published

on

Un spot publicitar pentru promovarea egalităţii de şanse în care a apărut Ecaterina Andronescu a fost analizat joi de CNA, membrul Narcisa Iorga spunând că publicitatea în legătură cu oamenii politici este interzisă în afara campaniei, însă propunerea sa de interzicere a clipului a fost respinsă, informeaza Agentia Mediafax.

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a analizat, în şedinţa de joi, un spot publicitar pentru proiectul “Împreună pentru informarea, conştientizarea şi promovarea egalităţii de şanse şi gen”, în care a apărut şi Ecaterina Andronescu. Spotul a fost difuzat în luna decembrie la mai multe televiziuni.

Narcisa Iorga, membru al CNA, a spus că respectivul spot încalcă articolul 139 din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, potrivit căruia “Publicitatea, pozitivă sau negativă, în legătură cu partide politice, oameni politici, mesaje politice este interzisă, cu excepţia perioadelor de campanie electorală”, pentru că Ecaterina Andronescu este senator.

Astfel, Narcisa Iorga a propus aplicarea unei decizii de intrare în legalitate în cazul acestui spot, fapt care presupune că acesta nu mai poate fi difuzat până nu este modificat astfel încât să respecte legislaţia audiovizualului.

Însă, propunerea sa nu a întrunit numărul minim necesar de voturi (6) pentru a fi aplicată. “Pentru” intrarea în legalitate a respectivului spot publicitar au votat patru membri ai Consiliului (Narcisa Iorga, Florin Gabrea, Lorand Turos şi Laura Georgescu), în timp ce “împotrivă” au votat Monica Gubernat, Cristina Trepcea, Christian Mititelu şi Radu Călin Cristea.

Narcisa Iorga a spus că nu este nicio diferenţă între acest spot cu senatorul PSD Ecaterina Andronescu, care poate emite în continuare pe posturile TV cu acordul CNA, şi un alt spot publicitar interzis de la difuzare de CNA în anul 2009, în care apărea Monica Iacob Ridzi, care la vremea respectivă era ministru al Tineretului şi Sportului din partea PDL.

“Eu nu văd nicio diferenţă între cazul Monica Ridzi şi cazul Ecaterina Andronescu. Una era ministru, cealaltă este senator. Singura diferenţă era că una era de la PDL şi cealaltă este de la PSD. Eu nu citesc altfel acest articol 139 (…). Este un om politic de la PSD care are voie să facă publicitate, iar dacă este de la PDL nu are voie. Sunt curioasă dacă mâine apar alte spoturi publicitare cu oameni politici de la PDL, parlamentari, primari, ce or fi ei, tot aşa votaţi? Dacă, de mâine încolo, toţi oamenii politici apar în spoturi publicitare la orice, ce facem?”, a întrebat Narcisa Iorga în şedinţa de joi a CNA.

În schimb, membrul CNA Lorand Turos a atras atenţia că el nu vrea ca membrii Consiliului să meargă “pe o latură politică a discuţiilor”. El a precizat însă că nu s-ar bucura ca în viitor în spoturile publicitare difuzate în afara campaniei electorale să apară politicieni.

“Consiliul face şi desface, poate să interpreteze într-un fel sau altul. Eu, sincer, nu mă bucur, dar accept această interpretare a Consiliului în urma acestui vot. Sincer nu m-aş bucura ca în viitor, în diferite reclame, spoturi publicitare, plătite sau neplătite, din bani privaţi sau din bani europeni, să apară politicieni. Eu cred că realizatorii spotului sau cei care probabil cu bună intenţie s-au alăturat acestei campanii nu ştiau exact această prevedere a Codului şi ce era în spatele acestei prevederi când s-a formulat (…) Dar, în naivitatea mea, am încrederea că politicienii nu vor abuza de interpretarea pe care am dat-o astăzi şi că politicienii nu vor apărea în spoturi publicitare plătite sau neplătite”, a mai spus Lorand Turos.

În schimb, membrul CNA Christian Mititelu a spus că în cazul acestor spoturi este importantă şi cauza.

“Sunt unii care i-au reproşat în Marea Britanie prinţului Charles că a făcut reclamă unei alte ţări, România (…) Te mai uiţi şi la cauză”, a spus Christian Mititelu. El a precizat că în privinţa spotului cu Ecaterina Andronescu cauza era “egalitatea de şansă”. Mititelu a spus că nu ştie dacă Ecaterina Andronescu a avut de câştigat din apariţia în acest spot, însă “cauza poate că a câştigat”, pentru că Ecaterina Andronescu este o persoană “mai respectată şi care nu e aşa partizană ca politician”.

“Dacă noi ar trebui să aplicăm legea ca o maşinărie, probabil că nu ar mai fi nevoie de noi. Ar fi un calculator care ar aplica legea pur şi simplu fără să se uite nimeni cu minte şi cu spirit la ce se întâmplă acolo. E foarte importantă cauza pentru care se face această campanie”, a spus, la rândul său, membrul CNA Cristina Trepcea.

Pe de altă parte, Monica Gubernat a întrebat retoric dacă Ilie Năstase poate fi considerat sau nu om politic, având în vedere că a fost membru de partid şi a candidat la primăria Capitalei. Ea s-a referit la faptul că Ilie Năstase apare în numeroase reclame, chiar dacă a candidat la un moment dat pentru o funcţie politică.

Pe de altă parte, tot în şedinţa de joi, CNA a analizat un alt spot publicitar la detergentul Bonux. În acest spot era folosit incorect cuvântul “todeuna” în loc de “întotdeauna”.

În acest caz, la propunerea Narcisei Iorga, CNA a decis să aplice o decizie de intrare în legalitate, fapt care presupune că acesta nu mai poate fi difuzat în forma în care încalcă legislaţia audiovizualului.

Spotul respectiv încalcă articolul 83 din Codul audiovizualului, potrivit căruia “Furnizorii de servicii media audiovizuale au obligaţia de a asigura respectarea normelor ortografice, ortoepice şi morfologice ale limbii române, stabilite de Academia Română”.

Comentarii

ALL MEDIA

„Tu votezi România!” vine cu ediţii speciale în ziua alegerilor, la TVR 1

Avatar

Published

on

             Pe tot parcursul zilei de duminică, 27 septembrie, TVR 1 ne ţine la curent cu informaţii despre procesul de votare din întreaga ţară, precum şi cu rezultatele parţiale din Bucureşti şi marile oraşe, în ediţii speciale şi emisiuni de dezbateri.

 

Dincolo de lupta partidelor pentru putere, România are nevoie de politici sectoriale care să asigure dezvoltarea regională. Cetăţenii vor proiecte şi viziuni care să le facă viaţa mai bună sau mai uşoară. Indiferent de opţiunea politică, agenda cetăţeanului ţine de drumuri mai bune, locuri de muncă, asistenţă medicală accesibilă la nivel local şi condiţii de tratament la standarde europene. Pentru toate acestea, pe 27 septembrie, românii sunt aşteptaţi la vot. Iar pe tot parcursul zilei, Televiziunea Română ne aduce informaţii la cald despre prezenţa la vot, participarea figurilor publice din România la votare, evenimentele de la secţiile de votare din întreaga ţară. Seara, la ora 21.00, tot la TVR 1, aflăm rezultatele parţiale din Bucureşti şi din principalele oraşe din ţară. Cu „Tu votezi România!” la TVR 1, vezi ce ai votat.

 

De dimineaţa până seara, mai exact, la orele 7.00, 10.00, 12.00, 16.00, 18.00, la TVR 1 sunt ediţii speciale „Tu votezi România!”, în care reporterii TVR vin cu date complete despre votul din Bucureşti şi din ţară. De asemenea, informaţii despre votare aflăm şi în ediţiile „Telejurnalului” TVR 1 de la orele 14.00 şi 20.00. Mai mult, prezenţa la vot se va actualiza din oră în oră şi va fi afişată grafic pe ecran, timp de 10 minute, la fiecare oră fixă.

 

Seara, de la 20.30, vedem emisiunea de dezbateri „Tu votezi România!”, urmată, de la 23.00, de „Tu votezi România 9!”, cu Ionuţ Cristache. Analişti, politicieni, preşedinţi de partide vor interveni în direct, pentru a comenta evoluţia alegerilor. De asemenea, reporterii TVR vor relata evenimentele de la sediile partidelor politice din Bucureşti şi din ţară şi vor transmite, la cald, reacţiile candidaţilor.

 

Votul este expresia datoriei pe care cu toţii o avem pentru aceasta ţară şi viitorul ei. Cum va arăta comunitatea în care trăim în următorii ani este, în esenţă, alegerea noastră. Iar decizia fiecăruia dintre noi se întoarce asupra propriului interes. Cu bune şi rele, 27 septembrie este o zi importantă pentru noi toţi. „Tu votezi România!” la TVR 1 îţi arată rezultatul votului tău.

 

 

 

Comentarii

Continue Reading

ALL MEDIA

Jurnaliștii TVR au fost voluntari în proiectul „Color the Village”

Avatar

Published

on

            Jurnaliştii de la TVR Timişoara au dat microfonul pe trafalet! Totul s-a întâmplat la sfârşitul săptămânii trecute în cadrul evenimentului „Color the Village” (Colorează satul), organizat de Asociația Acasă în Banat.

 

300 de voluntari, printre care și echipa TVR Timişoara, au reparat şi colorat 30 de case astfel încât, Racoviţa, un sat de poveste din Banat, şi-a schimbat înfăţişarea în doar trei zile.

Echipa TVR Timişoara a muncit pe brânci pentru a repara fațada unei case construite în anii ’60 a cărei proprietară are 82 de ani și locuiește singură. Jurnaliștii TVR și-au suflecat mânecile, au lăsat deoparte microfonul, camera de filmat şi întrebările şi le-au înlocuit cu trafaletul, vopseaua lavabilă, mortarul şi amorsa. Răsplata zilelor de muncă a fost bucuria din ochii lui Tanti Muți, a cărei casă și viață au căpătat astfel culoare.

Echipa TVR Timișoara prezentă la Racovița nu a fost la prima experiență de acest gen. Colegii noștri au participat și la prima ediție „Color the Village”, anul trecut la Rudăria, în județul Caraş Severin. Jurnaliștii TVR Timișoara așteaptă, desigur, următoarea provocare colorată.

 

 

Comentarii

Continue Reading

Radio

Radio Impuls te provoacă să câştigi o maşină! Ce trebuie să faci? „Cască urechea!”

Avatar

Published

on

            Incepand de astazi, Radio Impuls isi provoaca ascultatorii la joaca si premii surprinzatoare! Concursul „Casca urechea” se va desfasura in perioada 21 septembrie – 18  decembrie si va oferi participantilor cate un premiu saptamanal, o pereche cool de casti, iar la finalul concursului, Marele Premiu: o masina.

 

            Radio Impuls isi surprinde zi de zi ascultatorii, costruind o adevarata comunitate de fani, prin continutul fresh si optimist al emisiunilor difuzate. Infotainment de calitate, cele mai iubite hituri, glume pe banda rulanta si o serie de surprize constand in premii semnificative pentru cei care sunt pe frecventele radioului preferat. Acestea sunt doar cateva dintre ingredientele care fac din Radio Impuls o statie apreciata, cu o crestere continua a numarului de ascultatori, in toata tara.

Tot ceea ce trebuie sa faca cei care vor sa intre in concurs, este sa asculte Radio Impuls de luni pana vineri, sa descarce aplicatia „Radio Impuls” (disponibila in AppStore, GooglePlay Store) si sa introduca cuvantul cheie anuntat zilnic, in timpul emisiunilor. Participantii  vor avea sansa sa intre in cursa pentru premiul saptamanal, dar si pentru premiul ce mare.

Extragerea premiilor saptamanale, in fiecare vineri

Zilnic, din ora in ora,  concurentii zilei precedente vor fi sunati de prezentatorii emisiunilor, iar daca vor raspunde cu „Ascult Radio Impuls”, isi vor asigura locul pe lista scurta pentru extragerea premiului saptamanal, ce va avea loc in fiecare vineri, in perioada concursului.

Extragerea  castigatorului va avea loc in cadrul emisiunii matinale „Scularea!”, intre 9:00 si 10:00. Norocosul care va fi sunat va trebui sa raspunda la fel, cu „Ascult Radio Impuls”, pentru a intra in posesia premiului saptamanii respective, o pereche cool de casti.

 

Masina vine in decembrie!

Extragera Marelui Premiu va avea loc pe 18.12.2020, la aceasta participand toate persoanele care, in perioada concursului, au inscris in aplicatie cuvintele cheie corecte, indiferent daca au fost sau nu declarati castigatori ai unui premiu saptamanal.

In data de 18.12.2020, in matinalul „Scularea!”, se va extrage un participant care va fi sunat in intervalul 9:00-10:00. Daca acesta va da raspunsul corect, „Ascult Radio Impuls!”, va fi declarat Marele Castigator si va intra in posesia masinii.

Mai multe detalii despre regulamentul concursului si pasii care trebuie urmati pentru inscriere, puteti afla accesand pagina oficiala: https://radioimpuls.ro/regulamente/regulament-oficial-concurs-casca-urechea/. Mult succes !

 

 

 

Comentarii

Continue Reading
Advertisement

Facebook

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Trending

google.com, pub-4886972132153269, DIRECT, f08c47fec0942fa0