Connect with us

Emisiuni

Ediţie specială în ziua de Paşte, la „România, te iubesc!”: o călătorie spirituală la Mănăstirea Oasa

Published

on

Reclame

Duminica aceasta, în ziua de Paște,  Alex Dima, corespondent special Știrile PRO TV, va purta telespectatorii într-o călătorie la mănăstirea Oasa, o așezare de vis, pe care însuși Mihail Sadoveanu a numit-o “cel mai frumos loc pe care l-a văzut”.

Alex a vrut să descopere care este secretul acestui loc plin de liniște, rupt de lume, care este vizitat de mii de tineri în fiecare an. Călugării de acolo îi ajută pe tineri să se regăsească, să își definească dorințele, îi ajută să aibă curajul de a se întâlni cu ei înșiși.

“Am alergat de fiecare dată prin munți și văi după oameni pentru care Dumnezeu este totul. Anul acesta am ajuns la Oasa. O mănăstire aflată în munții Sureanu, la 40 de km de orice așezare omenească, un loc aflat între cer și pământ. Acest loc atrage în fiecare an, ca un magnet, mii de tineri. Îl găsesc acolo pe Dumnezeu și se regăsesc pe ei, cu ajutorul călugărilor, care cu toții au studii superioare. Este locul în care oamenii descoperă bucuria lucrului făcut împreună: se roagă, muncesc, urcă pe vârful munților și își regăsesc sufletul și liniștea. Pentru a te descoperi și întâlni cu tine trebuie să renunți la confortul sufletesc, în care ne place de multe ori să trăim. Îti trebuie curaj. Nu trebuie să faci altceva, ci trebuie să faci totul altfel pentru a te apropia de Dumnezeu. Dacă vrei o schimbare în viața ta, primul pas pornește cu facerea binelui. Sunt sfaturi pe care le-am primit de la călugări, unii dintre ei veniți de pe alte continente la Oasa. Ce este credința, cum se ajunge la fericire și cât de greu este drumul, care sunt căile prin care ajungi la tine însuți aflați duminică la România, te iubesc!”, a declarat Alex Dima. 

Frumusețea mănăstirii și căldura sufletească pe care o împărtășesc călugării în locul de vis pe care Mihail Sadoveanu l-a ctitorit împreună cu scriitorul Ioan Pop vor putea fi văzute în duminica Paștelui, de la 18:00, la România, te iubesc!.

Foto Credit: PRO TV

CITESTE SI:

 

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement
Reality Show11 ore ago

Szilard si Variu, cei doi mari castigatori ai competitiei „Insula de 1 milion”

ENTERTAINMENT23 de ore ago

VIDEO Huiduielile de la concertul Coldplay de la București, în presa internațională: „S-au reaprins dezbaterile despre rasism în România”

Emisiunio zi ago

URMEAZĂ ÎNTREBAREA Marina Almășan, invitată in emisiunea “40 de întrebări cu Denise Rifai”, la KANAL D

Premieră TV3 zile ago

Tablou de familie – Un nou serial turcesc, încărcat de dramatism, în premieră, la Kanal D!

Vedete TV3 zile ago

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu, primul interviu de la întoarcerea la PRO TV, față-n față cu Andreea Esca!

FOTBAL3 zile ago

Experții din studiourile UEFA EURO 2024, Ciprian Marica, Răzvan Raț, Laurențiu Reghecampf, Alexandru Chipciu și Florin Răducioiu, oferă primele declarații înainte de startul turneului!

Seriale3 zile ago

Brigada Nimic se apropie de final! Miercuri seară, aventurile celor patru polițiști au adus hohote de râs în casele telespectatorilor

EVENTS3 zile ago

SUMMER GALA – Premiile de vară Radar de Media, ediția a-VI-a, va avea loc la ARISTOCRAT EVENTS HALL

Sport4 zile ago

Costin Ștucan și Cătălin Oprișan sunt prezentatorii Studioului UEFA EURO 2024, la PRO TV!

AUDIENȚE TV5 zile ago

Aseară, comedia a cucerit România! Brigada Nimic a fost, din nou, lider incontestabil de audiență!

Sport5 zile ago

PRO TV anunță echipa celor care vor comenta meciurile de la EURO 2024, din 14 iunie: ”una dintre vocile care vor încerca să ajute telespectatorii să fie implicați total”

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending