Connect with us

Spectacole

Electric Castle participă la Eurosonic Noorderslag, cel mai mare showcase de trupe din Europa

Published

on

Electric Castle aduce constant în atenția publicului trupe talentate aflate la început de drum, iar selecția lor pentru a ocupa un loc în lineup este una riguroasă. Pentru al treilea an consecutiv, echipa care se află în spatele celui mai iubit iubit festival de muzică din România va participa la Eurosonic Noorderslag, cel mai mare showcase de trupe din Europa, organizat în Olanda, la Groningen, în perioada 16 – 19 ianuarie 2019.

„Electric Castle este și o descoperire muzicală pentru mulți dintre participanți. Este foarte important pentru noi să putem avea în fiecare an un lineup cât mai eclectic, format și din artiști pe care oamenii să îi descopere la Castel. Din acest motiv facem o muncă de cercetare intensă și mergem la cât mai multe showcase-uri din Europa, pentru a descoperi noi talente ce pot fi aduse la Electric Castle. În anii trecuți, după ce i-am văzut la Eurosonic, am confirmat artiști ca Kensington, Yonaka, Tommy Cash, My Baby sau Youngr”, a declarat Andi Vanca, Head of Communications Electric Castle.

Timp de patru zile, aproximativ 350 de trupe din Europa vor susține concerte de 20 de minute, în locuri diferite din centrul orașului Groningen, în fața reprezentanților festivalurilor de renume de pe întregul continent și nu numai. Festivalul, cunoscut acum sub acest nume, este unul de tradiție, începuturile sale fiind în anul 1986. El a crescut constant de la an la an și, de la un public de 1500 de oameni în 1986, el a trecut de 40.000 în 2018.

De numele Eurosonic Noorderslag este legat nu doar debutul unor trupe pe scena marilor festivaluri internaționale, ci și ETEP (European Talent Exchange Programme), Programul european de schimb de talente, lansat în 2003. Principalul obiectiv al inițiativei este acela de a promova tineri artiști europeni, aflați la începuturile carierei, în cadrul festivalurilor internaționale de top.

Implicarea ETEP pentru a oferi cât mai multe oportunități trupelor europene în curs de consacrare s-a concretizat de-a lungul anilor în nu mai puțin de 4001 reprezentații intermediate, pentru 1445 de formații, în 34 de țări. Mai mult, reprezentanții ETEP sunt mândri că au reușit să contribuie la cariera unui număr impresionant de trupe talentate, multe dintre cele care au beneficiat de sprijinul lor bucurându-se acum de succes enorm.

Din 2019, numărul total al festivalurilor partenere ETEP se ridică la 128, Clockenflap (China), Kendal Calling (Marea Britanie), Mad Cool festival (Spania), Rolling Stone Park (Germania), Stereoleto (Rusia), Truck Festival (Marea Britanie), Wacken Open Air (Germania), Y Not Festival (Marea Britanie) fiind cele mai noi de pe listă.

Lista completă a festivalurilor partenere ETEP poate fi văzută aici: https://etep.nl/etep-festivals/

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Reclame
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending