Connect with us

UTILE

Elemente de design interior modern amestecate cu stiluri clasice

Published

on

Reclame

Pentru a încorpora elemente moderne de design interior în casa ta, poți folosi atât stiluri tradiționale, cât și contemporane. Stilul clasic modern nu necesită piese de mobilier, finisaje sau textile asortate. Amestecarea pieselor tradiționale și moderne creează un contrast neașteptat. Pentru a crea un contrast între mobilierul clasic și cel modern, încercați să introduceți scaune din material transparent în camera dumneavoastră de zi. Aceste scaune se retrag în cameră, oferindu-vă o vedere fără obstacole asupra mesei dumneavoastră antice.

Spațiile de tranziție sunt adesea descrise ca fiind sofisticate și elegante, dar nu trebuie să fie formale. O cameră de tranziție poate avea în continuare un spirit modern, urban, menținând în același timp sentimentul confortului de acasă.

Un cadru de pat contemporan, în contrast cu o comodă tradițională sau o măsuță laterală poate crea un contrast interesant. Un corp de iluminat unghiular sau o oglindă mare, raționalizată pot reuni unghiurile și curbele camerei. Oglinzile sunt alegerea perfectă pentru camerele de tranziție. Aproape orice tip de oglindă va funcționa în setări de tranziție.

Rădăcinile germane și scandinave ale designului interior modern datează de sute de ani. Stilul Bauhaus se bazează pe funcționalism, iar țările scandinave au adoptat multe dintre aceleași stiluri ca și vecinii lor industrializați. „Funkis”, un stil care combină funcția și designul, este un motiv comun în casele scandinave de astăzi. Stilul Bauhaus a fost dezvoltat în anii 1920, dar multe alte mișcări de design au influențat și dezvoltarea acestuia. Mișcarea suedeză s-a bazat pe acest stil și pe altele, inclusiv dadaismul, care este o mișcare culturală de scurtă durată. Aceste mișcări au fost influențate de estetica designului interior scandinav și s-au răspândit mai târziu în întreaga lume.

Prima expoziție de design scandinav a avut loc la Stockholm în 1930 și a prezentat produse ale artiștilor. De asemenea, a avut loc în 1960, în timpul unei vizite oficiale a cuplului regal danez. Germanii și scandinavii au fost, de asemenea, puternic implicați în proiectarea Fjord Boat House, care este și astăzi un exemplu popular al modernismului danez. În ultimele decenii au fost înființate mai multe companii de mobilă suedeze, printre care și Muuto. Succesul lor în industrie i-a determinat să devină o forță globală în design, iar produsele lor le-au câștigat recunoaștere internațională.

Influențele scandinave în designul interior sunt atemporale și frumoase. Stilul este o combinație de elemente moderne și naturale. Este adesea asociat cu țări scandinave precum Danemarca, Finlanda, Norvegia, Suedia și chiar Regatul Unit și pune accent pe confort și o atmosferă caldă. Cu toate acestea, acest stil nu echivalează neapărat cu o țară scandinavă. Asta nu înseamnă că influențele scandinave nu sunt potrivite pentru alte țări!

O modalitate de a adăuga un caracter aparte casei este reprezentată de soluțiile de iluminare

Astfel, dacă discutăm despre iluminatul unei bucătării este ideal să putem beneficia de o iluminare puternică, capabila să atragă atenția asupra fiecărui detaliu din cameră. Această soluție are un evident beneficiu funcțional, atrăgând atenția asupra detaliilor pe care le-am ales cu mare grijă în procesul de decorare al camerei. Iar valul de lumină poate fi dublat de o lumină discretă, pe care o putem accesa dimineața, când zorii zilei nu sunt suficienți de puternici pentru a sparge întunericul nopții iar noi încercăm să ne trezim la viață în compania primei cești de cafea.

Cu siguranță decorarea living-room – ului diferă radical de abordarea pe care o avem în alte camere, mai cu seamă în bucătărie. Funcție de mărimea camerei și de stilul nostru de viață putem încerca abordări diferite. Dacă avem curajul de a adăuga elemente clasice unui stil modern ne putem orienta către oferta de candelabre din portofoliul magazinelor de profil. Efectul este garantat iar iluminarea este eficientă. Iar bucatele așezate pe masa de sărbători, în jurul căreia se adună regulat familia și prietenii, vor fi cu siguranță mai savuroase și vor arăta mai bine, scăldate în lumina caldă ce coboară asupra lor.

Alături de un candelabru ales cu grijă, un șemineu mare și vesel alături de un tavan boltit vor de camerei de zi un aspect formal. Acesta poate fi completat cu un covor gros de lână, cu o țesătură bogată și modele geometrice țesute printre culorile tari. Sau dacă vrem să rupem convenția adăugăm pe podeaua de lemn lăcuit o pereche de Kilim orientale, aducând astfel în acest spațiu misterul Cappadociei, împreună cu arta unei femei bătrâne, ce lucrează manual luni de zile pentru a astfel de capodoperă!

Dacă vrem să ne declarăm apartenența la modernitate, un covor imens cu forme geometrice este accentul perfect pentru camera de zi. Acesta, combinat cu mobilier alb-negru simplu, produs de școala scandinavă, va crea un fundal neutru pe care îl putem însufleții cu ușurință apelând la mici artificii de design. Iar un covor alb-negru într-o cameră de zi inspirata de mijlocul secolului trecut va garanta un acces contemporan.

Pentru decorarea unei case este esențial să avem o discuție foarte serioasă cu noi înșine, să ne întrebăm ce stil ne satisface și ce combinații sunt potrivite stilului nostru de viață. Oferta din magazinele de mobilier, covoare, corpuri de iluminat și obiecte de design interior este suficient de generoasă, o vizită în aceste magazine înainte de demararea proiectului poate fi benefică, ajutându-ne să vizualizam mai bine texturile, culorile și formele produselor. În acest fel putem să le combinăm mai ușor și mai eficient, ajungând astfel la un rezultat final mulțumitor, de care ne vom bucura mult timp după terminarea proiectului de decorare.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *




MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending