Connect with us

Business

ELKO Romania dezvaluie noi perspective pentru analiza realizata de Axis despre Costul Total de Proprietate 

Published

on

Reclame

ELKO Romania, parte a ELKO Group, prin partenerul sau, Axis Communications, propune clientilor un instrument important care nu ar trebui sa lipseasca in timpul implementarii si operarii sistemelelor de securitate. In lumea complexa si dinamica a securitatii, intelegerea costurilor complete asociate cu sistemele de supraveghere video este esentiala pentru orice afacere.

In urma analizei costului total de proprietate realizat de Axis Communications pentru sistemele de supraveghere video instalate, s-a constatat ca toate costurile initiale de la inceputul implementarii sistemului reprezinta circa 30% din costul total de proprietate, in timp ce 70% din costuri apar in timpul operarii si mentionerii functionalitatii sistemelor.

Analiza Costului Total de Proprietate (TCO) ofera o perspectiva detaliata asupra costurilor implicate. Acest calcul include nu doar pretul de achizitie, ci si toate cheltuielile operationale, de intretinere, de reparatii si chiar costurile de inlocuire care pot aparea pe parcurs. TCO este folosit frecvent in deciziile de investitii pentru a determina optiunea cea mai eficienta din punct de vedere a costului pe termen lung.

Prin aceasta analiza, organizatiile pot identifica si anticipa costurile ascunse si pot optimiza bugetele alocand resursele acolo unde aduc cea mai mare valoare adaugata. TCO este un instrument crucial pentru managementul eficient al activelor si pentru maximizarea rentabilitatii investitiilor.

Care este costul pe intreaga durata de viata a unui sistem de securitate?

Exista multe costuri de luat in considerare intr-o solutie de camere de securitate si multe cheltuieli posibile care pot fi greu de estimat.

Utilizarea unei abordari a Costului Total de Proprietate (TCO) ajuta in estimarea tuturor costurilor asociate unui sistem de camere pe intreaga sa durata de viata – de la instalare la operare, intretinere si dezafectare. Aceasta abordare iti recomanda cum sa urmaresti reducerea costurilor atat pentru a imbunatati calitatea solutiei, cat si pentru a evalua inca de la inceput diferite optiuni.

Deja utilizat in multe industrii ca un instrument de afaceri, Costul Total de Proprietate (TCO) ajuta integratorii si cumparatorii sa:

  • inteleaga cum sunt distribuite costurile in timp;
  • evalueze riscul costurilor neprevazute;
  • calculeze valoarea sistemului;
  • explice initiativa de afaceri in timpul discutiilor cu partile interesate;
  • evalueze ofertele de proiect.

Costul sistemului de camere

Se obisnuieste sa se estimeze costul total al sistemului de securitate bazandu-se doar pe investitia initiala, dar se subestimeaza costurile suportate in timpul operatiunilor de supraveghere video. Costurile initiale, cum ar fi investitia in camere, servere, software, instalare si instruirea utilizatorilor, sunt destul de usor de estimat.

Totusi, costurile pe termen lung, cum ar fi intretinerea, inlocuirea, costurile de defectiune, electricitatea, stocarea si securitatea cibernetica sunt mai dificil de calculat. La toate acestea se adauga si costurile de monitorizare a sistemului de securitate, care sunt deseori cele mai mari costuri. O analiza a Costului Total de Proprietate va poate ajuta sa identificati toate aceste costuri.

Experiente rezultate din instalarea sistemelor de securitate

Analiza Costului Total de Proprietate (TCO) pentru solutiile de camere de securitate ale clientilor Axis din SUA, Brazilia, Argentina, Marea Britanie, Franta, Spania, Kenya, Africa de Sud, Emiratele Arabe Unite si India arata o variatie mare, dar si tendinte clare. De exemplu, analiza demonstreaza ca toate costurile de dinainte de inceperea implementarii sistemului reprezinta circa 30% din costul total de proprietate, in timp ce 70% dintre costuri apar in timpul operarii.

Aceasta concluzie este cea mai importanta daca avem in vedere tendinta cumparatorilor de a se concentra pe costurile de achizitie si instalare, in timp ce economiile mari pot fi mai curand facute in timpul operarii pe termen lung a sistemului. Aflati mai multe despre analiza detaliata a TCO cu exemple concrete din practica de la link.

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending