„Emigrant Blues: un road movie în 2 ½ capitole”, exclusiv online pe canalul YouTube al Arhivei TVR - RADAR DE MEDIA
Connect with us

Seriale

„Emigrant Blues: un road movie în 2 ½ capitole”, exclusiv online pe canalul YouTube al Arhivei TVR

Published

on

Foto credit: TVR

Televiziunea Română oferă publicului un nou documentar ce poate fi vizionat exclusiv online pe canalul de YouTube al Arhivei TVR.

În acest weekend, proiectul media al TVR continuă cu producţia „Emigrant Blues: un road movie în 2 ½ capitole”, o interpretare neconvenţională a unuia dintre cele mai mari exoduri din Europa secolului XXI,

România fiind, conform unui raport ONU, pe locul doi, după Siria, pe lista ţărilor cu cei mai mulţi emigranţi între 2007 şi 2015. Filmul, scris şi regizat de Claudiu Mitcu şi Mihai Mincan, va fi disponibil pe canalul de YouTube al Arhivei TVR, timp de 24 de ore, începând de duminică, 26 iunie, ora 10.00.

Preluând o structură mai degrabă narativă, cea de împărţire pe capitole, lungmetrajul documentar „Emigrant Blues” pare un ghid turistic al unei Europe diferite de cea din pozele agenţiilor de turism.

Rezultatul final este o colecţie de tablouri în mişcare, unele situate la graniţa cu pateticul, altele îmbibate de umor negru, care descriu vieţile unor oameni uitaţi sau ignoraţi în ţara natală, oameni care trăiesc departe de casele lor, permanent „străini”, permanent pe drumuri.

Poveştile fragmentate ale acestor oameni sunt materia din care a fost alcătuit „Emigrant Blues”: oameni care călătoresc mii de kilometri spre şi dinspre noua lor casă; un portret al copiilor de imigranţi români din Spania, unii născuți acolo, alţii aduşi din ţară la vârste foarte fragede; ultimul drum al unui român spre ţara natală, de data aceasta în spatele unui dric în a cărui cabină se află doi agenţi de pompe funebre.

Documentarul conţine şi imagini din arhive personale ale unor imigranţi, stocate pe telefoanele lor mobile, unele fără sunet, ceea ce accentuează starea de nostalgie.

Aşadar, vă invităm, duminică, 26 iunie, ora 10.00, pe canalul YouTube al Arhivei TVR, să urmăriţi „Emigrant Blues: un road movie în 2 ½ capitole”, un film documentar despre oameni care visează la ţara lor natală, dar sunt prea speriaţi să se reîntoarcă şi să o ia, din nou, de la capăt.

Advertisement

Difuzarea unor producţii pe canalul de YouTube al Arhivei TVR este parte a unui amplu proiect media al televiziunii publice. În ultima duminică a fiecărei luni, TVR programează, exclusiv online, filme realizate în co-producţie cu diferiţi parteneri, pe canalul YouTube al Arhivei TVR. Acestea sunt disponibile şi pot fi vizionate pe parcursul a 24 de ore.

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending