Connect with us

Revista Presei

Emil Boc, noul primar al Clujului, alegerea unui Cluj intelectual

Published

on

Clujul a ales un nou primar. Insa, spre deosebire de alti ani, alegerile de la Cluj de anul acesta au fost cu nabadai. Contracandidatul lui Emil Boc la functia de Primar, Marius Nicoara (USL), a cerut renumararea voturilor, acuzand Partidul Democrat Liberal de frauda electorala.

In municipiul Cluj-Napoca, au fost realizate duminica, 10 iunie, mai multe exit-polluri, pentru a se lua “pulsul votantilor”  Pe tot parcursul zilei s-au facut estimari asupra potentialului castigator al fotoliului pentru Primaria Clujului pentru urmatorii patru ani. La ora 21, duminica, estimarile exit-pollurilor il indicau castigator pe Marius Nicoara, urmat pe locul doi de Emil Boc si pe locul trei de Peter Ekstein-Kovacs.  Trei din cele patru exit-polluri il indicau castigator pe Marius Nicoara si numai unul pe Emil Boc.

De ce diferenta aceasta de scor? Pentru ca in cadrul exit-pollurilor se foloseste pasul statistic de trei, adica tot al treilea cetatean este rugat sa raspunda la sondajul de opinie respectiv. Multi oameni refuza sa raspunda. Rezultatele finale pentru municipiul Cluj-Napoca, dupa renumararea voturilor solicitata de Marius Nicoara, nu corespund cu estimarile exit-pollurilor.

Peste 50.000 de clujeni l-au ales ca primar pe Emil Boc. Majoritatea intelectualilor din Cluj l-au ales pe acesta. Adevarul este ca Emil Boc are un avantaj de neegalat fata de contracandidatii sai: functia de prim-ministru al Romaniei in 2008 pana in 2012. In 2008, cineva spunea ca “Primaria Clujului reprezinta o rampa de lansare pentru presedintia Romaniei”. Si mare dreptate avea. Insa nu chiar pentru presedintie, ci pentru functia de prim-ministru.

Rezultatul acesta al alegerilor locale era de asteptat si din perspectiva faptului ca orasul nostru este in cursa pentru titlul de “Capitala Culturala Europeana”. Cu experienta pe care a acumulat-o in calitate de prim-ministru al Romaniei, Emil Boc poate indeplini cu succes aceasta sarcina: aceea ca orasul sa castige titlul ravnit.

Comentarii

comments

Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați sau la adresa contact@radardemedia.ro

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Locuri de muncă în România

Locuri de muncă în România

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

IN Trending