Emil Boc se grabeste sa scape de Lazaroiu. O vrea pe Sulfina Barbu - RADAR DE MEDIA
Connect with us

A-Z NEWS

Emil Boc se grabeste sa scape de Lazaroiu. O vrea pe Sulfina Barbu

Published

on

 Premierul Emil Boc a inaintat presedintelui Traian Basescu cererea de revocare a lui Sebastian Lazaroiu din functia de ministru al Muncii si i-a propus acestuia numirea Sulfinei Barbu in aceeasi functie.

Anuntul facut de Guvern vine ca o “ incununare” a tuturor criticilor aduse ministrului Lazaroiu de catre membrii importanti ai partidului de la guvernare. Insusi Ioan Oltean, al doilea om ca importanta din PNL, ii facea morala ministrului Muncii, spunand despre el ca “ se crede noaptea analist politic, si ziua ministru”. In plus, Secretarul General al PDL a intors si mai mult cutitul in rana, si a sustinut cu vehementa ca nu vrea sa fie in preajma “acelor oameni lipsiţi de orientare, de acei oameni cărora le-a făcut plăcere şi le face plăcere să fie beneficiarii unor avantaje ale unor demnităţi publice, în acelaşi timp să se delimiteze de cel care le-a provocat”.

Guvernantii ii reproseaza fostului consilier prezidential ca se indeletniceste cu fabricarea declaratiilor politice, care, cel mai adesea, nu fac cinste formatiunii democrat-liberale. “Condamn, categoric condamn afirmaţiile domnului ministru Lăzăroiu, care a ajuns ministru pe seama acelui partid pe care astăzi îl renegă, care îşi face imagine pe seama acelui partid care l-a propus într-o demnitate publică atât de înaltă şi îi face plăcere să se numească ministrul Muncii', a spus Ioan Oltean la Bistrița. 

Sebastian Lazaroiu a comis cea mai mare gafa, recent, intr-un interviu acordat publicatiei “ Gandul”. El declara atunci ca ar PDL-ul ar putea pierde alegerile prezidentiale, daca nu va cauta sa se reorganizeze, intr-o platforma mai mare de centru-dreapta. “PDL poate câştiga chiar şi aşa alegerile din 2012, problema e că le va pierde sigur pe cele din 2014. Asta-i marea problemă. PDL trebuie să construiască din 2011, 2012, acel proiect şi să-i convingă pe români că e un proiect viabil, pe 10 ani de acum înainte. Dacă reuşeşte să formuleze acest proiect, să construiască acest vehicul care să capteze centrul-dreapta va câştiga şi în 2012, va câştiga şi în 2014, ceea ce va însemnă încă un ciclu de guvernare", a mai spus Lăzăroiu.

Conform  articolului 85 alineatul 2 din Constituţia României, caz de remaniere guvernamentală sau de vacanţă a postului, preşedintele revocă şi numeşte, la propunerea primului-ministru, pe unii membri ai Guvernului. Asadar, nu mai este nevoie decat de OK-ul sefului statului, pentru ca Sebastian Lazaroiu sa fie revocat din functie si locul sa-i fie luat de sefa Organizatiei de Femei PDL, Sulfina Barbu, cea care a fost la un pas sa fie numita ministru al Muncii in luna iunie a acestui an.

Sebastian Lăzăroiu a preluat în 3 iunie funcţia de ministru al Muncii. Ioan Botiş anunţa, în 20 aprilie, că demisionează din funcţia de ministru al Muncii, decizia fiind luată în contextul scandalului legat de angajarea soţiei sale într-un proiect european. Din 22 aprilie până în 3 iunie interimatul la Ministerul Muncii a fost asigurat de premierul Emil Boc.

 

 

Advertisement

Sursa: mediafax

Foto credit: cdep.ro

 

 

 

 

Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați sau la adresa contact@radardemedia.ro

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending