Emil Hurezeanu da startul emisiunii ''Digipedia''. In prima editie, documentarul “Născuţi la comandă – Decreţeii” - RADAR DE MEDIA
Connect with us

Emisiuni

Emil Hurezeanu da startul emisiunii ”Digipedia”. In prima editie, documentarul “Născuţi la comandă – Decreţeii”

Published

on

Analistul politic Emil Hurezeanu îi invită pe telespectatorii Digi24 HD, din 8 martie, de la ora 21.03, la o incursiune în lumea filmului documentar, în cadrul celui mai nou proiect al său la Digi24, emisiunea „Digipedia”, informează postul de televiziune intr-un comunicat remis Radar de Media.

Prima ediţie a emisiunii prezintă filmul “Născuţi la comandă – Decreţeii”, un documentar regizat de Florin Iepan, cu o durată de 70 de minute, o poveste cutremurătoare despre efectele decretului nr. 770 din 1966, prin care Nicolae Ceauşescu a hotărât să sporească “producţia” de copii per familie.

Legea interzicea tuturor femeilor să întrerupă sarcinile nedorite, cu câteva excepţii: dacă sarcina punea în pericol viaţa femeii, dacă unul dintre părinţi suferea de o boala transmisibilă ereditar, dacă femeia avea peste 45 de ani sau născuse deja patru copii sau dacă sarcina era urmarea unui viol sau incest.

Emil Hurezeanu şi invitata sa, psihologul Aurora Liiceanu, vor discuta, imediat după încheierea filmului documentar, despre efectele dramatice pe care le-a avut în epocă decizia politică a Partidului Comunist Român de a controla viaţa personală: apariţia unor generaţii întregi de copii nedoriţi, abandonaţi în orfelinate, copii născuţi cu malformaţii grave, mii de femei mutilate de avorturi empirice, pe care medicii nu au avut cum să le salveze.

GALA PREMIILOR RADAR DE MEDIA, EDITIA PRIMAVARA 2014 va avea loc in data de 19 martie la Ambasad’Or Events & Leasure, eveniment inspired by PERONI. Detalii aici!

Fii la curent cu cele mai noi stiri din media pe pagina de Facebook RADAR DE MEDIA

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați sau la adresa contact@radardemedia.ro

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

Advertisement

IN Trending