“Epidemia de sărăcie”, o realitate tulburătoare la Asta-i România! - RADAR DE MEDIA
Connect with us

Emisiuni

“Epidemia de sărăcie”, o realitate tulburătoare la Asta-i România!

Published

on

Foto Credit: Kanal D

Duminica aceasta, de la ora 14:30, emisiunea “Asta-i România!” ne aduce în atenție un subiect sensibil, care are legătură cu situația dezastruoasă în care trăiesc oamenii din satele „fantomă” ale României.

 

 

NOU Scriem si publicam articole sponsorizate adaptate bugetului tau!

 

Echipa “Asta-i România!” ajunge în nordul Moldovei, pentru a ne arăta un colț de Românie pe care puțini dintre noi îl cunoaștem, din Botoșani, satul Balta Roșie. Aici, timpul parcă stă în loc și nu se întâmplă niciodată nimic. Este o realitate care doare, unde peisajele și chipurile oamenilor par desprinse din ficțiunea unui roman despre zorii civilizației, acolo unde viața se duce de azi, pe mâine. Balta Roșie, unul dintre cele mai sărace sate din Botoșani, unul dintre locurile țării care nici nu apar pe hartă și unde localnicii, de ani buni, trăiesc o viață foarte grea. Sunt atât de săraci încât pandemia e ultima grijă în casele lor, în care se face lumină cu lumânarea, iar pâinea de pe masă e mai importantă decât masca de pe față.

Sănătate e tot ce își mai doresc bieții oameni, care nu mai așteaptă demult drumuri mai bune, lumină sau apă. Locuri de muncă nu există, de medic sau școală nici nu poate fi vorba, iar tinerii s-au dus unde au văzut cu ochii. Aici, sărăcia bate orice pandemie și face ravagii mai ceva decât orice virus, pentru că cei care au mai rămas supraviețuiesc așa cum pot, de la o zi la alta. Chiar dacă își doresc, ei nu au cum să se spele pe mâini sau să schimbe masca de trei ori pe zi, așa cum ni se cere tuturor. Un leu dat pe o mască înseamnă o pâine lipsă de pe masă și încă o zi de foame.

Nu ratați o ediție impresionantă “Asta-i România!”, duminica aceasta, de la ora 14:30, emisiune magazin prezentată de Mihai Ghiță, la Kanal D.

 

Advertisement

 

 

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

Advertisement

IN Trending