Epilarea definitivă vara, pe pielea bronzată. În ce condiții se poate face? - RADAR DE MEDIA
Connect with us

A-Z NEWS

Epilarea definitivă vara, pe pielea bronzată. În ce condiții se poate face?

Published

on

Pentru o bună perioadă de timp, pacienților și practicienilor li s-a spus că epilarea cu laser nu va funcționa pe pielea bronzatădar este încă valabil? Odată cu progresele recente în tehnologia de îndepărtare a părului cu laser nu mai există o „combinație câștigătoare” de tonul pielii, culoarea părului și tipul de păr pe care trebuie să îl aibă pacienții pentru a beneficia la maximum de un tratament de epilare cu laser. Așadar, poate beneficia orice pacient de epilare definitivă cu laser, indiferent de cât de închisă la culoare are pielea? Da. Însă poate un pacient să beneficieze de epilare cu laser imediat după ce s-a expus la soare? Nu. Expunerea intensă la razele ultraviolete ale soarelui sau ale solarelor este interzisă cu 2 săptămâni înainte și 2 săptămâni după procedură. Acesta e motivul pentru care, deși tratamentul se poate face pe tot parcursul anului, este indicat să fie aplicat în sezonul toamnă-iarnă. Următoarele rânduri își propun să familiarizeze cu procedura de epilare definitivă, în special în raport cu sezonul estival și pielea bronzată.

 

Epilarea definitivă cu laser se poate face și vara?

În trecut, doar combinația piele deschisă la culoare și firul de păr închis era candidatul ideal pentru procedura de epilare definitivă cu laser. De ce majoritatea laserelor pentru îndepărtarea părului nu puteau trata tipuri de piele mai închisă sau păr mai fin? Pentru că nu aveau lungimi de undă adecvate. Astăzi, datorită tehnologiilor inovative, epilarea definitivă cu laser este pentru toată lumea. Orice tip de piele și păr, orice zonă (de la zone precum spate, brațe, picioare, inghinal la zone mai sensibile, cum ar fi fața), în orice anotimp. Pentru că expunerea la soare în timpul tratamentului poate determina modificări neplăcute în ceea ce privește rezultatele, este indicat ca procedura de epilare definitivă să fie efectuată în lunile reci. Însă cu puțină precauție, tratamentul poate fi urmat chiar și vara. Ce trebuie să știi este că sunt necesare între cinci și nouă ședințe de epilare definitivă pentru a obține rezultate satisfăcătoare. Numărul ședințelor depinde de zonele vizate, tipul de piele și păr, modificări hormonale și modul general în care răspunde organismul la tratament. Distanța dintre ședințe este de o lună, astfel că trebuie să ai în minte faptul că trei luni de vară înseamnă trei ședințe, iar înainte cu două săptămâni de procedură și două săptămâni după fiecare ședință trebuie să eviți expunerea la soare. Este important să reții că nu ar trebui să încerci activ să te bronzezi în timpul tratamentului cu epilare cu laser. Expunerea ușoară la soare nu va provoca o schimbare drastică a unui plan de tratament. Cu toate acestea, pacienții trebuie să respecte întotdeauna îngrijirea corectă a pielii și să aplice protecție solară frecvent în timp ce sunt în aer liber.

 

În ce condiții se poate face epilarea definitivă vara?

A te expune soarelui implică bronzare. Iar o schimbare bruscă a melaninei poate interfera cu tratamentul de epilare definitivă cu laser. Chiar dacă îndepărtarea părului cu laser este complet sigură, această procedură lasă pielea mai sensibilă și, prin urmare, vulnerabilă la razele ultraviolete. Laserul trimite un fascicul puternic de lumină pe piele care, deși nu afectează țesuturile înconjurătoare, face pielea să fie mai sensibilă și să aibă nevoie de timp pentru a se vindeca după procedură. Cel mai bun mod de a susține recuperarea pielii este evitarea mediilor și condițiilor agresive. Lumina directă a soarelui și razele ultraviolete fac parte din această categorie. De aceea, trebuie să aștepți cel puțin două săptămâni înainte de a te expune din nou la soare. Expunerea zonelor tratate cu laser la lumina directă a soarelui imediat după tratament poate provoca hiperpigmentare, pete maronii, arsuri solare și alte leziuni ale pielii. Unele dintre ele pot fi foarte grave și ireversibile. Nu numai că daunele provocate de soare vor interfera cu procesul de vindecare, dar pot pune și pielea și sănătatea în pericol.

Așadar, te poți supune epilării cu laser vara în acest caz? Răspunsul este da, poți efectua procedura de epilare definitivă vara. Epilarea cu laser nu este mai puțin sigură vara decât iarna. Cu toate acestea, necesită mai multă atenție din partea pacienților. Sunt indicate anumite modificări ale stilului de viață pentru a te asigura că pielea este protejată în permanență. Această grijă depășește aplicarea unei creme cu factor ridicat de protecție solară. Pe lângă loțiune, este recomandat să ai grijă la vestimentație. Dacă ai beneficiat de epilare cu laser pe picioare, de exemplu, asigură-te că porți pantaloni din bumbac sau in, de culoare închisă, pentru a-ți asigura un surplus de protecție și a împiedica soarele să interfereze cu tratamentul.

Advertisement

Dacă pielea mereu fină și lipsa iritației și stresului provocat de metodele tradiționale de epilare nu mai pot aștepta, poți apela cu încredere la tratamentul cu laser chiar și în lunile de vară. Media de cinci-șase ședințe necesare pentru obținerea unor rezultate satisfăcătoare cresc șansele de a prinde vara sub tratamentul cu laser. Însă chiar dacă te vei adăposti la umbră în vreme ce prietenii tăi se distrează în piscină, acesta este costul pielii fine și merită. Picioare și brațe mătăsoase pentru restul vieții și plăcerea de a purta rochie în orice moment, fără stresul că nu ești pregătită ���

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending