Connect with us

Evenimente

Ernest Fazekas – dublu rol în „My Fair Lady” – Henry Higgins și Colonelul Pickering

Published

on

FOTO CREDIT: FABRICA DE PR
 

Deși nu este la primul rol în musicalul „My Fair Lady”, actorul Ernest Fazekas spune că reîntoarcerea pentru noua serie de șase spectacole, pe 21 și 22 martie de la ora 20:00 și pe 23 și 24 martie de la ora 15:00 și 20:30, va fi cu totul inedită pentru el: două roluri diferite.

„În acest sezon am acceptat o nouă provocare: să joc dublu rol. Într-o seară voi fi Higgins, iar în cealaltă colonelul Pickering, prietenul lui mai în vârstă. Un exercițiu al naibii de greu, pentru că jocul, replicile și interpretarea sunt înregistrate de creier dintr-un singur unghi. Trecerea de la un personaj la altul este, de fapt, o dedublare pe care am încercat-o în producția „Mamma Mia!”, unde l-am interpretat pe Harry și câteodată și pe Bill (doi dintre tații Sophiei). Cu puțină concentrare, va ieși.”

 

În privința personajului Henry Higgins, pe care l-a interpretat și în stagiunea trecută și pe care acum îl împarte cu Horia Brenciu, Ernest spune că, pe alocuri, se identifică cu el. Dar prietenii îl identifică și mai mult, după cum glumește chiar el. „Pe pagina oficială a producției, sub o poză din spectacol în care apar arogant, acru, superior și antifeminist, cercul meu de prieteni a comentat < Mamă, ce ți se potrivește rolul ăsta!>. În viața de zi cu zi cred că sunt un Higgins, dar personal mă identific cu adevăratul Higgins, cel de la final. Vă invit să îl descoperiți :)”.

 

Pe lângă personajele interpretate, artistul a realizat și traducerea și adaptarea textului în limba română, un demers pe cât de minuțios, pe atât de interesant în acest caz, pentru că „My Fair Lady” conține anumite particularități față de alte musicaluri. „Traducerea și adaptarea textului au fost și ele diferite față de celelalte musicaluri traduse. Provocarea aici a constat în adaptarea versurilor în așa fel încât să păstrez patina timpului, dar să și punctez ineditul creației: rapul. Da, rapul. Se spune că <Hamilton> este primul rap-musical. Ei bine, Rex Harrison, artistul care l-a interpretat pe Higgins a fost primul < rapper> care a rostit, fără să cânte, toată partitura lui Henry Higgins alături de Audrey Hepburn, în filmul de căpătâi al lui Gorge Cukor, în 1964.” 

 

Pentru toți care doresc să vadă spectacolele din 21 și 22 martie, de la ora 20:00 și din 23 și 24 martie, de la ora 15:00 sau de la ora 20:30, în sala Epika de la Grand Cinema & More din Băneasa Shopping City, Ernest spune că „My Fair Lady” este, în pronfuzime, o poveste răvășitoare, despre aparențe și ce e dincolo de acestea. „Veti rade, dar veți și plânge. Veți vedea o super producție privată ce implică peste 200 de persoane, on și offstage. Coregrafii și imagini scenice impresionante, orchestra la înălțime și la propriu și la figurat. Este, din punctul meu de vedere, o producție realizată de poate cea mai experimentată echipă de creație de musicaluri din România, oameni de teatru care vă vor purta dincolo de limitele unui musical convențional.” 

Biletele pentru spectacolele din 21, 22, 23 și 24 martie 2019 au fost puse în vânzare pe www.grandentertainment.ro, www.iabilet.ro  și pe www.myfairladythemusical.ro.

Lasa un comentariu aici!

Click to comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Evenimente

La ce trucuri apeleazã Elena Gheorghe pentru concertul de la Sala Palatului

Published

on

 

Mai sunt doar câteva zile pânã la super concertul de muzicã armãneascã pe care Elena Gheorghe îl va susţine pe data de 23 mai la Sala Palatului, aşa cã artista a intrat în linie dreaptã cu ultimele pregãtiri. Pe lângã orele petrecute în sala de repetiţii, Elena acordã în aceastã perioadã o importanţã foarte mare corzilor vocale și condiției fizice.

Astfel, de câteva zile, artista şi-a schimbat puţin tabieturile: “Chiar dacã îmi place sã îmi încep dimineaţa cu o cafea bunã, în ultimul timp am renunţat la ea, tocmai pentru a evita deshidratarea, al cãrei impact îl resimt imediat la nivelul corzilor vocale. Ba chiar am şi un truc, pe care îl folosesc înainte de concerte: consum mai multe acadele, despre care se ştie cã ajutã fantastic la stimularea glandelor salivare, care, la rândul lor hidrateazã corzile vocale. Iar de când am descoperit acadelele de la farmacie, fãrã zahãr, nu pot decât sã spun cã sunt foarte fericitã”, povesteşte Elena.

Acestea nu sunt însã singurele trucuri la care cântãreaţa apeleazã înaintea marilor concerte. Elena are şi un preparat pe care îl consumã înainte de a urca pe scenã, același pe care îl consuma și Elvis Presley. “Se cheamã chiar The Elvis Smoothie şi este fãcut din combinaţia preferatã a acestuia: bananã şi unt de arahide. Eu adaug câteodată şi puţinã ciocolatã neagrã şi o canã de lapte de migdale neîndulcit. E o bãuturã delicioasã şi în cazul meu funcţioneazã de minune, mai ales cã e cunoscut faptul cã banana, în combinaţie cu ciocolata neagrã alungã emoţiile! Pentru cã da, trebuie sã recunosc,  am emoţii mari pentru tot ce se va întâmpla pe 23 mai!”, a mai dezvãluit artista.

Pe 23 mai,  Elena Gheorghe va susține un concert de muzică armânească la Sala Palatului, având invitați unul și unul: Gicu Coada, Sirma Guci, Steaua di Vreari etc. Dupã succesul înregistrat cu piesa “Luna Alba”, care a depãşit 15 milioane de vizualizãri pe YouTube, Elena va lansa pe 23 mai şi un nou album de muzicã armãneascã, care va conţine 11 piese.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Evenimente

Designerul Silvia Șerban – despre noile materiale eco din industria fashion, la conferința „Viitorul este (Inter)Schimbabil – Sustainability Talk”

Published

on

FOTO CREDIT: FABRICA DE PR
 

Preocupată de sustenabilitate, economie circulară și mai ales de implementarea acestor concepte în industria fashion, designerul Silvia Șerban organizează conferința „Viitorul este (Inter)Schimbabil”, o discuție pe tema sustenabilității, din cadrul Cartierului Creativ al RDW 2019. 

Pe 20 mai, de la ora 18:30, la Hotel Epoque, Cismigiu Central Park 17C, intrarea Aurora, Silvia Șerban îl va avea invitat pe Luca Olivini, Material Manager al departamentului Eco Hub la C.L.A.S.S. (Creativity, Lifestyle And Sustainable Synergy), o multi-platformă din Milano specializată în integrarea noilor generații de valori eco, cu precădere în industria fashion.

Atât eu, cât și invitatul meu, Luca Olivini, vom atrage atenția asupra punctelor cheie pornind de la creativitate, inovare, responsabilitate în ceea ce privește atât produsul, cât și producția și, nu în ultimul rând, comunicarea. În plus, în curând vom fi obligați, atât designerii, cât și consumatorii, să adoptăm noile reglementări impuse european în privința economiei circulare, iar moda, ca a doua industrie poluatoare în prezent, va trebui să se adapteze. Sustenabilitatea va fi „must have-ul” următorilor ani”, declară Silvia.

Creatorul de modă spune că, încă de la începutul carierei sale a folosit materiale și accesorii care proveneau din domenii diferite de cel al modei. Primele sale colecții au fost făcute deconstruind haine deja existente sau a căutat metode de croit prin care să rezulte cât mai puține pierderi de material. „În timp am dezvoltat modele care își pot schimba forma pentru a obține structuri diferite adaptabile la nevoi diferite. În felul ăsta gândesc că materialul folosit este cât mai mult exploatat și că ofer cumpărătorului mai multe opțiuni pentru a-și valorifica banii cheltuiți cu un produs cumpărat de la mine, ceea ce reprezintă o latură importantă a sustenabilității. În 2015 am participat cu un stand în cadrul Milan Expo și așa i-am cunoscut pe Luca și pe Giusy Bettoni, CEO și fondatoarea C.L.A.S.S. Am fost fascinată de pasiunea cu care Giusy vorbește despre toată munca din spatele acestui proiect, despre materialele la care au participat în inovare, în special de cele obținute prin topirea PET-urilor sau alte resturi care până acum se aruncau.”

Silvia Șerban își dorește să implementeze și în România aceste tendințe, iar conferința pe care o va susține pe 20 mai face parte dintr-un proiect mai amplu, care va cuprinde mai multe workshop-uri în următoarele luni, pe acest subiect.

Cei care vor dori să afle mai multe despre acest subiect vor avea ocazia, la conferința „Viitorul este (Inter)Schimbabil – Sustainability Talk”, la Hotel Epoque, să vadă aceste noi tipuri de materiale, să afle cum sunt obținute, ce presupune atât partea de inovație, cât și rezultatele obținute în urma producerii lor.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Evenimente

Stil de viata sanatos la Colegiul Mihai Bravu

Published

on

 

Joi, 9 Mai 2019, a avut loc la Colegiul Tehnic Mihai Bravu din Bucuresti, cea de a 4-a editiei a simpozionului Alimentatie rationala pentru sanatate.

Circa 300 de elevi di profesori din licee bucurestene, inspectorii de la Casa Corpului Didactic, MEN si ISMB au participat la simpozionul de educatie alimentara. Un program foarte bogat si la aceasta editie, invitati de seama si multe noutati aduse de organizatori.

Si de aceasta data, organizatorii au schimbat structura evenimentului, acesta fiind unul foarte bogat in activitati si workshopuri cu invitati speciali. Tema de la aceasta editie atat la proba in scris cat si la probele practice au fost: salatele altfel, pastele fainoase pe timp de vara, smoothie bowl-urile din fructe si apele aromatizate.

In primul panel au intervenit Dr.Ing Marian Bogoescu, Vicepresedintele Academiei de Stiinte Agricole din Bucuresti, Prof.Dr.Ing Daniela Crisan Colegiul Tehnic Mihai Bravu si Prof.MA Gabriella Pascaru Bisi, organizator. Tot in acest panel, Chef Nicolai Tand a sustinut un workshop despre alimentatia sanatoasa si a preparat doua gustari, rapide si sanatoase. Gabriella Pascaru Bisi si Cristina Iuliana Pana au preparat un desert sanatos, fara zahar, cu fructe si o bautura fara zahar.

Surpriza neasteptata de catre elevi a fost prezenta campionului mondial de K1, Benny Adegbuyi care a vorbit despre importanta sportului, in plus, Benny a preparat doua salate din propria dieta.

In cadrul competitiei s-au intrecut 8 echipe, miza de aceasta data crescand, astfel echipele au avut 4 preparate sanatoase si un timp de numai 50 de minute dar desigur au avut un ajutor foarte mari prin unitatile de gatir Whirlpool si micile electrocasnice si ustensile Myria, care le-au usurat munca.

“Sunt placut surprinsa si bucuroasa totodata sa constant ca elevii au evoluat foarte mult comparativ cu prima editie. Au fost pregatiti si au demonstrat si de aceasta data ca sunt interesati de activitatile simpozionului. Evenimentul nostru a crescut frumos si promit ca si la urmatoarea editie vom veni cu noutati care sa ii atraga pe participanti.”

 

Prof.MA Gabriella Pascaru Bisi – Arta Gustului, organizator

In panelul doi Chef John Menumorut, Corporate Chef Parmafood a sustinut un workshop despre pastele fainoase pe timp de vara si a prezentat doua preparate noi.

Ultima proba a evenimentului a fost un concurs de spalat vase, sub bagheta lui Nicolai Tand, castigatorii fiind premiati cu produse Henkel.

Atmosfera a fost intretinuta si de aceasta data de catre DJ Marcous.

Multumiri speciale tutor celor care cred in proiectul nostru si ne sustin nemijlocit si echipei de voluntari!

Parteneri institutionali: Ministerul Educatiei Nationale, Casa Corpului Didactic Bucuresti, Inspectoratul Scolar, USAMV, Horting

Sponsori: Aqua Carpatica, Aqua Kids, Green Sugar, Meggle

Parteneri: Whirlpool, Myria, Altex, La Molisana, Pietro Coricelli, Eisberg – Iubesc Salatele,  Fuchs, Mutti, Bioki, Triumf, Tabasco, YO, Cosul de Legume Fructe, Blu Dragon, Henke, Pur, Life Dental Spa, Fresh Fruits, Microgreens, Kluth, Apilife, Calvo, Alex Bisi Photography, Dj Marcous, Dr.Antonio Martins, Caffeé Musetti.

Parteneri media: BucurestiFM, Eva.ro, Gastromedia, TrendsHRB, Radar de Media, Retete de Suflet

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement
Advertisement Https://Www.Autodoc24.RO

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending