Connect with us

Spectacole

Ernest Fazekas – dublu rol în „My Fair Lady” – Henry Higgins și Colonelul Pickering

Published

on

FOTO CREDIT: FABRICA DE PR

Deși nu este la primul rol în musicalul „My Fair Lady”, actorul Ernest Fazekas spune că reîntoarcerea pentru noua serie de șase spectacole, pe 21 și 22 martie de la ora 20:00 și pe 23 și 24 martie de la ora 15:00 și 20:30, va fi cu totul inedită pentru el: două roluri diferite.

„În acest sezon am acceptat o nouă provocare: să joc dublu rol. Într-o seară voi fi Higgins, iar în cealaltă colonelul Pickering, prietenul lui mai în vârstă. Un exercițiu al naibii de greu, pentru că jocul, replicile și interpretarea sunt înregistrate de creier dintr-un singur unghi. Trecerea de la un personaj la altul este, de fapt, o dedublare pe care am încercat-o în producția „Mamma Mia!”, unde l-am interpretat pe Harry și câteodată și pe Bill (doi dintre tații Sophiei). Cu puțină concentrare, va ieși.”

 

În privința personajului Henry Higgins, pe care l-a interpretat și în stagiunea trecută și pe care acum îl împarte cu Horia Brenciu, Ernest spune că, pe alocuri, se identifică cu el. Dar prietenii îl identifică și mai mult, după cum glumește chiar el. „Pe pagina oficială a producției, sub o poză din spectacol în care apar arogant, acru, superior și antifeminist, cercul meu de prieteni a comentat < Mamă, ce ți se potrivește rolul ăsta!>. În viața de zi cu zi cred că sunt un Higgins, dar personal mă identific cu adevăratul Higgins, cel de la final. Vă invit să îl descoperiți :)”.

 

Pe lângă personajele interpretate, artistul a realizat și traducerea și adaptarea textului în limba română, un demers pe cât de minuțios, pe atât de interesant în acest caz, pentru că „My Fair Lady” conține anumite particularități față de alte musicaluri. „Traducerea și adaptarea textului au fost și ele diferite față de celelalte musicaluri traduse. Provocarea aici a constat în adaptarea versurilor în așa fel încât să păstrez patina timpului, dar să și punctez ineditul creației: rapul. Da, rapul. Se spune că <Hamilton> este primul rap-musical. Ei bine, Rex Harrison, artistul care l-a interpretat pe Higgins a fost primul < rapper> care a rostit, fără să cânte, toată partitura lui Henry Higgins alături de Audrey Hepburn, în filmul de căpătâi al lui Gorge Cukor, în 1964.” 

 

Pentru toți care doresc să vadă spectacolele din 21 și 22 martie, de la ora 20:00 și din 23 și 24 martie, de la ora 15:00 sau de la ora 20:30, în sala Epika de la Grand Cinema & More din Băneasa Shopping City, Ernest spune că „My Fair Lady” este, în pronfuzime, o poveste răvășitoare, despre aparențe și ce e dincolo de acestea. „Veti rade, dar veți și plânge. Veți vedea o super producție privată ce implică peste 200 de persoane, on și offstage. Coregrafii și imagini scenice impresionante, orchestra la înălțime și la propriu și la figurat. Este, din punctul meu de vedere, o producție realizată de poate cea mai experimentată echipă de creație de musicaluri din România, oameni de teatru care vă vor purta dincolo de limitele unui musical convențional.” 

Biletele pentru spectacolele din 21, 22, 23 și 24 martie 2019 au fost puse în vânzare pe www.grandentertainment.ro, www.iabilet.ro  și pe www.myfairladythemusical.ro.

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Reclame
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending