Este o casă de bătrâni alegerea potrivită pentru persoana iubită acum ? - RADAR DE MEDIA
Connect with us

UTILE

Este o casă de bătrâni alegerea potrivită pentru persoana iubită acum ?

Published

on

             Nu am auzit niciodata pe nimeni de vreo varsta spunand ca spera sa-si petreaca anii de aur intr-un azil de batrani. Am auzit ca mai multi oameni isi impartasesc ingrijorarile ca ar ajunge sa fie „alungati” si uitati inainte de a trai intreaga lor viata. S-ar putea chiar sa glumim cu cei dragi despre punerea lor intr-un azil de batrani in timp ce sunt inca tineri si suficient de activi pentru a face ideea plina de umor.

 

In anumite tari, aceste locatii par sa fie o practica obisnuita pentru varstnici. Uneori, membrii familiei, inclusiv sotii si copiii adulti, ii duc pe cei dragi intr-un azil pentru varstnici „pentru binele lor”. Uneori au un motiv valid, alteori, este o modalitate de a oferi membrilor familiei ingrijirea de care au nevoie, fara a-si asuma responsabilitatea de a-i ingriji singuri.

 

Nu ne imbratisam varstnicii, asa cum fac multe alte culturi. In loc sa-i imbratisam pentru contributia lor la viata si societatea noastra, ii lasam deoparte. Uneori, alegerea de a cauta ajutor din exterior este inevitabila. Dar este important sa stim cand un camin de batrani este alegerea potrivita pentru persoana a carei viata afecteaza cel mai mult.

 

Avem dreptul sa-l punem pe cel iubit intr-un azil de batrani ?

Oamenii cred adesea din greseala ca pot forta o persoana draga sa mearga la o casa de batrani impotriva vointei lor. Nu este cazul. Cu exceptia situatiei in care instanta va numeste tutore, ei au dreptul legal sa decida unde vor sa locuiasca. Tutela este un proces lung si costisitor in care o instanta sau un grup de experti determina daca persoana in cauza are competenta mentala de a lua propriile decizii. Daca sunt considerati competenti din punct de vedere mental, atunci nu veti primi tutela asupra lor.

Advertisement

 

Pandemia de covid-19 si caminele de batrani

Pandemia a lovit lumea puternic atat din punct de vedere medical, psihic cat si financiar, iar conform statisticilor, persoanele in varsta si cele cu anumite probleme de sanatate sunt cei mai afectati, iar membrii azilelor de batrani intrunesc toate aceste lucruri. In tara noastra exista numeroase stiri despre caminele de batrani de stat sau private care au devenit focare de infectie, din cauza noului coronavirus. Astfel, ar trebui sa ne ingrijoram si sa ne ferim apropiatii de aceste institutii datorita situatiei actuale ? Categoric nu!

 

Nevoile noastre si a celor dragi sunt importante, indiferent de situatia actuala, dar alegerea pe care o facem trebuie sa fie mult mai atenta. Personalul si membrii caminelor de batrani sunt frecvent testate pentru a preveni dezvoltarea necontrolata in astfel de centre, iar daca administratorii caminelor acorda o atentie sporita acestor detalii, atunci sansele ca o situatie neplacuta sa scape de sub control sunt reduse.

 

Caminele de ingrijire medicala sunt facilitati rezidentiale care ofera oamenilor un anumit nivel de ingrijire medicala. Acestea sunt adesea numite institutii de asistenta medicala calificate si variaza in functie de tipurile si gradele de ingrijire medicala oferite. Uneori, oamenii merg la o casa de batrani pentru a-si reveni de la o vatamare sau boala. De exemplu, s-ar putea sa mergeti intr-un astfel de centru pentru kinetoterapie dupa o leziune sau dupa un accident vascular cerebral.

 

Advertisement

Aceste centre ofera o gama variata de servicii medicale, atat de recuperare cat si de ingrijire, supraveghere sau de cazare si alimentare. In functie de fiecare persoana, dar si situatia in care familia se afla, aceste centre constituie in marea majoritate a cazurilor o alegere extrem de benefica, daca alegerea este facuta corespunzator.

 

 

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

Advertisement

IN Trending