Connect with us

Life Style

Esti bautor de cafea? Iata care sunt cele mai populare boabe de cafea!

Published

on

 

Cafeaua este cea mai băuta licoare din lume. Există mii de soiuri cu diferite arome şi gusturi!

Boabele de cafea sunt culese cu mare grijă, însă din fiecare 100 de kg de plantă de cafea rezulta doar aproximativ 25 de kg de boabe de cafea verde care apoi sunt prăjite. În urma procesului de prăjire cantitatea mai scade cu aprox 20-30%.

 

Prăjirea cafelei durează între 10 și 20 de minute, prepararea cafelei durează între 30 de secunde la espresso și 3-6 minute la filtru.

Dar până acolo sunt sute și sute de ore de muncă ale oamenilor care cultivă plantele de cafea, culeg boabele, le prelucrează, le transportă și le depozitează cu grijă.

Din oferta de cafea boabe de pe emag.ro va prezentăm cele mai populare produse disponibile:

 

 

Cafea boabe Lavazza Super Crema, 1 kg

Lavazza Super Crema este cea mai populara cafea boabe profesionala Lavazza. Aroma, savoarea si densitatea impecabile ale espresso-ului preparat cu Super Crema va vor determina sa va intoarceti intotdeauna la aceasta alegere!

 

Cafea boabe, proaspat prajita, Hedone Cafe, PANAMA ESMERALDA PREMIUM, 100% Arabica, 1 kg

Cafeaua Panama Esmeralda Premium este cultivata in ferma Hacienda La Esmeralda in regiunea Boquete, in apropierea impunatorului vulcan Baru, la altitudini ce ating aproape 2000 metri. Avand o lunga traditie si experienta in cultura cafelei, fermierii acorda o atentie deosebita controlului calitatii, iar culesul, procesarea si spalarea se realizeaza manual, bob cu bob. Rezultatul? O cafea verde deosebita, care prin prajire dezvolta un profil complex de gust, cu accente dulci de fructe si ciocolata. Ceasca de cafea Panama Esmeralda Premium te poarta in aventura exotica a cafelei de origine. Panama Esmeralda Premium este o cafea 100% Arabica, subspecia Catuai. Fiind una dintre cele mai cunoscute subspecii ale cafelei Arabica, aceasta a fost obtinuta prin incrucisarea subspeciilor Mundo Novo si Caturra, luand ce este mai bun din fiecare planta. In traducere libera, denumirea „Catuai” vine din limba Guarani si inseamna „foarte bun”. Arborele de cafea Catuai nu creste mult in inaltime si este foarte rezistent la conditii meteorologice dificile, precum vat puternic si ploaie abundenta. Din acest motiv, este un soi de cafea raspandit si cultivat in multe zone ale lumii, cu preponderenta in tarile din America.

 

Cafea boabe BAZZARA DODICIGRANCRU, 1 Kg

Bazzara este o cafea de calitate superioara, produsa in Italia, pentru cele mai exigente gusturi. Dodicigrancru este o combinatie 100% arabica din cele mai bune 12 cafele din lume. Extrem de aromata, cafeaua este un amestec placut cu note de flori, cacao, rom si vanilie. Contine cele mai bune 12 cafele arabica din lume: Jamaica Blue Mountain Puerto Rico Yauco Selecto Santo Domingo Washed AA Mexico Washed Altura Hounduras Washed SHG Costa Rica Tarrau SHB Salvador Washed SHG Guatemala Washed SHB Nicaragua Matagalpa Brazil Selecto Fino India Platation Peaberry Ethiopia Washed Sidamo Greutate neta: 1kg.

 

 

Cafea Boabe Gimoka DolceVita 1 kg

O cafea cu o aroma placut intensa, capabila sa ofere o bautura cremoasa, aromata, cu un echilibru de textura si structura.

Cu o compozitie de 30% arabica si 70% robusta, creeaza o armonie perfecta de tarie si gust! Gimoka Dulcis Vitae cafea boabe este o cafea prajita mediu, din cele mai bune boabe alese de arabica cu note de robusta africana.

Are o savoare bogata, cremoasa si un gust persistent. Gimoka Dolce Vita creeaza o ceasca de cafea excelenta, potrivita in orice moment!

 

 

PERA SUPER CREMA Italy 1 kg

Cafeaua boabe Pera Super Crema este creata special pentru automatele vending. Produsa in Italia dintr-un amestec de 50% cafea Arabica si 50% cafea Robusta, Pera Super Crema ofera un espresso cu gust deosebit si crema bogata si persistenta. Aceasta cafea este ambalata in punga nevidata de 1 kg. Un bax contine 6 pungi.

Lasa un comentariu aici!

Str. Delea Veche, nr.24, copr D, et.4, Sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presa, informari si alte materiale va rugam sa ne contactati pe e-mail.

Click to comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Life Style

Uleiul de cocos pentru păr, când și cum ar trebui folosit?

Published

on

 

 Cu toții știm cât de multe beneficii poate avea uleiul de cocos și cât este de sănătos pentru întregul organism, iar astăzi o să ne concentrăm mai mult pe beneficiile pe care le are pentru păr și la cum poate fi folosit corect.

Așa că, înainte de a vă apuca de o cură cu ulei de cocos, ar trebui mai întâi să vă asigurați că îl folosiți corespunzător!

 

De ce să folosiți ulei de cocos pentru păr?

Uleiul de cocos este cea mai bogată sursă naturală de acizi grași cu lanț mediu (denumiți și MCFAs) și tipuri speciale de acizi grași cu proprietăți antibacteriene și antimicrobiene care sunt foarte hrănitoare pentru organism.

Este cunoscut și pentru cantitățile impresionante de acid lauric pe care le are în componență. Acidul lauric se găsește în mod natural în laptele matern și favorizează sănătatea hormonilor și sănătatea celulară. Această proprietate benefică a uleiului de cocos poate preveni pierderea proteinelor în păr. Structura uleiului de cocos îi permite să pătrundă în păr în moduri pe care alte uleiuri nu le pot face, motiv pentru care unii oameni observă rezultate uimitoare într-un timp relativ scurt.

Ideea de a introduce ulei direct în păr poate părea nepotrivită, mai ales pentru persoanele care au în general părul gras.

Uleiul de cocos nu se potrivește pentru fiecare tip de păr

Diferite tipuri de păr răspund diferit la tratamentul cu ulei de cocos. Pentru că ajută părul să-și păstreze proteina naturală, poate fi util pentru cei care nu au suficientă proteină naturală în foliculii de păr.

În mod obișnuit, cei cu păr parțial strălucitor vor vedea rezultate bune din utilizarea uleiului de cocos și vor avea un păr mai puternic și mai strălucitor, cu un volum mai mare. Pentru cei cu păr gras sau uscat, uleiul de cocos poate duce la un păr mai fragil și la căderea acestuia.

Cantitatea contează foarte mult

Uleiul de cocos pare a avea cele mai multe beneficii atunci când este folosit în cantități mici pentru a acoperi părul atât cât este nevoie.

Pentru cele mai bune rezultate, încercați să frecați doar o cantitate mică de ulei de cocos între mâini pentru a o încălzi și apoi să lucrați ușor cu părul. Acest lucru ar trebui să ajute la înfrumusețarea părului și să facă un păr strălucitor fără efectele negative.

 

Este important și ce mai folosești pe lângă ulei de cocos

Când este combinat cu alte uleiuri și ingrediente combinațiile de acizi grași pot avea efecte pe care nu vi le doriți neapărat.

De exemplu, uleiul de cocos nu pare să facă părul uscat sau fragil atunci când este combinat cu acizii grași mononesaturați din uleiul de măsline sau când este amestecat cu ulei de argan sau marula (amândouă pentru păr). Mierea, de asemenea, pare să facă din uleiul de cocos un tratament și mai bun pentru păr, iar zaharurile simple din miere pot hrăni părul și îl fac în mod natural mai neted.

Cum să utilizezi corect uleiul de cocos

Evitați scalpul: Deși uleiul de cocos pare a fi benefic pentru cei care se luptă cu mătreața, alții pot vedea efecte negative în utilizarea uleiului de cocos direct pe scalp. Uleiul de cocos poate provoca iritații pentru unele tipuri de scalp și se utilizează cel mai bine direct pe păr și nu pe scalp.

Începeți cu cantități mici: Din nou, mai mult nu este întotdeauna mai bine. În special până vedeți cum răspunde părul uleiului de cocos, utilizați o cantitate mică.

Adăugați alte ingrediente: Adăugarea altor uleiuri poate schimba modul în care uleiul de cocos acționează. De exemplu, amestecul de ulei de cocos cu miere și iaurt poate reprezenta masca perfectă pentru păr.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Life Style

Ioana Blaj, surprinsă de furtuna devastatoare din Grecia: „Am avut senzația că trăiesc un film horror”

Published

on

 

Ioana Blaj, actrița din serialul Sacrificiul, produs de Ruxandra Ion pentru Antena 1, se află alături de familie în vacanță, în Grecia. Vedeta a fost surprinsă asearã de furtuna devastatoare care a curpins zona în care aceasta se află.

Ceea ce promitea să fie o vacanță superbă alături de cei dragi sufletului său, s-a transformat într-un  coșmar. Ioana a povestit în detaliu experienta prin care a trecut alături de familie și cei doi copii:

„Aseară stăteam liniștiți la o tavernă în port, mâncam aperitivele, când a venit venit furtuna, un vânt foarte puternic (120 km/h) și s-a luat curentul. Copiii au început să țipe. I-am luat pe sus pe Filip și căruciorul lui Tudor și l-am băgat pe prima ușă pe care am găsit-o. Am nimerit în bucătaria unui restaurant. Toată lumea era în panică. Zburau acoperișurile, zburau pahare și sticle de pe mese și bucati din copaci. Pentru câteva minute nu l-am găsit pe Ducu care era cu Tudor. Într-un final ne-am intalnit.Tremuram din toate încheieturile, abia mă țineam pe picioare. Filip urla cât putea de tare de teamă, alături de alți copii pe care îi încercau aceleași emoții. A durat totul cam 15-20 min. Când s-a oprit, l-am pus pe Tudor în cărucior, pe Filip în spatele lui Ducu și am început să fugim până la hotel (cam 10 min de mers pe jos). Apa era până la glezne, întuneric beznă. Ne împiedicam de crengi rupte, ghivece enorme, șezlonguri care zburaseră. Când am ajuns în hotel, am constatat că nu merg lifturile și trebuie să urcăm 5 etaje cu căruciorul și copiii. În cameră era apa peste tot… Am avut senzația că trăiesc un film horror care nu se mai termină. Bine că suntem sănătoși și am scăpat cu bine”, a povestit Ioana Blaj. 

Sacrificiul este numele noului proiect pe care Ruxandra Ion îl va produce pentru Antena 1. Serialul, ce urmează a fi difuzat în toamna acestui an, este un „family drama” cu un scenariu original 100%, bazat pe fapte reale declarate istoric, dar şi pe fapte reale povestite de cunoscuţi. Producţia va intercala trei poveşti extraordinare, a trei familii din medii diferite. Filmările sunt în plină desfăşurare în diverse locaţii spectaculoase din Bucureşti şi din împrejurimi.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

BUSINESS

Cum să amenajezi și decorezi bucătăria conform tendințelor în vigoare

Published

on

promobila.com
 

Oricât de mult sau puțIn timp ai petrece în bucătărie, acest spațiu are nevoie de atenție în amenajare și decorare. De regulă se menține interes pentru funcționalitate, totul bine organizat și la îndemână astfel încât să fie spațiu cât mai util dispus. În ceea ce privește tendințele, există desigur o varietate de stiluri ce se impun anual.

La fel ca în modă, vedetele se înghesuie să respecte tendințele ce se impun chiar și când vine vorba de bucătării. Explorăm curioși catalogul de oferte de la  Promobila, un nume de reper al nișei de mobilier pentru bucătării și nu numai, descoperind ce tendințe sunt de actualitate.

Nuanțele puternice și mate

Sunt poate printre cele mai sofisticate și în aspect și ca întreținere, pentru că scot în evidență perfecțiunea liniilor și a finisajelor. Toată lumea știe că dacă trebuie să accentuezi forme și perfecțiunea acestora atunci ar fi bine să pui o pată de culoare. Se aplică și la capitolul mobilă de bucătărie. Acest trend se pare că are continuitate, cu mențiunea că tonurile mate în mod special cunosc ascensiune.

Uși altfel, detalii moderne

Atunci când sunt solicitați pentru a onora comenzi de mobila la comanda Bucuresti și nu numai cei de la Promobila cunosc o pretenție aparte a  publicului – li se cere originalitatea tiparelor. Toată lumea își dorește ceva diferit, de altfel și unul din motivele pentru care optează pentru mobilă la comandă.

În proiectarea mobilei se are în vedere orice detaliu și desigur că vor conta și mânerele sau alte finisaje. Trendurile moderne dictează lipsa acestora, însă sistemele cu piston și amortizoare sunt în schimb necesare. De asemenea, o altă opțiune se referă la mânere de același fel ca și mobilă, ca nuanță, ce se potrivesc perfect în design, oarecum camuflându-se.

Alte tendințe în 2019

Bucătăriile moderne au spații deschise și mai ales în stilul rustic spre exemplu se regăsesc cele cu rafturi la vedere. Rafturile expuse sunt perfecte pentru a scoate în evidență anumite detalii de lux, cum sunt accesoriile de bucătărie sau diverse recipiente, elemente de decor de ce nu. În plus, oferă confort vizual și permite ca spațiul întreg pe tot peretele să fie folosit pentru a depozita diverse lucruri necesare în bucătărie.

Experții în design menționează de asemenea că iluminarea cu pandativ reprezintă o tendință deloc de ignorat. Același lucru se poate spune despre detaliile din cupru, în privința robinetelor sau a altor detalii. În astfel de cazuri cel mai adesea se optează pentru tente metalice, dar ceva mai sofisticat rămâne cuprul desigur, chiar dacă va fi o pată de culoare atipică în combinațiile făcute  în ansamblul bucătăriei.

Așadar, în proiectarea mobilei de bucătărie sunt aspecte care fac diferența. Departe de a fi simplistă sau doar cât  mai bine compartimentată, mobila de bucătărie este de fapt cea care concurează cu stilul casei și  văzută drept vedeta locuinței. În alegerile făcute vor conta desigur și nuanțele sau materialele folosite. Promobila sugerează la aceste capitole opțiunile sale de calitate. Pentru inspirație vezi aici toate ofertele de mobila bucatarie de la Promobila.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement

Facebook

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement
Advertisement

Trending

%d blogeri au apreciat: