Esti colectionar de seminte cannabis? Iata in ce conditii trebuie sa le pastrezi

0
1198

Daca sunt depozitate corespunzator, semintele de cannabis pot fi pastrate pana la 10 ani. Acest lucru este formidabil, mai ales daca esti colectionar sau pasionat de genetica plantelor. Cu toate acestea, termenul de 10 ani nu se aplica tuturor tipurilor de seminte de cannabis.

In conditii normale, majoritatea au o durata de viata de 4-5 ani, insa exista cateva metode de a o prelungi. Iata care sunt acestea:

 

 

Cateva sfaturi de baza privind depozitarea semintelor de cannabis

 

Indiferent ca esti colectionar sau te pasioneaza botanica, este esential sa ai un minimum de cunostinte legate de depozitarea si pastrarea semintelor de cannabis:

 

  1. Fereste-le de lumina soarelui. Gaseste-le un loc intunecat.
  2. Fereste-le de umiditate. Depoziteaza-le intr-un mediu uscat.
  3. Ai grija la temperatura. Pastreaza-le intr-un loc rece.

 

Pentru cele mai bune rezultate, pastreaza-le intr-un recipient opac, ermetic si de culoare inchisa. O punga de tip ziplock sau vidata este la fel de potrivita. Pentru a fi sigur ca mediul ramane unul uscat, adauga si cateva boabe de orez sau granule higroscopice. Daca depozitezi recipientul intr-o camera racoroasa, cu o temperatura constanta, semintele de cannabis vor avea o durata de viata de cativa ani.

 

Refrigerarea

 

Multi colectionari de seminte cannabis au reusit sa isi conserve “mostra genetica” mai bine de 10 ani folosind o metoda ingenioasa: refrigerarea. Pe de alta parte, pastrarea semintelor de cannabis in frigider este o metoda de conservare contestata de unii colectionari. Frigiderele au o problema majora: umiditatea. Daca semintele de cannabis intra in contact cu prea multa umezeala chiar si intr-un mediu atat de rece, acestea risca sa mucegaiasca.

 

Pentru a preveni formarea mucegaiului atunci cand sunt pastrate in frigider, este recomandat sa depozitam semintele de cannabis intr-un recipient opac de plastic care se poate inchide etans, impreuna cu granule higroscopice de genul silicatului. Este foarte important, insa, ca acestea sa fie ferite de lumina.

 

Congelarea

 

Congelarea este o alta metoda practica de catre unii colectionari si botanisti. In general, aceasta optiune  este riscanta, deoarece procesul de inghetare poate deteriora celulele semintelor de cannabis, iar acestea nu vor mai putea germina.

 

Cu toate acestea, unii sunt de parere ca, pentru depozitatea pe termen lung, congelarea semintelor de cannabis intr-o punga vidata, impreuna cu granule higroscopice pentru a absorbi umiditatea, este cea mai buna metoda de conservare a acestora. Important este ca temperatura sa fie constanta si semintele sa nu fie expuse la lumina.

 

Daca ai ales congelarea ca metoda de pastrare, inainte de a incerca sa lasi semintele de cannabis sa germineze, este recomandat sa le lasi intai in frigider un timp si abia apoi sa le expui la temperatura camerei. Este important ca temperatura semintelor de cannabis sa scada treptat, pentru a fi sigur ca nu sunt supuse unui soc care le-ar putea impiedica sa germineze.

 

 

Comentarii