Echipa proiectului “Dezvoltarea și implementarea unui program-pilot integrat pentru creșterea accesului la învățământul superior pentru persoane cu dizabilităţi” cauta 30 de voluntari pentru acțiunile desfășurate în cadrul acestui proiect.
Programul vizează acțiuni de sprijin și asistență pentru mai mult de 300 de studenți cu dizabilități înscriși la facultăți din cadrul Universității Lucian Blaga Sibiu, Universității Valahia Târgoviște și Universității Dunărea de Jos Galați.
Pentru fiecare dintre cele trei orașe – Sibiu, Târgoviște, Galați – este nevoie de implicarea a câte 10 persoane care să sprijine echipa de implementare în acțiunile dedicate studenților (câte trei zile de lucru în cadrul unor evenimente atelier/conferință în luna aprilie).
Colaborarea se poate extinde apoi și la nivelul asistenței de rutină acordată studenților cu dizabilități (conversie a materialelor didactice, consiliere de grup, campanii de conștientizare etc.)
Pentru a deveni voluntar în cadrul proiectului “Dezvoltarea și implementarea unui program-pilot integrat pentru creșterea accesului la învățământul superior pentru persoane cu dizabilităţi” trebuie fii student sau să ai deja o licență. Experiența în domeniul asistenței sociale sau psihologiei reprezintă un avantaj.
Se caută tineri inimoși care să aibe:
– Abilități de comunicare și consiliere
– Abilități de analiză, sinteză și rezolvarea problemelor
– Eficiență și orientare spre rezultate concrete pentru îndeplinirea obiectivelor stabilite
– Implicare în activități dedicate persoanelor cu dizabilități
– Capacitate de autoorganizare și punctualitate.
Dacă o să te alături echipei noastre vei participa la:
- Procesul de conversie a materialelor didactice pentru studenții cu dizabilități;
- Sesiunile de consultări unde desfășoară activități de sprijin și însoțire pentru studenții cu dizabilități;
- Întâlniri cu posibili angajatori la nivel regional în scopul identificării de oportunități de angajare pentru studenți;
- Organizarea de întâlniri lunare cu studenții cu dizabilități în care se discută și se identifică nevoile pe termen scurt ale studenților cu dizabilități și se propun soluții de rezolvare;
- Schimbul de experiența cu membrii echipei de psihologi, pedagogi și mentori educaționali și înveți direct de la aceștia;
- Acțiunile programate în cadrul proiectului (consultări, traininguri, ateliere motivaționale, consiliere etc).
si vei fi recunoscut pentru implicarea ta în acțiuni educaționale, pentru spiritul tău liber, voluntar, mereu pregătit să își ajute colegii, pe toți cei care au nevoie de sprijin în învățare!
Pentru mai multe detalii vă rugăm să accesați http://www.eupd.ro/noutati/; https://www.facebook.com/EUPD.ro
Pentru și mai multe detalii puteți suna la 0726.325.531 – Cristian Alexandrescu, Coordonator activitati formare si parteneriate.
Așteptam aplicațiile dvs. (CV și scurtă scrisoare de intenție) pe adresa educatie.universitara@gmail.com până la data de 29 martie 2013.