Connect with us

BAZAR

Ești pregătit pentru meseria de părinte?

Avatar

Published

on

Cu siguranță te-ai întrebat cel puțin o dată dacă ai făcut cele mai bune alegeri pentru copilul tău sau dacă l-ai pregătit suficient pentru a fi capabil să se descurce singur în viață. Să fii părinte înseamnă responsabilitate și dragoste, grijă și împlinire sufletească. Este un proces de învățare continuu.

Cu siguranță nu există un clișeu standard pentru familia perfectă, însă sunt anumite ingrediente esențiale în construirea unor relații sănătoase și funcționale între părinți și copii.

Școala Părinților are menirea de a te ajuta să înțelegi mai bine rolul de părinte și pentru a te face conștient de abilitățile și convingerile tale ce pot influența modul în care te comporți cu copilul tău.

Împreună la Școala Părinților vom învăța:

  • Despre responsabilitate – un părinte responsabil implică în primul rând conștientizarea faptului că emoțiile și comportamentele tale influențează direct dezvoltarea copilului.
  • Vei împărtăși modelele după care te-ai ghidat și te-ai inspirat în creșterea copilului tău. Modelul care ți-a fost cel mai aproape au fost probabil părinții tai, care poate au fost sau nu au fost mereu așa cum ți-ai fi dorit să fie, poate sunt exemplul cel mai bun sau nu. Cât de mult vrei să urmezi exemplul lor sau, din contră, cât de mult vrei să o iei exact pe drumul opus doar din teama de a nu fi la fel ca ei.
  • Vom analiza nevoile copilului versus nevoile tale, unii părinți  proiectând asupra copiilor propriile dorințe, vise neîmplinite sau eșecuri, probabil din dorința de a avea o viață mai bună decât cea pe care au avut-o ei. Un copil are nevoie de ghidare și de sprijin pentru a crește și pentru a-și descoperi abilitățile și competențele sale. Dar rolul părintelui în acest proces de dezvoltare este de a oferi copilului șansa de a experimenta și de a alege singur.
  • Importanța identității familiei și cum o construim. Crearea unei identități de familie este o modalitate eficientă de a insufla copiilor un sentiment de apartenență și stabilitate. Simțind că fac parte dintr-un grup închegat, care îi acceptă așa cum sunt, copiii se vor simți confortabil, încrezători și independenți.
  • Rolul și importanța familiei în educarea copilului. Părinții au sarcina de a se preocupa de sănătatea fizică și psihică a copilului, de educația morală și estetică a acestuia. Ei au rolul de a-i asigura o familie, un cămin stabil, afecțiune și foarte multă dragoste.

Cum obținem o  comunicare eficientă cu copilul nostru, importanța limbajului folosit în comunicarea cu copilul și rolul acestuia pentru creșterea încrederii în sine, sănătate emoțională și puterea interioară a copilului.  Despre  cuvinte care încurajează și cuvinte care abuzează emoțional, care educă sau care induc sentimentul de vinovăție sau de rușine. Atitudinea și rezultatele pe care le va avea în viață copilul tău sunt strâns legate de comunicare și înțelegerea emoțiilor provocate de cuvintele tale.

Seminarul este susținut de psihologul Ovidiu Telegescu. Te așteaptă și pe canapea la https://www.facebook.com/PsihologOvidiuTelegescu

Pentru înscrieri și informații scrie la ovidiu_telegescu@yahoo.com

Comentarii

comments

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

IN Trending