Connect with us

Emisiuni

Ethan Hawke si Gwyneth Paltrow, intr-o adaptare moderna a “Marilor sperante”, la Pro Cinema

Avatar

Published

on

Adaptare moderna a romanului lui Charles Dickens, “Marile sperante” , drama regizata de Alfonso Cuaron si pe care telespectatorii Filmului de 10 o pot urmari la Pro Cinema luni, 14 ianuarie, muta actiunea din Anglia victoriana in New York-ul zolelor noastre.

O distributie de cinci stele din care fac parte Ethan Hawke, Gwyneth Paltrow, Hank Azaria, Anne Bancroft si Robert de Niro pun in scena drama romantica inspirata de romanul lui Dickens.

Ethan Hawke, protagonistul dramei, interpreteaza rolul lui Finnegan Bell, un artist din New York , care il inlocuieste pe Pip, din romanul lui Dickens. Si binecunoscutul personaj Miss Havisham a fost inlocuit in drama semnata de Alfonso Cuaron cu excentricul personaj interpretat de Anne Bancroft, Nora Dinsmoore.

“Aceasta nu este povestea asa cum s-a intamplat in realitate, ci asa cum mi-o amintesc”, spune Finnegan Bell. El deschide astfel calea rememorarii copilariei sale, a unui baiat sarac indragostit de o fata bogata educata inca de mica sa franga inimile barbatilor.

Procesul maturizarii lui Finn, relatiile cu cei trei oameni care i-au marcat viata, despre dorinte urmarite cu asiduitate si neasteptatele surprize ale vietii – aceasta este reinterpretarea romanului lui Dickens din perspectiva regizorului Alfonso Cuaron.

Maturizarea lui Finn, un baiat orfan in varsta de opt ani, care locuieste in Florida, incepe brusc in momentul cand un detinut evadat (Robert de Niro) il forteaza sa-I ofere ajutorul. Si Nora Dinsmoore (Anne Bancroft), cea mai bogata femeie din zona, care si-a pierdut mintile cand a fost parasita la altar, cu treizeci de ani in urma, are o influenta majora asupra vietii lui Finn. In casa acesteia o cunoaste baiatul pe Estella, nepoata batranei, de care se indragosteste inca de cand avea 8 ani. Aroganta, maestra a manipularii si cunoscand perfect diferentele dintre clasele sociale, Estelle isi da seama ca Finn nu este un barbat pentru ea. Doar cand acesta, dupa ce primeste ajutor din partea unui strain misterios, este propulsat in miezul vietii artistice a New-York-ului, relatia dintre ei pare ca are o sansa. Insa intamplarile neasteptate ale vietii nu si-au spus inca ultimul cuvant.

Filmul  a fost nominalizat la premiul Bafta.

Comentarii

comments

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

IN Trending