Eugen Suman devine Director de Creație al Kubis Interactive

0
679

Din luna august a acestui an, Eugen Suman este noul Director de Creație al Kubis Interactive, una dintre cele mai mari agenții de online din România specializată în marketing digital.

Suman lucrează de peste 8 ani în publicitate și se alătură echipei Kubis după ce a acumulat o vastă experiență internațională pentru agenții precum McCann Praga, Young & Rubicam Praga, JANDL Bratislava și freelancer la BBH și TAG din Londra. Acesta nu este la primul contact cu piața românească de publicitate, el fiind copywriter în trecut pentru agenții precum Graffiti BBDO, Grey, Ex Aequo și Godmother.

Printre numeroasele premii obținute pentru proiectele în care a fost implicat, se numără, în 2014, un bronz la PIAF pentru Lego, bronz la ADC* Global și shortlist la Cannes pentru Harley Davidson, bronz și argint la ADC* CZ Awards pentru Teatrul Național din Cehia și GE Money Bank, iar în 2013 a obținut 3 Golden Drums și un Silver Drum pentru Lego, Radionet și Bratislava Zoo. De asemenea, în 2012, Suman a obținut Argint la Epica Awards pentru Harley Davidson, shortlist la Cannes pentru campania Cărturești, Silver Effie pentru ”Save Lives Foundation” și Gold Effie pentru campania ”Don’t ignore me” în 2011.

Noul Director de Creație are în portofoliul său numeroase distincții, printre cele mai valoroase fiind locul doi pentru cel mai bun Director de Creație în Slovacia – 2013, iar în 2012 a fost desemnat al patrulea copywriter din lume conform Luerzer’s Archive. Sub conducerea creativă a acestuia, în 2013, JANDL devine Agenția anului în Slovacia și este recunoscută la Golden Drum Festival ca fiind ce-a de a doua cea mai bună agenție independentă.

Eugen revine în țară cu entuziasm după o perioadă petrecută în Praga ca Director de Creație la McCann, perioadă în care a continuat să scrie literatură și a început să lucreze la un roman grafic.

”Dintotdeauna am avut nevoie de două lucruri pentru a face performanță: o agenție cu ambiții reale și susținere din partea conducerii acesteia. La Kubis le-am găsit pe amândouă, motiv pentru care am renunțat cu bucurie la viața de expat și la un oraș minunat, Praga, pentru a mă întoarce în București. Planurile mele sunt și planurile lui Vlad. Împreună vrem să facem din Kubis nu doar cea mai mare agenție de digital din România, ci și cea mai creativă. Și nu doar din România, ci din întreaga regiune. Nu se așteaptă nimeni ca asta să se întâmple peste noapte, dar sunt sigur că se va întâmpla. Vin cu experiență, energie și entuziasm, și sunt convins că și oamenii din Kubis sunt la fel. Iar cand ai așa ceva, puține lucruri te mai pot opri”, declară Eugen Suman.

„Suntem bucuroși că Eugen se alătură echipei Kubis. Este un creativ valoros, cu o bogată experiență internațională, iar noi suntem încântați că acum putem forma o echipă creativă care să devină cunoscută atât pe plan național, cât și internațional. În ultimii ani, Kubis Interactive a crescut mult, fiind una din cele mai cunoscute agenții de online din România. Sunt convins că împreună vom realiza proiecte și campanii importante și vom vedea multe rezultate pozitive din partea creativilor din Kubis”, declară Vlad Popovici, Managing Director Kubis Interactive.

Kubis Interactive oferă soluții de marketing online adaptate nevoilor clientului prin servicii de consumer engagement, optimizare și design de site, comunicare în social media. Este singura agenție de digital care a lansat un studio de producție AV intern, care își concentrează eforturile în crearea de conținut video.

Printre clienții agenției se numără URSUS Breweries (URSUS, Grolsch, Peroni, Redds, Pilsner Urquell), Vodafone, Unilever (Dove, Dove Men, Rexona, Clear, Rama, Becel, Algida, Dero, Coccolino), Toyota, Carrefour, Teamnet, Milupa. Cei mai noi clienți ai agenției sunt brandurile internaționale de bere Radegast și Birell din Cehia și Dreher din Ungaria.

În Statele Unite ale Americii, Kubis Interactive colaborează cu Fully Raw, Fresh Brew Group, Children’s Museum of Houston, The Rose Foundation și alții.

Mihai Știrbu este Senior Editor și îi poți scrie la contact(a)radardemedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dumneavoastră!
Introduceți aici numele dumneavaostră.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.