Connect with us

UTILE

Eugenia Nicolae și Paula Hriscu lansează „Ciocârlia”

Published

on

Eugenia Nicolae în colaborare cu îndrăgita artistă de muzică populară, Paula Hriscu, lansează Ciocârlia, a doua piesă din trilogia dedicată marii interprete Maria Lătărețu. Eugenia a ajuns cunoscută datorită stilului proaspăt și plin de emoție prin care îmbină folclorul cu muzica pop iar prima piesă a trilogiei „Maria”, Pe câmpul cu florile, a fost realizată tot în colaborare cu Paula Hriscu.

Eugenia Nicolae a discutat despre trilogia dedicată marii interprete cu nora Mariei Lătărețu, care i-a oferit sprijin și încurajare.

Cele două piese recent lansate ale trilogiei sunt produse de Rimenescu și readuc în atenția publicului unele dintre cele mai îndrăgite piese din folclorul românesc. În perioada în care Eugenia lucra la piesa Ciocârlia, artista a discutat cu Ioana Lătărețu, nora marii interprete Maria Lătărețu, care i-a oferit sprijin și încurajare. Ioana Lătărețu s-a declarat încântată că muzica marii interprete este astfel dusă mai departe, către noile generații.

„Ciocârlia este cea de-a doua piesă din trilogia “Maria”. Pentru că prima piesă, “Pe câmpul cu florile”, a fost primită foarte bine, iar publicul a apreciat colaborarea cu Paula Hriscu, am hotărât să lucrăm împreună și pentru cel de-al doilea capitol al trilogiei. Maria Lătărețu și-a cântat marea dramă a vieții ei în melodia Lie Ciocârlie. Unul dintre cele mai cunoscute cântece ale folclorului nostru este de fapt un strigăt de durere, pentru că Maria Lătărețu și-a pierdut 5 copii din cei 6 născuți… A trăit un singur copil, Ion Lătărețu, cu a cărui soție am și avut onoarea să discut telefonic mai bine de 20 de minute.

Mulțumesc doamnei Ioana Lătărețu, nora Mariei Lătărețu, pentru sprijinul și încurajarea acordată. S-a bucurat să audă muzica noastră, era încântată că ducem mai departe către tinerele generații numele “măicuței ei” – Maria Lătărețu. În cea de-a doua piesă a trilogiei m-am lăsat inspirată de sentimentul singurătății pe care îl regăsim în piesa “Lie Ciocârlie”. Eu mi-am dorit să cânt despre iubirea neîmpărtășită și despre puterea vindecătoare pe care o poate avea cântecul ciocârliei.”, spune Eugenia Nicolae.

Întreaga trilogie reprezintă reflecția artistei asupra lumii; fiind transpuse în muzică gândurile și emoțiile acesteia. Toate cele 3 piese includ și vocile unor copii foarte talentați, îndrumați cu pasiune de către prof. Irena Ștefan. „Am o anumită afinitate pentru timbrul vocal al copiilor, am folosit de multe ori în piesele mele coruri de copii. Cred că vocile lor aduc melodiilor inocență și putere în același timp. Mulțumesc Music Tech School pentru profesionalism.”, declară Eugenia.

„Povestea continuă, iar eu sunt bucuroasă să fac parte în continuare din proiectul de suflet al Eugeniei Nicolae și anume Capitolul II al trilogiei dedicată Mariei Lătărețu. Acest proiect nu doar că a intrat în inima mea, ci a pus o amprentă frumoasă și de bun augur. Îi mulțumesc Eugeniei pentru aceasta colaborare frumoasă și o felicit pentru realizările muzicale pe care le creează cu atâta implicare și dăruire.”, a spus Paula Hriscu.

Eugenia Nicolae a ajuns cunoscută publicului român datorită felului creativ prin care îmbină folclorul cu muzica pop. Vocea sa inconfundabilă, care transmite emoție este dublată de talentul pentru compoziție. Artist complex, Eugenia este cea care își compune propriile piese. Anul trecut a lansat nu mai puțin de 6 piese, dintre care menționăm „Inima n-o mai răbda”, piesă cu care a cucerit inimile oamenilor și piesa „Lie”, alături de Puya. Într-un singur an, a colaborat cu o mulțime de artiști proeminenți din industria muzicală de la noi, precum Randi, Puya, Cazanoi Brothers. De asemenea, a compus piese și pentru alți artiști români, precum Theo Rose și pregătește multe alte surprize pentru public.

Facebook Comments Box
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Rochii
mutari si transport mobila

MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement
Reality Show3 ore ago

Laura Giurcanu și Sânziana Negru au câștigat imunitatea mare aseară, la America Express

Program Special8 ore ago

PROGRAM SPECIAL DE ZIUA ROMANIEI De 1 Decembrie, TVR onorează Oamenii

Reality Showo zi ago

Giulia și Vlad Huidu au câștigat jocul de amuletă și Joker în ediția de ieri America Express Diseară, Irina va acorda imunitatea mare a etapei a șasea

AUDIENȚE TVo zi ago

Clanul a fost aseară în topul preferințelor telespectatorilor! Serialul a fost lider absolut de audiență

Serialeo zi ago

Telespectatorii sunt gata de o nouă porție triplă de râs, marca Las Fierbinți!

Reality Show3 zile ago

Începe etapa a șasea în competiția America Express, cu probe de foc pe Drumul Soarelui Vlad Huidu: ”Simțeam că nu mai pot să respir!”        

AUDIENȚE TV4 zile ago

Aseară, la Vocea României, am aflat concurenții pe care îi vom vedea, vinerea viitoare, în LIVE! Ediția KO-urilor a fost lider absolut de audiență

Reality Show5 zile ago

Marele anunț KANAL D a făcut toți românii fericiți! O lovitură de grație pentru PRO TV! Telespectatorii au felicitat celebrul post: „Sunt convins ca o sa fie un show la cel mai inalt nivel aşa cum doar @kanaldromania reuşeşte de fiecare dată! Abia aştept! ”

Platforma Online TV5 zile ago

Noutățile lunii decembrie pe Disney+

TV Divertisment Show5 zile ago

Începe etapa KO-urilor la Vocea României! Theo Rose: „Mă doare stomacul când vorbesc cu tine”

Emisiuni5 zile ago

Andrew Tate primul interviu televizat după ce a ieșit din închisoare la “40 de întrebări cu Denise Rifai”

Facebook

Advertisement

IN Trending