Connect with us

Eurovision

EUROVISION 2017: Analiza pieselor participante în finala naţională şi ordinea de intrare în concurs!

Avatar

Published

on

În această seară a avut loc extragerea ordinii în care concurenții vor performa duminică seară în finala Selecției Naționale. Există numeroase „mituri” legate de ordinea de intrare în concursul Eurovision, pe care o voi prezenta în continuare, dar a sosit momentul să vedeți analiza RADAR a pieselor calificate în finala de duminică și care sunt șansele lor de câștig în funcție de mai mulți factori.

 

Așadar, Marea Finală Eurovision România 2017 va fi deschisă de superba Ana Maria Mirică, actriță și cântăreață, care a ținut cont de părerile juriului în audiții și a schimbat piesa „Spune-mi tu!” cu o versiune în limba engleză. Ce pot să spun despre piesă și despre Ana Maria? Avem text, avem atitudine, avem rock. Tot respectul pentru Liviu Elekes, care a compus această piesă. Deși s-a calificat utima, este plăcerea mea vinovată anul acesta. Numărul 1 este o în general o portiță pentru publicul care votează deoarece toată lumea reține de obicei cum începe show-ul, cum debutează el. Să sperăm că prestanța Anei Maria va atrage duminică multe voturi. Vă invit să ascultați piesa în continuare.

 

 

Poziția a doua este considerată în Eurovision cea mai periculoasă din concurs. Au existat  în istoria recentă Eurovision mai multe cazuri de eșec datorită acestei poziții proaste. Grecia era până anul trecut unul dintre statele care nu au ratat nicio finală. Poziția 02 le-a adus grecilor un val de mânie necalificându-se. La fel s-a întâmplat în 2014, cu Mei Fingold din Israel, care era  una dintre cele favorite ale serii. Din nefericire, Mei a ratat calificarea în finala de la Copenhaga și a stârnit un val de isterie printre fanii concursului. Ilinca Băcilă și Alex Florea sunt duminică seara „fericiții” finaliști care vor intra în concurs de pe poziția a doua. Argumentele mele pro „Yodel it!” se datorează însă prestației impecabile pe care cei doi au avut-o atât la audiție, cât și în semifinală. Între timp, internetul a explodat de aplauze, iar toate pool-urile de pe site-urile de specialitate îi dau favoriți pe cei doi. Piesa lui Mihai Alexandru nu este una strălucită, nu este o piesă complexă, dar a reușit să dea pe spate juriul, care a acordat punctaj maxim în semifinală. Imediat după ziua audiției și publicarea piesei de către Cat Music, o importantă sursă de susținere pentru duetul nostru, casele de pariuri din toată lumea au adus România în top 10 la Kiev. Momentan europenii se roagă ca ei să meargă la Kiev și postează comentarii precum „ Avem nevoie de acel Yodel!”. Deși pornește de pe poziția a doua, RADAR DE MEDIA speră ca Yodel it să ne reprezinte la Kiev în mai.

 

 

Eduard Santha va fi al treilea duminică seară. Piesa lui este foarte complexă. M-am tot gândit. Îmi place? Nu-mi place? Le va plăcea Europenilor? Trebuie să recunosc că la audiție am simțit un fior nefiresc, iar Eduard are o atitudine foarte bună. Este o piesă care trezește într-adevăr copilul sălbatic din noi. În trecutul recent al concursului a existat o piesă pe același stil. Este vorba de Elveția 2012 „Unbreakable”, pe care o puteți căuta pe youtube, dar din nefericire, nu a reușit să treacă de semifinala din Baku. Am o singură incertitudine. Va reuși să trezească suficienți oameni duminică în finală? RADAR rămâne sceptic.

 

 

Poziția a patra îi revine Xandrei, pe numele ei, Alexandra Șipoș, care a luat locul al doilea în semifinală cu o baladă superbă și puternică. Sala a avut reacții pozitive de fiecare dată când a apărut Xandra pe camere în toate etapele concursului și cred că piesa are potențial mare de câștigător. Dacă trecem de la 4 în sus, șansele cresc exponențial ca publicul să rețină piesa. Dacă ar reprezenta România la Kiev, ne putem mândri cu o prestație de excepție. Big Like pentru Xandra anul acesta.

 

 

Un nume sonor în industria Eurovision vine anul acesta cu o piesă la fel de sonoră. Este vorba despre o altă baladă puternică cu potențial de câștigător. Mihai ne-a mărturisit că o să participe până câștigă. Să fie anul lui? Cred că atât piesa lui Mihai, cât și a Xandrei sunt construite pe același tipar și tare mi-e teamă că fiind una după alta cele două să se anuleze reciproc. Emoția pe care o transmite Mihai este parcă puțin mai mare. Șanse și pentru el duminică dacă este în formă.

 

 

Numărul 6, cunoscuta trupă Maxim vine anul acesta cu o piesă în limba română. Show-ul din semifinală a fost unul stângaci, după părerea mea. Un boy band care era așezat ca un rock band (nu era credibil deloc), un nai care se auzea prea tare, mici note greșite pe ici, pe colo. Personal, vedeam niște artiști tineri care părea că țin pentru prima dată mâna pe o chitară.  Într-un cuvânt, așa nu. Juriul a fost împărțit astfel încât  trei jurați nu au acordat puncte piesei, iar doi jurați au acordat două, respectiv șase puncte. Mici certuri pe grupurile de eurofani și mici nemulțumiri. Lăsând la o parte expunera celor întâmplate, șansele ca Maxim să ne reprezinte la Kiev există. Roton este o mega casă de producție care s-a ocupat de promovarea lor și au o comunitate de fani înfocați încât am putea avea surprize. Ca să fiu imparțial, o să spun că nu m-ar deranja ca cei patru băieți să câștige duminică, DACĂ vor cânta corect hitul.

 

 

De pe poziția numărul 7 vor cânta frumoasa Emma și iubitul său, Tavi Colen. Piesa e plăcută, te destinde cumva, dar șansele pe care le atribui, în mod subiectiv, sunt minime. Nu datorită piesei, ci datorită celorlalte 3, 4 piese din concurs care pot spune că vor face publicul să uite refrenul lor. Mi-ar plăcea în schimb să o mai vedem pe Emma în concurs pentru că este o prezență absolut adorabilă și energică.

 

 

Să vedem cum se vor împărți punctele de la Roton, deoarece avem un conflict între piesa 6 și 8. Instict va cânta „Petale” duminică și sunt sigur că o vor face impecabil. Piesa este superbă, cu potențial de hit, iar vocile se armonizează extraordinar. Aș fi dat șanse reale la câștig dacă cei doi ar fi cântat ultimii în concurs și dacă mometul pe care-l vedem pe ecran ar fi mai puțin static. Nu mi-ar displace să mergem cu cei doi la Kiev deoarece piesa lor este un diamant. Vă invit să o ascultați și voi și să vă spuneți părerea la comentarii. Votează România o piesă în limba româna?

 

 

Ramona Nerra cântă „Save me”. E o piesă modernă, cu un sound actual și o poziție bună de intrare. Problema apare abia la refren, care după părerea mea, este ușor obositor. Live se aude incredibil și îți trezește o energie aparte. Dacă Ramona scade piesa cu măcar un semiton la show-ul final ar putea ajnge în top trei.

 

 

Cristina Vasiu încheie seara. Piesa este puternică, e o baladă foarte bună, apreciată și de sală și de juriu în semifinală, iar Cristina e o ființă firavă cu un ambitus enorm. Prima dată când am auzit piesa live am rămas plăcut surprins. Cred că ce aș putea spera de la show-ul ei final, ca să o ducă undeva pe podium, sau, cine știe, poate chiar sus de tot, este să avem mai multe cadre în mișcare. Vrem mai mult show, Crstina! A fost puțin static momentul. Avantajul pe care-l are duminică este însă unul imens. Se va bucura de șansa de a rămâne întipărită în timpanele noastre, ale tututor, deoarece nu mai urmează nimic după. Să-i ținem pumnii și ei, deoarece este un potențial câștigător, iar momentul ei ne va face mandri că suntem români la Kiev.

 

 

Așadar, acestea fiind spuse, analiza RADAR se încheie aici și așteptăm să vedem care dintre cei 4 favoriți, ai noștri și ai juriului va pleca către Kiev, sau dacă vom avea surprize.

 

Foto & Video Credit: TVR

START VOT PREMIILE RADAR DE MEDIA 2017 – Etapa preliminară – RADAR DE MEDIA

PREMIILE RADAR DE MEDIA 2017: A început Etapa Preliminară de votare pentru desemnarea celor 10 finalişti care vor merge în următoarea etapă de votare – finală! La cele 15 categorii participante, cititorii au propus nominalizări, iar tot cititorii vor alege şi câştigătorii. Etapa preliminară de votare este deschisă în perioada 8 februarie – 19 mai …

//cdn.embedly.com/widgets/platform.js

Comentarii

Eurovision

Consiliul de Administraţie al TVR a aprobat participarea la Eurovision 2020

Avatar

Published

on

Consiliul de Administraţie (CA) al TVR a aprobat participarea României la cea de-a 65-a ediţie a Eurovision Song Contest (ESC), în limita unui buget care va fi aprobat şi alocat proiectului prin Bugetul de Venituri şi Cheltuieli pe anul 2020.

 

Potrivit calendarului stabilit de European Broadcasting Union (EBU), organizatorul concursului, lista finală a ţărilor înscrise urmează a fi anunţată până la finalul anului. Următoarea competiţie muzicală va avea loc în luna mai, la Rotterdam, Olanda, după ce Duncan Laurence a câştigat finala Eurovision 2019 din Israel, cu melodia “Arcade”.

 

Concursul Eurovision este cea mai importantă competiţie muzicală internaţională, organizată de EBU – cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. European Song Contest (ESC) se desfăşoară în fiecare an, începând din 1956. Show-ul este unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume, fiind transmis atât în Europa, cât şi în Australia, Asia şi Statele Unite.

 

Televiziunea Română este organizatoarea Selecţiei Naţionale şi participă la competiţia europeană din anul 1993.

 

Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi – Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu – Atena, 2006). Melodia românească cu cel mai mare punctaj obţinut în finala Eurovision (172 de puncte) este Tornero, interpretată de Mihai Trăistariu.

Comentarii

Continue Reading

Eurovision

Cine este Duncan Laurence castigatorul Eurovisionului din Israel

Redactia Radar de Media

Published

on

Duncan a interpretat impecabil piesa „Arcade” in cadrul finalei, iar atat publicul, cat si juriul de specialitate din cele 41 de tari inscrise in concurs, i-au acordat punctaje maxime. Duncan a fost desemnat castigatorul Eurovision 2019 cu un total de 491 puncte. Lansata alaturi de Universal Music, piesa „Arcade” este produsa de catre Wouter Hardy, mixata de catre Cenzo Townshend (Snow Patrol, U2, Florence + The Machine) si a fost masterizata la legendarele Abbey Road Studios.

Frumoasa balada are deja peste 20 de milioane de ascultari pe platformele de streaming, peste 10 milioane la videoclipul oficial si a intrat in topul global Spotify. In plus, „Arcade” va primi discul de platina pentru vanzari. Olanda va organiza din nou celebrul concurs, la 44 de ani distanta de la anteriorul castigator. Invitatul special al finalei a fost Madonna, care a urcat pe scena Eurovision din Israel şi a interpretat doua melodii: cea mai recentă piesă, Future” feat. Quavo, extrasă de pe următorul său album – “Madame X”, si hitul „Like A Prayer”, care a împlinit anul acesta 30 de ani.

Zece dintre piesele calificate în marea finală Eurovision Song Contest au fost Universal Music. Malta, Albania, Germania, Slovenia, Cipru, Olanda, Grecia, Italia, Australia, Spania sunt ţările ale căror reprezentanţi au concurat pe 18 mai, în marea finala Eurovision.

Comentarii

Continue Reading

Eurovision

Madonna concertează astăzi în Marea Finală Eurovision

Avatar

Published

on

26 de țări din 3 continente se vor lupta în aceasta seara pentru marele trofeu Eurovision. Organizatorii au pregătit mai multe surprize pentru audiență dorind sa facă cel mai grandios eveniment din istoria concursului.

În acest sens au fost invitați mai mulți foști câștigători ai festialului precum Conchita Wurst(Austria 2014), Mans (Suedia 2015), Dana international (Israel 1998), Netta (Israel 2018), dar și alte nume sonore din istoria competiției ca Eleni Fouriera(Cipru 2018) și Verka Serducka (Ucraina 2007).

Regina pop, Madona va susține un recital pe perioada votting-ului și va fi al doilea artist mare ce cântă pe scena eurovison după ce în 2016 Justin Timberlake a susținut un recital pe scena din Stockholm.

Seara ne promite o luptă crâncenă și multe multe surprize unind oamenii de pe tot continentul prin muzică.

Tu cum te pragatesti pentru seara asta? Comunica cu cititorii Radar accesând secțiunea de comentarii.

Show-ul este in direct la TVR 1, ora 22.

Comentarii

Continue Reading
Advertisement

Facebook

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Publicitate

Trending

google.com, pub-4886972132153269, DIRECT, f08c47fec0942fa0