EUROVISION 2017: Analiza pieselor participante în finala naţională şi ordinea de intrare în concurs! - RADAR DE MEDIA
Connect with us

Eurovision

EUROVISION 2017: Analiza pieselor participante în finala naţională şi ordinea de intrare în concurs!

Published

on

În această seară a avut loc extragerea ordinii în care concurenții vor performa duminică seară în finala Selecției Naționale. Există numeroase „mituri” legate de ordinea de intrare în concursul Eurovision, pe care o voi prezenta în continuare, dar a sosit momentul să vedeți analiza RADAR a pieselor calificate în finala de duminică și care sunt șansele lor de câștig în funcție de mai mulți factori.

 

Așadar, Marea Finală Eurovision România 2017 va fi deschisă de superba Ana Maria Mirică, actriță și cântăreață, care a ținut cont de părerile juriului în audiții și a schimbat piesa „Spune-mi tu!” cu o versiune în limba engleză. Ce pot să spun despre piesă și despre Ana Maria? Avem text, avem atitudine, avem rock. Tot respectul pentru Liviu Elekes, care a compus această piesă. Deși s-a calificat utima, este plăcerea mea vinovată anul acesta. Numărul 1 este o în general o portiță pentru publicul care votează deoarece toată lumea reține de obicei cum începe show-ul, cum debutează el. Să sperăm că prestanța Anei Maria va atrage duminică multe voturi. Vă invit să ascultați piesa în continuare.

 

 

Poziția a doua este considerată în Eurovision cea mai periculoasă din concurs. Au existat  în istoria recentă Eurovision mai multe cazuri de eșec datorită acestei poziții proaste. Grecia era până anul trecut unul dintre statele care nu au ratat nicio finală. Poziția 02 le-a adus grecilor un val de mânie necalificându-se. La fel s-a întâmplat în 2014, cu Mei Fingold din Israel, care era  una dintre cele favorite ale serii. Din nefericire, Mei a ratat calificarea în finala de la Copenhaga și a stârnit un val de isterie printre fanii concursului. Ilinca Băcilă și Alex Florea sunt duminică seara „fericiții” finaliști care vor intra în concurs de pe poziția a doua. Argumentele mele pro „Yodel it!” se datorează însă prestației impecabile pe care cei doi au avut-o atât la audiție, cât și în semifinală. Între timp, internetul a explodat de aplauze, iar toate pool-urile de pe site-urile de specialitate îi dau favoriți pe cei doi. Piesa lui Mihai Alexandru nu este una strălucită, nu este o piesă complexă, dar a reușit să dea pe spate juriul, care a acordat punctaj maxim în semifinală. Imediat după ziua audiției și publicarea piesei de către Cat Music, o importantă sursă de susținere pentru duetul nostru, casele de pariuri din toată lumea au adus România în top 10 la Kiev. Momentan europenii se roagă ca ei să meargă la Kiev și postează comentarii precum „ Avem nevoie de acel Yodel!”. Deși pornește de pe poziția a doua, RADAR DE MEDIA speră ca Yodel it să ne reprezinte la Kiev în mai.

 

Advertisement

 

Eduard Santha va fi al treilea duminică seară. Piesa lui este foarte complexă. M-am tot gândit. Îmi place? Nu-mi place? Le va plăcea Europenilor? Trebuie să recunosc că la audiție am simțit un fior nefiresc, iar Eduard are o atitudine foarte bună. Este o piesă care trezește într-adevăr copilul sălbatic din noi. În trecutul recent al concursului a existat o piesă pe același stil. Este vorba de Elveția 2012 „Unbreakable”, pe care o puteți căuta pe youtube, dar din nefericire, nu a reușit să treacă de semifinala din Baku. Am o singură incertitudine. Va reuși să trezească suficienți oameni duminică în finală? RADAR rămâne sceptic.

 

 

Poziția a patra îi revine Xandrei, pe numele ei, Alexandra Șipoș, care a luat locul al doilea în semifinală cu o baladă superbă și puternică. Sala a avut reacții pozitive de fiecare dată când a apărut Xandra pe camere în toate etapele concursului și cred că piesa are potențial mare de câștigător. Dacă trecem de la 4 în sus, șansele cresc exponențial ca publicul să rețină piesa. Dacă ar reprezenta România la Kiev, ne putem mândri cu o prestație de excepție. Big Like pentru Xandra anul acesta.

 

Advertisement

 

Un nume sonor în industria Eurovision vine anul acesta cu o piesă la fel de sonoră. Este vorba despre o altă baladă puternică cu potențial de câștigător. Mihai ne-a mărturisit că o să participe până câștigă. Să fie anul lui? Cred că atât piesa lui Mihai, cât și a Xandrei sunt construite pe același tipar și tare mi-e teamă că fiind una după alta cele două să se anuleze reciproc. Emoția pe care o transmite Mihai este parcă puțin mai mare. Șanse și pentru el duminică dacă este în formă.

 

 

Numărul 6, cunoscuta trupă Maxim vine anul acesta cu o piesă în limba română. Show-ul din semifinală a fost unul stângaci, după părerea mea. Un boy band care era așezat ca un rock band (nu era credibil deloc), un nai care se auzea prea tare, mici note greșite pe ici, pe colo. Personal, vedeam niște artiști tineri care părea că țin pentru prima dată mâna pe o chitară.  Într-un cuvânt, așa nu. Juriul a fost împărțit astfel încât  trei jurați nu au acordat puncte piesei, iar doi jurați au acordat două, respectiv șase puncte. Mici certuri pe grupurile de eurofani și mici nemulțumiri. Lăsând la o parte expunera celor întâmplate, șansele ca Maxim să ne reprezinte la Kiev există. Roton este o mega casă de producție care s-a ocupat de promovarea lor și au o comunitate de fani înfocați încât am putea avea surprize. Ca să fiu imparțial, o să spun că nu m-ar deranja ca cei patru băieți să câștige duminică, DACĂ vor cânta corect hitul.

 

Advertisement

 

De pe poziția numărul 7 vor cânta frumoasa Emma și iubitul său, Tavi Colen. Piesa e plăcută, te destinde cumva, dar șansele pe care le atribui, în mod subiectiv, sunt minime. Nu datorită piesei, ci datorită celorlalte 3, 4 piese din concurs care pot spune că vor face publicul să uite refrenul lor. Mi-ar plăcea în schimb să o mai vedem pe Emma în concurs pentru că este o prezență absolut adorabilă și energică.

 

 

Să vedem cum se vor împărți punctele de la Roton, deoarece avem un conflict între piesa 6 și 8. Instict va cânta „Petale” duminică și sunt sigur că o vor face impecabil. Piesa este superbă, cu potențial de hit, iar vocile se armonizează extraordinar. Aș fi dat șanse reale la câștig dacă cei doi ar fi cântat ultimii în concurs și dacă mometul pe care-l vedem pe ecran ar fi mai puțin static. Nu mi-ar displace să mergem cu cei doi la Kiev deoarece piesa lor este un diamant. Vă invit să o ascultați și voi și să vă spuneți părerea la comentarii. Votează România o piesă în limba româna?

 

Advertisement

 

Ramona Nerra cântă „Save me”. E o piesă modernă, cu un sound actual și o poziție bună de intrare. Problema apare abia la refren, care după părerea mea, este ușor obositor. Live se aude incredibil și îți trezește o energie aparte. Dacă Ramona scade piesa cu măcar un semiton la show-ul final ar putea ajnge în top trei.

 

 

Cristina Vasiu încheie seara. Piesa este puternică, e o baladă foarte bună, apreciată și de sală și de juriu în semifinală, iar Cristina e o ființă firavă cu un ambitus enorm. Prima dată când am auzit piesa live am rămas plăcut surprins. Cred că ce aș putea spera de la show-ul ei final, ca să o ducă undeva pe podium, sau, cine știe, poate chiar sus de tot, este să avem mai multe cadre în mișcare. Vrem mai mult show, Crstina! A fost puțin static momentul. Avantajul pe care-l are duminică este însă unul imens. Se va bucura de șansa de a rămâne întipărită în timpanele noastre, ale tututor, deoarece nu mai urmează nimic după. Să-i ținem pumnii și ei, deoarece este un potențial câștigător, iar momentul ei ne va face mandri că suntem români la Kiev.

 

Advertisement

 

Așadar, acestea fiind spuse, analiza RADAR se încheie aici și așteptăm să vedem care dintre cei 4 favoriți, ai noștri și ai juriului va pleca către Kiev, sau dacă vom avea surprize.

 

Foto & Video Credit: TVR

START VOT PREMIILE RADAR DE MEDIA 2017 – Etapa preliminară – RADAR DE MEDIA

PREMIILE RADAR DE MEDIA 2017: A început Etapa Preliminară de votare pentru desemnarea celor 10 finalişti care vor merge în următoarea etapă de votare – finală! La cele 15 categorii participante, cititorii au propus nominalizări, iar tot cititorii vor alege şi câştigătorii. Etapa preliminară de votare este deschisă în perioada 8 februarie – 19 mai …

//cdn.embedly.com/widgets/platform.js

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

Advertisement

IN Trending