Connect with us

Eurovision

EUROVISION 2017: Analiza pieselor participante în finala naţională şi ordinea de intrare în concurs!

Avatar

Published

on

În această seară a avut loc extragerea ordinii în care concurenții vor performa duminică seară în finala Selecției Naționale. Există numeroase „mituri” legate de ordinea de intrare în concursul Eurovision, pe care o voi prezenta în continuare, dar a sosit momentul să vedeți analiza RADAR a pieselor calificate în finala de duminică și care sunt șansele lor de câștig în funcție de mai mulți factori.

 

Așadar, Marea Finală Eurovision România 2017 va fi deschisă de superba Ana Maria Mirică, actriță și cântăreață, care a ținut cont de părerile juriului în audiții și a schimbat piesa „Spune-mi tu!” cu o versiune în limba engleză. Ce pot să spun despre piesă și despre Ana Maria? Avem text, avem atitudine, avem rock. Tot respectul pentru Liviu Elekes, care a compus această piesă. Deși s-a calificat utima, este plăcerea mea vinovată anul acesta. Numărul 1 este o în general o portiță pentru publicul care votează deoarece toată lumea reține de obicei cum începe show-ul, cum debutează el. Să sperăm că prestanța Anei Maria va atrage duminică multe voturi. Vă invit să ascultați piesa în continuare.

 

 

Poziția a doua este considerată în Eurovision cea mai periculoasă din concurs. Au existat  în istoria recentă Eurovision mai multe cazuri de eșec datorită acestei poziții proaste. Grecia era până anul trecut unul dintre statele care nu au ratat nicio finală. Poziția 02 le-a adus grecilor un val de mânie necalificându-se. La fel s-a întâmplat în 2014, cu Mei Fingold din Israel, care era  una dintre cele favorite ale serii. Din nefericire, Mei a ratat calificarea în finala de la Copenhaga și a stârnit un val de isterie printre fanii concursului. Ilinca Băcilă și Alex Florea sunt duminică seara „fericiții” finaliști care vor intra în concurs de pe poziția a doua. Argumentele mele pro „Yodel it!” se datorează însă prestației impecabile pe care cei doi au avut-o atât la audiție, cât și în semifinală. Între timp, internetul a explodat de aplauze, iar toate pool-urile de pe site-urile de specialitate îi dau favoriți pe cei doi. Piesa lui Mihai Alexandru nu este una strălucită, nu este o piesă complexă, dar a reușit să dea pe spate juriul, care a acordat punctaj maxim în semifinală. Imediat după ziua audiției și publicarea piesei de către Cat Music, o importantă sursă de susținere pentru duetul nostru, casele de pariuri din toată lumea au adus România în top 10 la Kiev. Momentan europenii se roagă ca ei să meargă la Kiev și postează comentarii precum „ Avem nevoie de acel Yodel!”. Deși pornește de pe poziția a doua, RADAR DE MEDIA speră ca Yodel it să ne reprezinte la Kiev în mai.

 

 

Eduard Santha va fi al treilea duminică seară. Piesa lui este foarte complexă. M-am tot gândit. Îmi place? Nu-mi place? Le va plăcea Europenilor? Trebuie să recunosc că la audiție am simțit un fior nefiresc, iar Eduard are o atitudine foarte bună. Este o piesă care trezește într-adevăr copilul sălbatic din noi. În trecutul recent al concursului a existat o piesă pe același stil. Este vorba de Elveția 2012 „Unbreakable”, pe care o puteți căuta pe youtube, dar din nefericire, nu a reușit să treacă de semifinala din Baku. Am o singură incertitudine. Va reuși să trezească suficienți oameni duminică în finală? RADAR rămâne sceptic.

 

 

Poziția a patra îi revine Xandrei, pe numele ei, Alexandra Șipoș, care a luat locul al doilea în semifinală cu o baladă superbă și puternică. Sala a avut reacții pozitive de fiecare dată când a apărut Xandra pe camere în toate etapele concursului și cred că piesa are potențial mare de câștigător. Dacă trecem de la 4 în sus, șansele cresc exponențial ca publicul să rețină piesa. Dacă ar reprezenta România la Kiev, ne putem mândri cu o prestație de excepție. Big Like pentru Xandra anul acesta.

 

 

Un nume sonor în industria Eurovision vine anul acesta cu o piesă la fel de sonoră. Este vorba despre o altă baladă puternică cu potențial de câștigător. Mihai ne-a mărturisit că o să participe până câștigă. Să fie anul lui? Cred că atât piesa lui Mihai, cât și a Xandrei sunt construite pe același tipar și tare mi-e teamă că fiind una după alta cele două să se anuleze reciproc. Emoția pe care o transmite Mihai este parcă puțin mai mare. Șanse și pentru el duminică dacă este în formă.

 

 

Numărul 6, cunoscuta trupă Maxim vine anul acesta cu o piesă în limba română. Show-ul din semifinală a fost unul stângaci, după părerea mea. Un boy band care era așezat ca un rock band (nu era credibil deloc), un nai care se auzea prea tare, mici note greșite pe ici, pe colo. Personal, vedeam niște artiști tineri care părea că țin pentru prima dată mâna pe o chitară.  Într-un cuvânt, așa nu. Juriul a fost împărțit astfel încât  trei jurați nu au acordat puncte piesei, iar doi jurați au acordat două, respectiv șase puncte. Mici certuri pe grupurile de eurofani și mici nemulțumiri. Lăsând la o parte expunera celor întâmplate, șansele ca Maxim să ne reprezinte la Kiev există. Roton este o mega casă de producție care s-a ocupat de promovarea lor și au o comunitate de fani înfocați încât am putea avea surprize. Ca să fiu imparțial, o să spun că nu m-ar deranja ca cei patru băieți să câștige duminică, DACĂ vor cânta corect hitul.

 

 

De pe poziția numărul 7 vor cânta frumoasa Emma și iubitul său, Tavi Colen. Piesa e plăcută, te destinde cumva, dar șansele pe care le atribui, în mod subiectiv, sunt minime. Nu datorită piesei, ci datorită celorlalte 3, 4 piese din concurs care pot spune că vor face publicul să uite refrenul lor. Mi-ar plăcea în schimb să o mai vedem pe Emma în concurs pentru că este o prezență absolut adorabilă și energică.

 

 

Să vedem cum se vor împărți punctele de la Roton, deoarece avem un conflict între piesa 6 și 8. Instict va cânta „Petale” duminică și sunt sigur că o vor face impecabil. Piesa este superbă, cu potențial de hit, iar vocile se armonizează extraordinar. Aș fi dat șanse reale la câștig dacă cei doi ar fi cântat ultimii în concurs și dacă mometul pe care-l vedem pe ecran ar fi mai puțin static. Nu mi-ar displace să mergem cu cei doi la Kiev deoarece piesa lor este un diamant. Vă invit să o ascultați și voi și să vă spuneți părerea la comentarii. Votează România o piesă în limba româna?

 

 

Ramona Nerra cântă „Save me”. E o piesă modernă, cu un sound actual și o poziție bună de intrare. Problema apare abia la refren, care după părerea mea, este ușor obositor. Live se aude incredibil și îți trezește o energie aparte. Dacă Ramona scade piesa cu măcar un semiton la show-ul final ar putea ajnge în top trei.

 

 

Cristina Vasiu încheie seara. Piesa este puternică, e o baladă foarte bună, apreciată și de sală și de juriu în semifinală, iar Cristina e o ființă firavă cu un ambitus enorm. Prima dată când am auzit piesa live am rămas plăcut surprins. Cred că ce aș putea spera de la show-ul ei final, ca să o ducă undeva pe podium, sau, cine știe, poate chiar sus de tot, este să avem mai multe cadre în mișcare. Vrem mai mult show, Crstina! A fost puțin static momentul. Avantajul pe care-l are duminică este însă unul imens. Se va bucura de șansa de a rămâne întipărită în timpanele noastre, ale tututor, deoarece nu mai urmează nimic după. Să-i ținem pumnii și ei, deoarece este un potențial câștigător, iar momentul ei ne va face mandri că suntem români la Kiev.

 

 

Așadar, acestea fiind spuse, analiza RADAR se încheie aici și așteptăm să vedem care dintre cei 4 favoriți, ai noștri și ai juriului va pleca către Kiev, sau dacă vom avea surprize.

 

Foto & Video Credit: TVR

START VOT PREMIILE RADAR DE MEDIA 2017 – Etapa preliminară – RADAR DE MEDIA

PREMIILE RADAR DE MEDIA 2017: A început Etapa Preliminară de votare pentru desemnarea celor 10 finalişti care vor merge în următoarea etapă de votare – finală! La cele 15 categorii participante, cititorii au propus nominalizări, iar tot cititorii vor alege şi câştigătorii. Etapa preliminară de votare este deschisă în perioada 8 februarie – 19 mai …

//cdn.embedly.com/widgets/platform.js

Comentarii

Eurovision

TVR 1, va transmite, sambata seara show-ul Eurovision: „Europe Shine a Light”

Avatar

Published

on

Foto Credit: TVR

Sâmbătă 16 mai, de la ora 22.00, românii de pretutindeni se conectează la Europa şi urmăresc, în direct la TVR 1HD şi TVR Internaţional, evenimentul special transmis de televiziunea olandeză şi EBU simultan în toate cele 41 de ţări care ar fi trebuit să participe în acest an la Concursul Internaţional Eurovision. 

În ziua în care artiştii sperau să urce pe scena de la Rotterdam în marea finală Eurovision, ei vor participa la acest inedit eveniment fără să se deplaseze de acasă. Dintre ei nu va lipsi Roxen, reprezentanta României din acest an, care va concura pentru ţara noastră la Eurovision 2021. În această sâmbătă, pentru prima dată în istoria Eurovision, reprezentanţii din ţările participante nu vor fi competitori, ci își vor reuni vocile, ca o punte peste întreaga Europă, în piesa câștigătoare a anului 1997, „Love Shine a Light”.

Spectacolul ”Europe Shine a Light” va fi o producție unică ce va trece în revistă pe scurt cele 41 de piese calificate în acest an, dar va include şi momente speciale ale unor artiști cunoscuți din istoria Eurovision. Gali Atari, cea care a câștigat Eurovision 1979, va interpreta hitul său, „Hallelujah”, împreună cu un cor în care se vor regăsi foști participanți la Eurovision Junior. De asemenea, îi vom revedea pe suedezul Måns Zelmerlöw cu „Heroes”, piesa cu care a câștigat ediția din 2015 a concursului, pe Marija Šerifović din Serbia, care ne va emoționa cu a sa „Molitva”, câștigătoare în 2007, precum și pe Netta (Israel, 2018), cu o nouă piesă purtând un mesaj special despre vremurile pe care le trăim.

Unele dintre surprizele show-ului de duminică vor fi momentele oferite de campionul Eurovision Duncan Laurence, care va interpreta în premieră absolută noul său single, „Someone Else”, dar şi de Orchestra Filarmonică din Rotterdam, care își va pune amprenta asupra spectacolului cu moment special. Gazda BBC Eurovision Graham Norton și senzația YouTube-ului din Olanda NikkieTutorials vor apărea, de asemenea, în transmisiunea live.

Sietse Bakker, producătorul executiv al celei de-a 65-a ediții Eurovision, a declarat: „Dorim ca acest show să îi pună în valoare pe cei 41 de artiști care ar fi trebuit să apară la Rotterdam, dar și să-i inspirăm pe cei de acasă și să conectăm oamenii din Europa și nu numai, în aceste timpuri dificile. Desigur, nu îi vom uita pe cei afectați de criza coronavirus și pe cei care fac toate eforturile să îi țină piept acesteia. Haideți să facem din acesta un moment de neuitat în istoria Eurovision!”.

Fanii Eurovision din toată lumea vor fi și ei prezenți, și nu oricum, ci într-un uriaș cor care i se va alătura regelui neîncoronat al Eurovisionului, Johnny Logan, triplu câștigător al concursului, în piesa What’s Another Year. Europa va străluci sâmbătă noapte nu doar prin muzică, artişti şi fani, ci şi prin imagini ale celor mai reprezentative şi frumoase locaţii din cele 41 de ţări participante, luminate în noapte, într-un mesaj comun al speranţei şi solidarităţii.

 „Pentru prima dată la Eurovision nu vor fi jurii sau voturi, toată lumea se va bucura de feeria muzicii, ascultând cântece mai vechi şi mai noi care au făcut istorie la Eurovision de-a lungul anilor. Haideţi să ne alăturăm sâmbătă seară sutelor de milioane de telespectatori de pretutindeni şi să ne bucurăm împreună de magia Eurovision, într-un spectacol cum nu a mai fost şi cum nu cred că va mai fi vreodată”- ne invită Liana Stanciu, şefa delegaţiei noastre la Eurovision din acest an.

Gazdele show-ului vor fi prezentatorii olandezi Chantal Janzen, Edsilia Rombley (Eurovision 1998 și 2007) și Jan Smit.

Comentarii

Continue Reading

Eurovision

TVR a decis: Roxen va reprezenta România la Eurovision Song Contest 2021

Avatar

Published

on

Foto Credit: TVR

Pornind de la prevederile Regulamentului Eurovision Song Contest cu privire la selecțiile naționale și în acord cu partenerul său Global Records, Televiziunea Română a decis să o susțină pe Roxen ca reprezentantă a României la ediția din 2021 a Eurovision Song Contest.

În conformitate cu clarificările aduse de către organizatori, țările participante la concurs au libertatea de a păstra reprezentantul desemnat pentru ediția din acest an sau pot alege un alt artist.  Prevederile

Regulamentului cu privire la melodia interpretată rămân însă aceleași, astfel încât respectiva melodie va trebui să fie lansată public după data de 1 septembrie 2020″

„Televiziunea Română a așteptat confirmarea oficială din partea organizatorilor cu privire la posibilitatea participării interpreților selectați pentru ediția din acest an, a discutat cu partenerul Global Records și a decis ca Roxen să rămână reprezentanta României la acest prestigios concurs pentru ediția din 2021.  În aceste momente complexe, ne bucurăm să putem valoriza astfel investițiile de resurse în organizarea Selecției Naționale 2020 și să respectăm, totodată, votul de încredere acordat deja lui Roxen. Trăim astăzi o altă formă de normalitate, așa că Eurovision se va reașeza în inimile noastre cu altă forță la ediția viitoare. Am certitudinea că Roxen poate impresiona Europa prin atitudine, voce și prezență, chiar dacă piesa selectată nu a avut ocazia să o facă. Vom gasi alt cântec pe care să îl iubim sau nu, dar pe care să nu îl poată ignora nici un ascultător de muzică bună!“, a precizat Liana Stanciu, șef al delegației României la Eurovision Song Contest.

“Am primit cu bucurie și cu emoție această veste și vreau să le mulțumesc tuturor pentru încredere. Știu deja câtă dedicare și câtă muncă implică acest proiect, așa că sunt pregătită să-mi reiau programul pentru a reprezenta cât mai bine România la Eurovision 2021. Îmi pare rău că regulamentul nu-mi va permite să cânt „Alcohol You”, o piesă la care țin foarte tare, pe care însă o voi cânta ori de câte ori voi avea ocazia. Abia aștept să ne întoarcem la treabă și să producem cea mai bună melodie pentru Eurovision 2021!”, a declarat Roxen.

La ora actuală, organizatorii Eurovision Song Contest  – EBU, NPO, NOS, AVROTROS și orașul Rotterdam mențin dialogul cu privire la posibilitatea găzduirii concursului din 2021. De asemenea, continuă discuțiile cu privire lansarea unui CD oficial, care să includă toate piesele selectate pentru ediția din 2020.

 

Eurovision Song Contest 2020 urma să aibă loc la Rotterdam, sub sloganul „Open Up”, cu semifinalele pe 12 şi 14 mai şi finala pe 16 mai. La ediţia cu numărul 65 a concursului, urmau să participe – alături de România – alte 40 de țări.

Ediția din acest an a Eurovision Song Contest a fost anulată de către organizatori, conform anunțului făcut de aceștia în data de 18 martie, în contextul pandemiei de coronavirus.

În cadrul Selecției Naționale din acest an, piesa cu care Roxen a fost desemnată să reprezinte România la ESC2020 cu piesa a fost „Alcohol You”, de a cărei producţie s-a ocupat Viky Red, muzica fiind semnată de acesta alături de Ionuţ Armas iar textul a fost scris de Ionuţ Armas şi Breyan Isaac.

Decizia a fost luată în proporţie egală de public şi de juriul de specialitate, în cadrul spectacolului Finalei Naţionale organizată de Televiziunea Română pe 1 martie 2020, la Sala Sporturilor “Romeo Iamandi” din Buzău.

Comentarii

Continue Reading

Eurovision

Roxen ar putea participa la Eurovision 2021, însă cu altă melodie. Ce au decis organizatorii?

Redactia Radar de Media

Published

on

Ediția din acest an a Eurovision Song Contest 2020 trebuia să aibă loc la Rotterdam, sub sloganul “Open Up”, cu semifinalele pe 12 şi 14 mai şi finala pe 16 mai.

Din cauza coronavirusului, evenimentul nu va mai avea loc, însă, reprezentanta României, Roxen, poate participa la concurs, anul viitor. Condiția ar fi ca aceasta să aleagă o altă melodie. Din cauza coronavirusului organizatorii evenimentului din Olanda au anunțat zilele trecute, că show-ul a fost anulat, urmând să vină cu noi precizări în cel mai scurt timp. Roxen, cea care ar fi trebuit să ne reprezinte la Rotterdam, ar putea participa la Eurovision 2021, însă cu altă melodie și nu cea care fusese aleasă pentru anul acesta.

„Am fost copleșiți de dragostea pe care familia Eurovision Song Contest a împărtășit-o de la decizia dificilă de a anula evenimentul 2020. EBU este foarte conștient de cât de mult va lipsi Eurovision Song Contest anul acesta. Universalitatea concursului, împreuna cu tradiția ți mândria noastră de a sărbători diversitatea prin muzică, sunt acum necesare mai mult ca oricând. Asadar, EBU și membrii săi explorează în prezent posibilități alternative, dar nu și un concurs, pentru a uni și bucura publicul din întreaga Europă în aceasta perioada provocatoare”, este mesajul postat pe contul de socializare Eurovision România.

Citeşte întreaga ştire: Roxen ar putea participa la Eurovision 2021, însă cu altă melodie. Ce au decis organizatorii

Comentarii

Continue Reading
Advertisement

Facebook

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Trending

google.com, pub-4886972132153269, DIRECT, f08c47fec0942fa0