Connect with us

Eurovision

EUROVISION 2017: Blanche cântă „City Lights” pentru Belgia

Published

on

Continuăm seria celor 43 de state participante cu Belgia. Zilele trecute, televiziunea publică din Belgia, RTBF, a anunțat-o pe Blanche ca reprezentantă.Ellie Delvaux, ccunoscută ca „Blanche” are 17 ani și a luat parte la Vocea Belgiei în sezonul 5. Ea a fost selectată intern de producătorul din Belgia și i-a fost încredințată piesa „City Lights”, care a ajuns în doar 3 ore de la lansare pe locul al doilea la casele de pariuri. 

 

La fiecare doi ani, este ales pentru Belgia un cântăreț, sau o trupă din Wallonia, respectiv una din regiunea flamandă. Ultimul act trimis de RTBF, a fost în 2015, când Loic Nottet s-a clasat al patrulea.

 

 

Belgia în Eurovision Song Contest

Belgia este unul dintre cele 7 state care au concurat la Eurovision încă de la prima ediție. Țara a absentat de numai trei ori în istoria concursului. A câștigat concursul în 1986 cu J`aime la Vie de la Sandra Kim, care avea doar 13 ani la vremea aceea, devenind cel mai tânăr câștigător al competiției. Acum, un concurent care vrea să participe, trebuie să împlinească 16 ani în ziua finalei competiției. De asemena, au terminat pe 2 în 2003, iar în 2010, Tom Dice a câștigat prima semifinală cu piesa „Me and my guitar”, terminând pe 6 în Marea Finală. În 2016 au intrat din nou în top 10 cu „What’s The Pressure” de la Laura Tesoro. 

 

Foto credit: Escbubble.com

Advertisement

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Reclame
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending