Connect with us

Eurovision

EUROVISION 2017: Jacques Houdek și „My Friend” pentru Croația!

Published

on

RADAR DE MEDIA continuă prezentarea statelor participante la Eurovision 2017 cu Croația, care l-a selectat intern pe Jacques Houdek ca reprezentant. El va cânta „My Friend”, o piesă în engleză și italiană construită fix pe tiparele eurovisionistice.

 

Jacques este jurat la Vocea Croației și este unul dintre cele mai apreciate pop-star-uri din țară, fiind recompensat cu foarte multe premii. Și-a început cariera în 2000, iar de atunci, muzica lui mereu diferită a reușit să capteze atenția mai multor generații. Are 13 albume, iar 5 dintre ele au fost medaliate cu argint, aur, platină și diamant. Pe lângă Vocea Croației el cântă în mii de concerte în fiecare an. După părerea lui Jacques, „My Friend” este un imn care celebrează viața ca pe un miracol.

 

 

Croația la Eurovision:

Croația a participat la concurs de 22 de ori de la debutul din 1993. Cele mai bune clasări au fost locul 4 de două ori în 1996 și 1999. Cel mai slab rezultat a fost locul 16 în semifinala din 2007. În istoria recentă, Croația nu s-a bucurat de mare succes la Eurovision. Pe 19 septembrie 2013 au anunțat că se vor retrage din concursul din 2014 datorită rezultatelor proaste din ultimii ani (2010-2013). În toamna anului 2015 au confirmat participarea pentru 2016 și și-au schimbat sistemul de alegere a piesei cu o selecție internă. Nina Kraljic a readus Croația în finala competiției, anul trecut după o absență de 6 ediții clasîndu-se pe poziția 23. Va reuși Jacques Houdek să aducă un loc și mai bun? Rămâne de văzut!

 

Vezi aici cea mai bună piesă trimisă în ultimii ani de Croația:

 

Foto Credit: thesun.co.uk

 

Comentarii

comments

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PREMIILE RADAR DE MEDIA

MENIU

pentru sufletul tau

IN Trending