Connect with us

Eurovision

EUROVISION 2017! Spiritele se încing printre fanii internaționali

Avatar

Published

on

Au trecut trei zile de la semifinala Seleției Naționale 2017 și zece piese au ajuns mai aproape de Kiev. Evenimentul de dumnică seară, a generat însă o multitudine de comentarii din partea presei și fanilor internaționali.

Vă propun să vedem câteva dintre reacțiile lor după anunțarea finaliștilor. Comentariile au fost luate din mai multe articole despre finaliști din presa internațională și au fost traduse din limba engleză.

 

Alex, Uk

Yodel It este pe departe favorita mea deși Mihai ar fi cu siguranță o alegere mai sigură pentru români. El e al doilea favorit al meu.

Mel, Irlanda

Yoldel it este un cântec foarte urât. Nu-mi dau seama de unde atât de multă atenție în jurul lui. Ce e în neregulă cu voi oameni buni? Alegeți asta în defavoarea muzicii de calitate?

Inan, Azerbaijan

Nu-mi place niciuna dintre piese…din nefericire, n-aș putea vota una

Simone, Italia

Yodel it! Pe departe. Altfel…o să-mi pierd încrederea în selecțiile naționale.

Andrea, Italia

Mi-a plăcut Alexandra, dar Yodel It e amuzant!

Ken, Letonia

Cântecul cu yodel este ok, dar să ia 12 puncte pe linie de la jurați…ceva îmi miroase a pește. S-au vorbit înainte? Mă întreb dacă publicul român simte la fel.

Brian, Statele Unite

Toți jurații cred ca Yodel it a fost cel mai bun?! Asta e cu adevărat ciudat. Încă sper pentru Mihai, dar cred că degeaba…

Mei, Israel

Yodel it este pe de parte foarte fun. Este catchy și sunt sigur că vor avea un show pe măsură. Cred că e bine să avem un cântec unic printre toate aceste balade pe care continuăm să le primim.

Peyton, Marea Britanie

Yodel it e așa distractiv! Nu pot vota, dar îl ador. Chiar sper că ei vor câștiga tot concursul (internațional)

Dan, Republica Moldova

 Dacă Yodel it câștigă îl pun pe ultimul loc, ca majoritatea pieselor pe care le trimit ei.

Darius, România

Am avut așteptări mai mari de la juriile din experți. Îi apreciam înainte de această seară, dar e clar că TVR nu vrea să trimită piese compuse de compozitori străini. De asta au ales Yodel it de Mihai Alexandru. Dacă ne uităm în trecut, toate piesele României au fost compuse de români.

1998 – Eu cred, by Adrian Romcescu
2000 – The Moon, by Dan Teodorescu (Taxi)
2002 – Tell me why, by Ionel Tudor
2003 – Don’t break my heart, by Mihai Alexandru
2004 – I admit, by George Popa
2005 – Let me try, by Cristian Faur
2006 – Tornero, by Eduard Circota
2007 – Liliubi, Liubi, I love you, by Bogdan Tascau
2008 – Pe-o margine de lume, by Andrei Tudor
2009 – The Balkan girls, by Laurentiu Duta
2010 – Playing with fire, by Ovi
2011 – Change, by Gabriel Baruta
2012 – Zaleilah, by Costi Ionita
2013 – It’s my life, by Cristian Faur
2014 – Miracle, by Ovi
2015 – De la capat, by Calin Goia (Voltaj)
2016 – Moment of silence, by Ovidiu Anton

Așa cum puteți vedea, compozitori români. De asta s-a și retras Lora. Se știe că TVR vrea compozitori români și piesa „I Know” are compozitori englezi. Ceilalți finaliști cu piese compuse de străini nu au nicio șansă (MIHAI, Xandra, Cristina Vasiu, Ramona Nerra…)

Ulrik, Finlada

Mihai sau Ilinca și Alex să câștige!

Godgarina, Rusia

Yodel it va câștiga asta, nu există altă opțiune! Cântecul ăsta e tot ce aștept de la România!

Katja, Slovenia

 Ei bine, mi-a plăcut Yodel it! Este amuzant și are Eurovision scris pe el! Nici nu-mi amintesc ultimul cântec amzant din concurs. Uitați-vă la Ucraina, în 2007. Oamenii îl urau și a luat locul doi. Nu spun că va câștiga, dar cu siguranță va fi în top și va bate Polonia cu noul sistem de vot. Jos la jurii și sus la public!

Așadar, în Europa spiritele s-au încins și se împart în pro și contra Ilincăi și a lui Alex. Voi ce părere aveți? Puteți lăsa comentarii aici sau în forumul nostru adresat special concursului.

 

Comentarii

Eurovision

TVR 1, va transmite, sambata seara show-ul Eurovision: „Europe Shine a Light”

Avatar

Published

on

Foto Credit: TVR

Sâmbătă 16 mai, de la ora 22.00, românii de pretutindeni se conectează la Europa şi urmăresc, în direct la TVR 1HD şi TVR Internaţional, evenimentul special transmis de televiziunea olandeză şi EBU simultan în toate cele 41 de ţări care ar fi trebuit să participe în acest an la Concursul Internaţional Eurovision. 

În ziua în care artiştii sperau să urce pe scena de la Rotterdam în marea finală Eurovision, ei vor participa la acest inedit eveniment fără să se deplaseze de acasă. Dintre ei nu va lipsi Roxen, reprezentanta României din acest an, care va concura pentru ţara noastră la Eurovision 2021. În această sâmbătă, pentru prima dată în istoria Eurovision, reprezentanţii din ţările participante nu vor fi competitori, ci își vor reuni vocile, ca o punte peste întreaga Europă, în piesa câștigătoare a anului 1997, „Love Shine a Light”.

Spectacolul ”Europe Shine a Light” va fi o producție unică ce va trece în revistă pe scurt cele 41 de piese calificate în acest an, dar va include şi momente speciale ale unor artiști cunoscuți din istoria Eurovision. Gali Atari, cea care a câștigat Eurovision 1979, va interpreta hitul său, „Hallelujah”, împreună cu un cor în care se vor regăsi foști participanți la Eurovision Junior. De asemenea, îi vom revedea pe suedezul Måns Zelmerlöw cu „Heroes”, piesa cu care a câștigat ediția din 2015 a concursului, pe Marija Šerifović din Serbia, care ne va emoționa cu a sa „Molitva”, câștigătoare în 2007, precum și pe Netta (Israel, 2018), cu o nouă piesă purtând un mesaj special despre vremurile pe care le trăim.

Unele dintre surprizele show-ului de duminică vor fi momentele oferite de campionul Eurovision Duncan Laurence, care va interpreta în premieră absolută noul său single, „Someone Else”, dar şi de Orchestra Filarmonică din Rotterdam, care își va pune amprenta asupra spectacolului cu moment special. Gazda BBC Eurovision Graham Norton și senzația YouTube-ului din Olanda NikkieTutorials vor apărea, de asemenea, în transmisiunea live.

Sietse Bakker, producătorul executiv al celei de-a 65-a ediții Eurovision, a declarat: „Dorim ca acest show să îi pună în valoare pe cei 41 de artiști care ar fi trebuit să apară la Rotterdam, dar și să-i inspirăm pe cei de acasă și să conectăm oamenii din Europa și nu numai, în aceste timpuri dificile. Desigur, nu îi vom uita pe cei afectați de criza coronavirus și pe cei care fac toate eforturile să îi țină piept acesteia. Haideți să facem din acesta un moment de neuitat în istoria Eurovision!”.

Fanii Eurovision din toată lumea vor fi și ei prezenți, și nu oricum, ci într-un uriaș cor care i se va alătura regelui neîncoronat al Eurovisionului, Johnny Logan, triplu câștigător al concursului, în piesa What’s Another Year. Europa va străluci sâmbătă noapte nu doar prin muzică, artişti şi fani, ci şi prin imagini ale celor mai reprezentative şi frumoase locaţii din cele 41 de ţări participante, luminate în noapte, într-un mesaj comun al speranţei şi solidarităţii.

 „Pentru prima dată la Eurovision nu vor fi jurii sau voturi, toată lumea se va bucura de feeria muzicii, ascultând cântece mai vechi şi mai noi care au făcut istorie la Eurovision de-a lungul anilor. Haideţi să ne alăturăm sâmbătă seară sutelor de milioane de telespectatori de pretutindeni şi să ne bucurăm împreună de magia Eurovision, într-un spectacol cum nu a mai fost şi cum nu cred că va mai fi vreodată”- ne invită Liana Stanciu, şefa delegaţiei noastre la Eurovision din acest an.

Gazdele show-ului vor fi prezentatorii olandezi Chantal Janzen, Edsilia Rombley (Eurovision 1998 și 2007) și Jan Smit.

Comentarii

Continue Reading

Eurovision

TVR a decis: Roxen va reprezenta România la Eurovision Song Contest 2021

Avatar

Published

on

Foto Credit: TVR

Pornind de la prevederile Regulamentului Eurovision Song Contest cu privire la selecțiile naționale și în acord cu partenerul său Global Records, Televiziunea Română a decis să o susțină pe Roxen ca reprezentantă a României la ediția din 2021 a Eurovision Song Contest.

În conformitate cu clarificările aduse de către organizatori, țările participante la concurs au libertatea de a păstra reprezentantul desemnat pentru ediția din acest an sau pot alege un alt artist.  Prevederile

Regulamentului cu privire la melodia interpretată rămân însă aceleași, astfel încât respectiva melodie va trebui să fie lansată public după data de 1 septembrie 2020″

„Televiziunea Română a așteptat confirmarea oficială din partea organizatorilor cu privire la posibilitatea participării interpreților selectați pentru ediția din acest an, a discutat cu partenerul Global Records și a decis ca Roxen să rămână reprezentanta României la acest prestigios concurs pentru ediția din 2021.  În aceste momente complexe, ne bucurăm să putem valoriza astfel investițiile de resurse în organizarea Selecției Naționale 2020 și să respectăm, totodată, votul de încredere acordat deja lui Roxen. Trăim astăzi o altă formă de normalitate, așa că Eurovision se va reașeza în inimile noastre cu altă forță la ediția viitoare. Am certitudinea că Roxen poate impresiona Europa prin atitudine, voce și prezență, chiar dacă piesa selectată nu a avut ocazia să o facă. Vom gasi alt cântec pe care să îl iubim sau nu, dar pe care să nu îl poată ignora nici un ascultător de muzică bună!“, a precizat Liana Stanciu, șef al delegației României la Eurovision Song Contest.

“Am primit cu bucurie și cu emoție această veste și vreau să le mulțumesc tuturor pentru încredere. Știu deja câtă dedicare și câtă muncă implică acest proiect, așa că sunt pregătită să-mi reiau programul pentru a reprezenta cât mai bine România la Eurovision 2021. Îmi pare rău că regulamentul nu-mi va permite să cânt „Alcohol You”, o piesă la care țin foarte tare, pe care însă o voi cânta ori de câte ori voi avea ocazia. Abia aștept să ne întoarcem la treabă și să producem cea mai bună melodie pentru Eurovision 2021!”, a declarat Roxen.

La ora actuală, organizatorii Eurovision Song Contest  – EBU, NPO, NOS, AVROTROS și orașul Rotterdam mențin dialogul cu privire la posibilitatea găzduirii concursului din 2021. De asemenea, continuă discuțiile cu privire lansarea unui CD oficial, care să includă toate piesele selectate pentru ediția din 2020.

 

Eurovision Song Contest 2020 urma să aibă loc la Rotterdam, sub sloganul „Open Up”, cu semifinalele pe 12 şi 14 mai şi finala pe 16 mai. La ediţia cu numărul 65 a concursului, urmau să participe – alături de România – alte 40 de țări.

Ediția din acest an a Eurovision Song Contest a fost anulată de către organizatori, conform anunțului făcut de aceștia în data de 18 martie, în contextul pandemiei de coronavirus.

În cadrul Selecției Naționale din acest an, piesa cu care Roxen a fost desemnată să reprezinte România la ESC2020 cu piesa a fost „Alcohol You”, de a cărei producţie s-a ocupat Viky Red, muzica fiind semnată de acesta alături de Ionuţ Armas iar textul a fost scris de Ionuţ Armas şi Breyan Isaac.

Decizia a fost luată în proporţie egală de public şi de juriul de specialitate, în cadrul spectacolului Finalei Naţionale organizată de Televiziunea Română pe 1 martie 2020, la Sala Sporturilor “Romeo Iamandi” din Buzău.

Comentarii

Continue Reading

Eurovision

Roxen ar putea participa la Eurovision 2021, însă cu altă melodie. Ce au decis organizatorii?

Redactia Radar de Media

Published

on

Ediția din acest an a Eurovision Song Contest 2020 trebuia să aibă loc la Rotterdam, sub sloganul “Open Up”, cu semifinalele pe 12 şi 14 mai şi finala pe 16 mai.

Din cauza coronavirusului, evenimentul nu va mai avea loc, însă, reprezentanta României, Roxen, poate participa la concurs, anul viitor. Condiția ar fi ca aceasta să aleagă o altă melodie. Din cauza coronavirusului organizatorii evenimentului din Olanda au anunțat zilele trecute, că show-ul a fost anulat, urmând să vină cu noi precizări în cel mai scurt timp. Roxen, cea care ar fi trebuit să ne reprezinte la Rotterdam, ar putea participa la Eurovision 2021, însă cu altă melodie și nu cea care fusese aleasă pentru anul acesta.

„Am fost copleșiți de dragostea pe care familia Eurovision Song Contest a împărtășit-o de la decizia dificilă de a anula evenimentul 2020. EBU este foarte conștient de cât de mult va lipsi Eurovision Song Contest anul acesta. Universalitatea concursului, împreuna cu tradiția ți mândria noastră de a sărbători diversitatea prin muzică, sunt acum necesare mai mult ca oricând. Asadar, EBU și membrii săi explorează în prezent posibilități alternative, dar nu și un concurs, pentru a uni și bucura publicul din întreaga Europă în aceasta perioada provocatoare”, este mesajul postat pe contul de socializare Eurovision România.

Citeşte întreaga ştire: Roxen ar putea participa la Eurovision 2021, însă cu altă melodie. Ce au decis organizatorii

Comentarii

Continue Reading
Advertisement

Facebook

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Trending

google.com, pub-4886972132153269, DIRECT, f08c47fec0942fa0