Connect with us

Eurovision

Eurovision, de la prima editie pana in prezent – Povestea Eurovision 1957 – Un concurs inca tanar, prima victorie a Olandei

Redactia Radar de Media

Published

on

Concursul Muzical Eurovision 1957 a fost a doua ediție a Eurovision. Ca și prima ediție, și aceasta a fost, în principal, un program de radio, dar în perioada aceea a existat o creștere vizibilă a numărului de oameni care dețineau televizoare.

A existat o perioadă în care s-a împrăștiat un zvon conform căruia cântecul „Im Wartesaal zum großen Glück” al lui Walter Andreas Schwartz ar fi ieșit pe locul 2 la editia din 1956 și că de aceea ar fi găzduit RFG ediția din 1957. De fapt, regula că țara câștigătoare găzduiește următorul concurs nu fusese concepută încă, la acel timp plănuindu-se ca fiecare țară participantă să găzduiască evenimentul. Totuși, datorită creșterii numărului de țări participante, acest lucru a devenit impractic.

În această ediție, cântecul italian a avut o durată de 5 minute și 9 secunde, în timp ce al Regatului Unit a durat numai un minut și 52 de secunde. De aceea, ulterior, s-a introdus o regulă care impune ca limită superioară durata de 3 minute pentru fiecare cântec. Această regulă rămâne și astăzi în vigoare.

La sfârșitul cântecului lor, Birthe Wilke și Gustav Winckler, au avut cel mai lung sărut care a existat vreodată în concurs. Desigur, numai deținătorii de televizoare l-au putut vedea. Acest lucru s-a datorat faptului că un membru al personalului de producție a uitat să dea un semnal prestabilit care să le comunice celor doi să termine sărutul.

Acesta a fost primul an în care membrii juriului au fost contactați prin telefon pentru a-și acorda voturile și, de asemenea, primul an în care Olanda a câștigat concursul.

Iata clasamentul editiei –

1. Olanda – Corry Brokken – „Net als toen”
2. Franta – Paule Desjardins – „La belle amour”
3. Danemarca – Birthe Wilke și Gustav Winckler – „Skibet skal sejle i nat”
4. Luxemburg – Danièle Dupré – „Amours mortes (tant de peine)”
4. Germania – Margot Hielscher – „Telefon, Telefon”
6. Italia – Nunzio Gallo – „Corde della mia chitarra”
7. UK – Patricia Bredin – „All”
8. Elvetia – Lys Assia – „L’enfant que j’étais”
8. Belgia – Bobbejaan Schoepen – „Straatdeuntje”
10. Austria – Bob Martin – „Wohin, kleines Pony?”

Iata care a fost piesa castigatoare –

 

Corry Brokken este o fostă cântăreață olandeză, care s-a născut în orașul Breda. Ea a câștigat concursul Eurovision 1957 reprezentând Olanda cu piesa Net als toen (Așa cum e de obicei).

 

Votaţi AICI în semifinala premiilor Radar de Media, ediţia Primăvară 2014

Fii la curent cu cele mai noi stiri din media pe pagina de Facebook RADAR DE MEDIA

Comentarii

comments

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

IN Trending