Connect with us

Eurovision

Eurovision, de la prima editie pana in prezent – Povestea Eurovision 2011 – Azerbaidjan castiga incredibil un concurs de nota 10 tinut in Germania

Published

on

 

Concursul Muzical Eurovision 2011 a fost 56-a ediție a Concursului Muzical Eurovision. Competiția a avut loc în mai 2011 în Düsseldorf, Germania, ca urmare a câștigării Concursului Muzical Eurovision 2010 de către această țară cu piesa „Satellite” a Lenei Meyer-Landrut. Competiția s-a desfășurat în Arena Esprit, care a învins alte trei săli de pe teritoriul Germaniei în cadrul unei licitații de la finalul anului 2010.

Semifinalele au avut loc pe 10 mai și 12 mai 2011, iar finala a avut loc pe 14 mai 2011, câștigătorul fiind Azerbaidjan cu 221 de puncte. 43 de țări și-au anunțat participarea la concurs, Austria, Italia, San Marino și Ungaria revenind după o perioadă de absență.

Televiziunea germană NDR a anunțat pe 12 octombrie 2010 că Arena Esprit din Düsseldorf va găzdui concursul. Ediția din 2011 a fost a treia ocazie cu care Germania a găzduit concursul, după anii 1957 și 1983, însă e prima oară când l-a găzduit ca o țară unificată. Germania este și prima țară din grupul „Big Five” care a câștigat concursul de la adoptarea din 2000 a regulii conform căreia, alături de țara câștigătoare din anul precedent, cei mai mari cinci contribuitori financiari la Uniunea Europeană de Radio-Televiziune (Germania, Franța, Italia, Regatul Unit și Spania) se califică direct în finală, indiferent de rezultatele din anii precedenți.

23 de orașe au prezentat oferte televiziunii NDR. 8 dintre acestea au continuat să-și manifeste interesul pentru găzduirea concursului: Berlin, Düsseldorf, Frankfurt pe Main, Gelsenkirchen, Hamburg, Hanovra, Köln și München. Pe 21 august 2010, NDR a anunțat că patru dintre aceste orașe s-au înscris în mod oficial pentru găzduirea concursului: Berlin, Düsseldorf, Hamburg și Hanovra. Fiecare dintre acestea plănuiau să organizeze concursul în următoarele locații:

Berlin: Cort de dimensiune mare, pe terenul din apropierea fostului aeroport Tempelhof (NDR a respins oferta, datorită condițiilor acustice nefavorabile);
Düsseldorf: Arena Esprit;
Hamburg: Centrul expozițional din Hamburg;
Hanovra: Centrul expozițional din Hanovra.

Ziarul Der Westen a anunțat că activitatea de construcție și demontare a scenei din Arena Esprit va permite închirierea stadionului pe o perioadă de 6 săptămâni. Stadionul este suficient de mare pentru ca 24 000 de spectatori să poată încăpea în el. Düsseldorf poate oferi 23 000 de paturi în hoteluri și alte 2 000 prin împrejurimile orașului și pe vase de pe râul Rin. Aeroportul Internațional Düsseldorf se află în apropiere, iar o sală de atletism din apropierea Arenei Esprit a fost utilizată ca centru de presă, având 1 500 de locuri pentru jurnaliști. Anunțurile publicitare au fost înlăturate din arenă, iar abonații anuali la meciurile echipei de fotbal Fortuna Düsseldorf au primit o compensare. Renovarea Stadionului Paul-Janes la cerințele 2. Fußball-Bundesliga a impus orașului costuri estimate la câteva milioane de euro.

Pe 13 octombrie 2010, Thomas Schreiber, coordonatorul ARD, a dezvăluit detalii generale cu privire la eveniment: Arena Esprit a fost divizată în două părți: într-una din ele a fost construită scena, iar cealaltă a conținut cabine pentru artiști și delegațiile lor. O sală de atletism din apropierea Arenei Esprit a fost utilizată ca centru de presă. Arena Esprit a putut oferi locuri confortabile relativ aproape de scenă, ceea ce a creat o atmosferă de concert de interior, nu una de stadion de fotbal.[12] În total, s-au vândut bilete pentru șapte spectacole: finala, cele două semifinale și patru repetiții generale.[13]

Vânzarea biletelor a început pe 11 decembrie 2010, la ora 11:12 (UTC) pe situl http://www.dticket.de/, singurul distribuitor autorizat de bilete pentru Concursul Muzical Eurovision 2011. Cele 32 000 de bilete pentru finală au fost vândute în mai puțin de 6 ore. După ce pozițiile camerelor de luat vederi au fost determinate, s-au mai vândut câteva mii de bilete. Biletele pentru semifinale au început să fie vândute la mijlocul lunii ianuarie 2011.

Grupul „Big Four”, împreună cu țara gazdă, s-a calificat automat în finală. În cazul ediției din 2011, Germania a fost, simultan, o țară din grupul „Big Four” și gazda concursului, rezultând un loc vacant în finală. La o ședință a Grupului de Referință al EBU care a avut loc la Belgrad, s-a decis ca numărul de participanți să fie scăzut de la 25 la 24[16]. Totuși, datorită revenirii în concurs a Italiei, care s-a calificat automat în finală, numărul de finaliști a rămas neschimbat.[17] Astfel, grupul „Big Four” („marile patru”) a devenit „Big Five” („marile cinci”).

Pe 20 august 2010 s-a anunțat părăsirea postului de supervizor executiv al Concursului Muzical Eurovision la sfârșitul anului 2010 de către Svante Stockselius. De la 1 ianuarie 2011, funcția lui este ocupată de Jon Ola Sand, așa cum s-a anunțat pe 26 noiembrie 2010.

NDR a dezvăluit componența grupului de prezentatori pentru ediția din 2011 a concursului pe 16 decembrie 2010: Anke Engelke, Judith Rakers și Stefan Raab. A fost a treia ocazie cu care trei persoane au prezentat competiția, după 1999 și 2010.

Luni, 17 ianuarie 2011, a avut loc tragerea la sorți pentru împărțirea țărilor în cele două semifinale. Națiunile participante au fost împărțite în 6 urne în funcție de modul în care acestea au votat în edițiile precedente. Numele țărilor semifinaliste au fost extrase din fiecare urnă și s-a decis în care jumătate a cărei semifinale urma să participe fiecare. Tragerea la sorți a decis și în care semifinală avea să voteze fiecare dintre țările din grupul „Big Five” (Franța, Germania, Italia, Regatul Unit și Spania). Israelul a participat în cea de-a doua semifinală, pentru a evita o retragere din cauza faptului că pe 10 mai este ziua memorială a acestei țări.

43 de țări și-au confirmat participarea la ediția din 2011 a concursului inclusiv Austria, Italia, San Marino și Ungaria, care au revenit după o perioadă de absență. Și Muntenegru s-a înscris, pe 4 decembrie 2010, dar nu a găsit sponsori și a renunțat pe 23 decembrie 2010, cu două zile înainte de termen. Slovacia a declarat inițial că nu va fi prezentă la Concursul Muzical Eurovision 2011, dar s-a aflat, apoi, pe lista oficială de participanți confirmați.

La o ședință din Belgrad de pe 28 august 2010, Uniunea Europeană de Radio-Televiziune (EBU) a decis că fiecare țară trebuie să-și aleagă reprezentantul și piesa înainte de 14 martie 2011, când a avut loc la Düsseldorf tragerea la sorți pentru ordinea de intrare în concurs.

Semifinale

Semifinala 1

Prima semifinală a avut loc la Düsseldorf pe 10 mai 2011.
Cele mai bine plasate 10 țări în funcție de scor s-au calificat în finală.
Regatul Unit și Spania au votat în această semifinală.

Semifinala 2

Cea de-a doua semifinală a avut loc la Düsseldorf pe 12 mai 2011.
Cele mai bine plasate 10 țări în funcție de scor s-au calificat în finală.
Franța, Germania și Italia au votat în această semifinală.

Finala

Finala a avut loc pe 14 mai 2011.
Numai grupul „Big Five” s-a calificat automat în finală.
Încă 20 de țări semifinaliste s-au calificat în finală. În total, au existat 25 de finaliști.

Iata clasamentul editiei –

1. Azerbaidjan – Ell și Nikki „Running Scared”
2. Italia – Raphael Gualazzi „Madness of Love”
3. Suedia – Eric Saade „Popular”
4. Ucraina – Mika Newton „Angels”
5. Danemarca – A Friend In London „New Tomorrow”
6. Bosnia – Dino Merlin „Love in Rewind”
7. Grecia – Loucas Yiorkas și Stereo Mike „Watch My Dance”
8. Irlanda – Jedward „Lipstick”
9. Georgia – Eldrine „One More Day”
10. Germania – Lena Meyer-Landrut „Taken by a Stranger”
11. UK – Blue „I Can”
12. Moldova – Zdob și Zdub „So Lucky”
13. Slovenia – Maja Keuc „No One”
14. Serbia – Nina „Čaroban”
15. Franta – Amaury Vassili „Sognu”
16. Romania – Hotel FM „Change”
17. Rusia – Alexei Vorobiov „Get You”
18. Austria – Nadine Beiler „The Secret Is Love”
19. Lituania – Evelina Sašenko „C’est ma vie”
20. Islanda – Sjónni’s Friends „Coming Home”
21. Finlanda – Paradise Oskar „Da Da Dam”
22. Ungaria – Kati Wolf „What About My Dreams?”
23. Spania – Lucía Pérez „Que me quiten lo bailao”
24. Estonia – Getter Jaani „Rockefeller Street”
25. Elvetia – Anna Rossinelli „In Love for a While”

Iata si piesa castigatoare –

Lasa un comentariu aici!

Click to comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Eurovision

Cine este Duncan Laurence castigatorul Eurovisionului din Israel

Published

on

 

Duncan a interpretat impecabil piesa „Arcade” in cadrul finalei, iar atat publicul, cat si juriul de specialitate din cele 41 de tari inscrise in concurs, i-au acordat punctaje maxime. Duncan a fost desemnat castigatorul Eurovision 2019 cu un total de 491 puncte. Lansata alaturi de Universal Music, piesa „Arcade” este produsa de catre Wouter Hardy, mixata de catre Cenzo Townshend (Snow Patrol, U2, Florence + The Machine) si a fost masterizata la legendarele Abbey Road Studios.

Frumoasa balada are deja peste 20 de milioane de ascultari pe platformele de streaming, peste 10 milioane la videoclipul oficial si a intrat in topul global Spotify. In plus, „Arcade” va primi discul de platina pentru vanzari. Olanda va organiza din nou celebrul concurs, la 44 de ani distanta de la anteriorul castigator. Invitatul special al finalei a fost Madonna, care a urcat pe scena Eurovision din Israel şi a interpretat doua melodii: cea mai recentă piesă, Future” feat. Quavo, extrasă de pe următorul său album – “Madame X”, si hitul „Like A Prayer”, care a împlinit anul acesta 30 de ani.

Zece dintre piesele calificate în marea finală Eurovision Song Contest au fost Universal Music. Malta, Albania, Germania, Slovenia, Cipru, Olanda, Grecia, Italia, Australia, Spania sunt ţările ale căror reprezentanţi au concurat pe 18 mai, în marea finala Eurovision.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Eurovision

Madonna concertează astăzi în Marea Finală Eurovision

Published

on

 

26 de țări din 3 continente se vor lupta în aceasta seara pentru marele trofeu Eurovision. Organizatorii au pregătit mai multe surprize pentru audiență dorind sa facă cel mai grandios eveniment din istoria concursului.

În acest sens au fost invitați mai mulți foști câștigători ai festialului precum Conchita Wurst(Austria 2014), Mans (Suedia 2015), Dana international (Israel 1998), Netta (Israel 2018), dar și alte nume sonore din istoria competiției ca Eleni Fouriera(Cipru 2018) și Verka Serducka (Ucraina 2007).

Regina pop, Madona va susține un recital pe perioada votting-ului și va fi al doilea artist mare ce cântă pe scena eurovison după ce în 2016 Justin Timberlake a susținut un recital pe scena din Stockholm.

Seara ne promite o luptă crâncenă și multe multe surprize unind oamenii de pe tot continentul prin muzică.

Tu cum te pragatesti pentru seara asta? Comunica cu cititorii Radar accesând secțiunea de comentarii.

Show-ul este in direct la TVR 1, ora 22.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Eurovision

Romania nu s-a calificat in Finala Eurovision 2019

Published

on

Foto Credit: TVR
 

Marea Finală Eurovision va fi transmisă în direct sâmbătă, 18 mai, la TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional şi online pe TVR+

 

A fost o seară grea pentru cei care au trăit alături de Ester Peony și România emoțiile concursului Eurovision. După trei luni de pregătiri intense și investiții fără precedent în spectacolul de pe scenă, echipa României a părăsit prematur competiția.

„Le mulțumesc celor care au fost alături de mine și de proiectul României la acest Eurovision. Producătorii show-ului m–au felicitat și mi-au transmis că am performat flawless (fără greșeală) la fiecare ieșire pe scenă. Sunt împăcată, pentru că, alături de întreaga echipă a României, am reușit un act artistic complex și plin de sensibilitate”, a declarat Ester Peony.

 

„Este un rezultat greu de digerat si de înțeles, în condițiile în care România a avut aseară, pe scena Eurovision, un artist talentat, o piesă în trend cu un sound modern și un show în care au fost concentrate resurse creative semnificative. Din păcate, nu au fost de ajuns pentru a califica reprezentanții noștri în finala Eurovision 2019”, a declarat Smaranda Vornicu-Shalit, după anunțarea rezultatelor.

 

Joi seara, într-un show transmis în direct la TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional şi online pe TVR+, publicul din România a aflat lineup-ul complet al finalei Eurovision 2019.

Alături de Grecia, Belarus, Serbia, Cipru, Estonia, Cehia, Australia, Islanda, San Marino și Slovenia, calificate din prima semifinală și de reprezentanții țărilor din grupul celor cinci mari plătitoare (big five) – Franţa, Germania, Spania, Marea Britanie şi Italia împreună cu țara gazdă, Israel, vor urca pe scenă câștigătorii acestei seri – Republica Macedonia de Nord, Olanda, Albania, Suedia, Rusia, Azerbaidjan, Danemarca, Norvegia, Elveția și Malta.

Cei zece concurenți care s-au calificat din a doua semifinală în ultimul act al competiției, sunt:

 

Tamara Todevska – Proud (Republica Macedonia de Nord) Duncan Laurence – Arcade (Olanda) Jonida Maliqi – Ktheju Tokës (Albania) John Lundvik – Too Late For Love (Suedia) Sergey Lazarev – Scream (Rusia) Chingiz – Truth (Azerbaidjan) Leonora – Love Is Forever (Danemarca) KEiiNO – Spirit In The Sky (Norvegia) Luca Hänni – She Got Me (Elveția) Michela – Chameleon (Malta)

 

Felicitări finaliștilor ESC 2019 care se vor lupta pentru marele trofeu pe scena din Tel Aviv!

La conferința de presă ce a urmat anunțării câștigătorilor semifinalei cu numărul 2, artiștii au tras la sorți și participarea într-una dintre cele două jumătăți ale finalei, iar producătorii show-ului au stabilit ordinea de intrare în concurs.

 

Ordinea intrării concurenților în marea finală:

Finala va fi deschisă de Malta, fiind urmată, în prima parte a show-ului de Albania, Cehia, Germania, Rusia, Danemarca, San Marino, Republica Macedonia de Nord, Suedia, Slovenia, Cipru, Olanda și Grecia. În partea a doua, vor concura Israel, Norvegia, Marea Britanie, Islanda, Estonia, Belarus, Azerbaidjan, Franța, Italia, Serbia, Elveția, Australia și Spania.

 

Visul României la Eurovision 2019 se oprește în semifinale, dar competiția continuă, în direct la TVR. Marea Finală Eurovision este în direct sâmbătă, 18 mai, la TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional şi online pe TVR+, +, începând cu ora 22.00.

 

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement

Facebook

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement

Trending

%d blogeri au apreciat: