Connect with us

Până în momentul de faţă niciun post de televiziune din România nu va transmite cel mai mare show tv muzical EUROVISION SONG CONTEST. 

Directorul general EBU, Ingrid Deltenre a declarat că “este regretabil că a fost nevoie de o măsură extremă, descalificarea României de la Eurovision, pentru a atrage atenţia autorităţilor române”, în cadrul unei întâlniri cu Ministerului Finanţelor, Parlamentul, Consiliului Concurenţei şi TVR, informeaza Mediafax.

Conducerea EBU a considerat că măsura a fost necesară pentru că problema datoriilor TVR nu a fost rezolvată. Preşedintele Comisiei pentru cultură, Georgică Severin, consideră că legea este “depăşită” şi trebuie modificată; şefa departamentului juridic al EBU a tras atenţia că dacă se finalizează procedurile de excludere a TVR, Televiziunea Publică va pierde drepturile de difuzare pentru Campionatele Mondiale de Fotbal, accesul la fluxul de ştiri externe. Pe de altă parte, ministrul finanţelor publice, Anca Dragu, a declarat, printre altele, că“Parlamentul este forul responsabil pentru televiziunea publică”.

Directorul general EBU, Ingrid Deltenre a subliniat că “datoriile pe care televiziunea publică le are la forul european sunt istorice, iar problemele sunt sistemice”. Aceasta a considerat ca fiind “regretabil” faptul că “a fost nevoie de o măsură extremă, descalificarea României de la Eurovision”, scopul fiind atragerea atenţiei autorităţilor române.

Mai mult, Ingrid Deltenre a declarat că, din februarie 2013, este la a treia vizită în România şi din cauza faptului că nu s-a găsit nicio soluţie, conducerea EBU a luat această măsură unică în istoria forului european.

Preşedintele Comisiei pentru cultură, artă şi mass-media din Senat, Georgică Severin, a pledat pentru schimbarea legii, considerată depăşită, ca soluţie pentru rezolvarea problemelor TVR pe termen mediu şi lung.

Şefa Departamentului Juridic, Jane Vizard, a atras atenţia că în acest moment este în pericol statutul TVR de membru al European Broadcasting Union.

O eventuală excludere din EBU înseamnă pierderea drepturilor de difuzare pentru mai multe competiţii sportive internaţionale, cum ar fi Campionatele Mondiale de Fotbal din 2018 şi 2022, dar şi accesul la fluxul de ştiri externe.

Ministrul Finanţelor Publice, Anca Dragu, a precizat că “Parlamentul este forul responsabil pentru televiziunea publică. Ţinând cont de gravitatea situaţiei, am considerat necesar să organizez această întâlnire cu toate părţile implicate pentru găsirea unei soluţii în vederea evitării unei noi sancţiuni şi mă refere la posibilitatea ca TVR să fie exclusă din EBU”.

Reprezentanţii ministerului, împreună cu cei ai Consiliului Concurenţei şi ai EBU vor rămâne în contact, vor schimba informaţii şi vor căuta împreună soluţii în limita cadrului legal.

La finalul întâlnirii, Ingrid Deltenre a apreciat deschiderea reprezentanţilor Ministerului Finanţelor Publice, voinţa pentru deblocarea situaţiei şi şi-a exprimat încrederea că va fi găsită o rezolvare a situaţiei.

Televiziunea Română (TVR) a fost retrasă de la serviciile EBU din cauza datoriilor acumulate încă din 2007, a anunţat EBU pe 22 aprilie, pe site-ul oficial. Una dintre consecinţele excluderii TVR de la serviciile EBU este eliminarea din competiţia muzicală Eurovision.

Pe de altă parte, Televiziunea Publică va pierde accesul la alte servicii acordate membrilor EBU printre care se numără Eurovision News şi Sports News Exchanges, precum şi drepturile de a transmite evenimente sportive, servicii de expertiză legală, tehnică şi de cercetare, precum şi servicii de lobby.

Situaţia este fără precedent în istoria EBU, TVR fiind prima televiziune care a fost retrasă de la serviciile de membru EBU. De asemenea, excluderea unei ţări din concursul Eurovision este o premieră.

EUROVISION ceremonia de deschidere Eurovision 2015 life ball viena (11) Repetitie + conferinta de presa eurovision romania 2015 (2) EUROVISION ceremonia de deschidere 2 Repetitie + conferinta de presa eurovision romania 2015 (3) eurovision romania - voltaj 2015 (5) eurovision romania - voltaj 2015 (3) eurovision romania - voltaj 2015 (1)

Comentarii

comments

Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați sau la adresa contact@radardemedia.ro

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

IN Trending