Eurovision Oslo 2010: Concursul va avea un buget de 24 milioane de euro

0
602

Postul public de televiziune din Norvegia, NRK, a facut calculele si a ajuns la concluzia ca bugetul pentru concursul Eurovision 2010 se ridica la 24 de milioane de euro, cu 7 milioane mai mult decat se estimase initial, scrie Bestmusic.ro

Pentru o apreciere mai exacta, Rusia a cheltuit aproximativ 27 milioane de euro pentru editia din acest an a consursului Eurovision. Directorul NRK, Annika Biornstad, a tinut sa precizeze ca suma mentionata este una preliminara, ea urmand a fi modificata pe parcurs.
O parte din bani vor fi obtinuti din vanzarea biletelor si de la EBU (European Broadcasting Union) – aproximativ 3,5 milioane euro. Restul… pana la 9 milioane ar putea fi primiti de la autoritati.

In alta ordine de idei, inca o tara renunta sa participe la Eurovision 2010. Dupa Cehia, si Austria a anuntat oficial ca nu se va inscrie in cursa pentru trofeul Eurovision, in principal din cauza banilor.

Costurile s-ar ridica la 400.000 de euro, bani care nu merita investiti intr-un concurs `ruinat de regulamente`, considera directorul postului ORF, Wolfgang Lorenz.

Austria nu a mai participat la Eurovision din 2007, cand reprezentantul tarii, Eric Papilaya, a terminat penultimul in clasament. Cu toate acestea, in 1966, Udo Jurgens a adus trofeul Eurovision in Austria, datorita piesei `Merci Cherie`.

Eurovision 2010 se va desfasura pe 25, 27 si 29 mai anul viitor in Norvegia si va fi gazduit pe Telenor Arena din Oslo.

Sursa: Bestmusic.ro

Comentarii