Connect with us

Eurovision

EUROVISION ROMÂNIA 2015. Luminiţa Anghel, după 10 ani, din nou la Selecţia Naţională

Published

on

Are fani în Europa după participarea din 2005 la Eurovision. La Kiev, în 2005, a obţinut împreună cu Sistem locul al treilea în finala internaţională Eurovision

Îşi doreşte foarte mult să revină pe scena Eurovision şi anul acesta se numără printre cei 12 finalişti ai competiţiei din România cu melodia A Million Stars, compusă de Andrei Tudor, pe versurile lui Cristian Faur.

„În cei 10 ani câţi au trecut de la urcarea pe podium, în 2005, alături de Sistem, am sperat să mă pot întoarce să-mi bat propriul record, pentru că a fost cel mai frumos loc din istoria participării României la Eurovision. M-am gândit că o să am ocazia să revin, să fac o figură bună, să ocup locul 2, dacă nu 1. Şi, de fiecare dată când am avut o piesă bună, în care am crezut, am revenit. Toată lumea mă întreabă de ce, cum de am curajul… Pentru că se poate ca un loc bun, ocupat înainte, să nu mai conteze dacă ajungi pe un loc mai slab, ba chiar să-ţi ratezi cariera…”, ne-a spus Luminiţa Anghel, care mai motivează: „Sunt om de competiţie, îmi plac concursurile, am fost la foarte multe concursuri internaţionale. Îmi place adrenalina pe care mi-o dă participarea într-un concurs. Iar Eurovisionul este un concurs foarte important, care nu mai este doar european, este urmărit în întreaga lume”.

Deja Luminiţa este foarte prinsă cu filmări, interviuri şi evident, social media. Îşi pregăteşte cu atenţie momentul pe scena de la Craiova din finala de pe 8 martie… În acest weekend, urmează să acorde un interviu pentru un site internaţional, care este interesat de prestaţia ei de anul acesta din concursul Eurovision.

Are fani foarte hotărâţi, prieteni din 2005, care consideră prestaţia ei de atunci drept una memorabilă. Luminiţa a păstrat legătura cu ei, a corespondat cu ei de-a lungul anilor. „Chiar aseară am primit un mesaj de la un redactor ESC Spania, care doreşte un interviu cu mine. Apoi, am cântat piesa unui compozitor spaniol acum doi ani, versurile fiind semnate de preşedintele OGAE Spania – organizaţia fanilor Eurovision spanioli, ceea ce mă onorează foarte mult. Am prieteni în Suedia, fani Eurovision, în Norvegia, în Bulgaria. Mulţi prieteni mi-au postat multă vreme Let me try pe pagina lor de facebook”.(Luminiţa Anghel)

[sam id=”12″ codes=”true”]

Cunoscătoare a celor interesaţi de concursul Eurovision, mai ales că i-a şi întâlnit în 2005, Luminiţa vorbeşte cu mare respect despre comunitatea de fani ai concursului: „Fanii Eurovision sunt aparte, sunt foarte mulţi, foarte bine informaţi. Acum trei ani, am fost în Spania, la Madrid. Am întâlnit câţiva dintre ei şi pot spune că sunt atât de bine informaţi încât cunosc paticiparea oricărui interpret din orice ţară, anul, titlul piesei, versurile, cine a urcat pe podium, fredonează melodiile din ultimii 20-30 de ani prezente pe scena Eurovision. Este un public aparte, pretenţios, selectiv, cunoscător”.

Anul acesta, pentru melodia ei din concurs, Luminiţa Anghel colaborează cu Andrei Tudor şi Cristian Faur. „Andrei Tudor este un prieten vechi, am fost de multe ori în casa compozitorului Ionel Tudor şi al textierei Andreea Andrei, pe vremea când Andrei era încă foarte mic şi cânta la pian cu perne sub fund, fiind încă mic. Este o onoare să-i cânt o piesă într-un concurs atât de important”, declară Luminiţa.

Interpreta se întoarce la formula de colaborare cu Cristian Faur după 10 ani. „Sper să nu fie întâmplător că ne reîntâlnim când se împlinesc 60 de ani de Eurovision. Pentru că noi am participat când se împlineau 50 de ani şi am ajuns pe un loc foarte bun”, mai spune Luminiţa încrezătoare.

Foto & Video Credit: TVR

 CITESTE SI:

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Reclame

Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați sau la adresa contact@radardemedia.ro

Advertisement
1 Comment

1 Comment

  1. Dan

    25 februarie 2015 at 13:58

    Luminita Anghel a participat si anul trecut, daca tin bine minte, la Selectia Nationala, cu melodia „Ünique”. Nu e o revenire dupa 10 ani, asa cum se spune in titlu.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending