Connect with us

Eurovision

Remember! Eurovison, Belgrad 2008 cu Dima Bilan câştigător (video)

Published

on

  • DRUMUL SPRE BELGRAD (selectia nationala)

In urma Selectiei Nationale organizata de Televiziunea Romana au fost desemnate in finala 12 piese . Publicul si juriul de specialitate a ales piesa cea mai buna interpretata de Nico si Vlad Mirita – „Pe-o margine de lume”.


Piesa „Pe-o margine de lume” compusa de Andrei Tudor a obtinut punctajul maxim din partea publicului si locul 2 din partea juriului de specialitate. Ca in fiecare an au fost si nemultumiri, spre exemplu multi si-au dorit sa ne reprezinte in marea competitie de la Belgrad, suedezii de la Biondo .

Dar cum suna :” In continuare Romania cu trupa Biondo din Suedia „! Noi tot partioti suntem si asa ca am ales Nico , care saraca de 6 ani se chinuie sa ajunga la ESC. Piesa a fost declarata in cele din urma de plagiat , dar cei de la TVR au demonstrat ca aceasta este creatie proprie a compozitorlui Andrei Tudor.


Atat melodia cat si interpretii au avut o promovare pe masura . Grecia, Ucraina, Republica Moldova , Belgia si Marea Britanie. Romania a intrat in prima Semifinala Internationala de la Belgrad pe pozitia cu numarul 17. Piese una si una , coregrafii de exceptie , sunet si jocuri de lumini , totul arata perfect. Nico si Vlad au reusit sa se califice in „marea finala” . Cu toate ca noi eram optimisti in calitatiile lor, de aceea nici nu ne-am fauct probleme in calificarea acestora in finala.


Numai ca in finala totul s-a schimbat din cele 25 de tari , Romania s-a clasat pe un loc codas, mai exact locul 20. Nu imi pot explica cum s-a ajuns la un asemena loc , mai ales ca Romania in ultimii ani a avut rezultate bunicele. Se pare ca a fost vina noastra; noi nu am avut o coregrafie un show, ceea ce se pare ca in acest la Belgrad a reprezentat „cheia succesului” . Oare eram mai buni cu sudezii de la Biondo? sau cu Yeke, Yeke a lui Costi Ionita, nu stim dar poate vom afla!

In cea de a 53-ea editie a concursului Eurovision au participat 43 de tari un record in acest an. Si modalitatea concursului a fost modificata , toate tarile au participat in 2 semifinale , tara castigatoare de anul trecut (Serbia) impreuna cu 4 big, tariile fondatoare ESC, mai exact Germania, Franta, Spania si Marea Britanie.

Castigatoare din acest an a fost Rusia reprezentata de Dima Bilan . Pe locul doi s-a clasat Ucraina, urmata de Grecia.


  • RUSIA CASTIGA , ROMANIA DOAR LOCUL 20 (s-au dus vremurile bune)

. Dima Bilan a mai participat in 2006 cu piesa „Never, Never let you go” atunci clasandu-se pe locul 2, la mici diferente de primul loc ocupat de monstrii din Finlanda , trupa Lordi. Cu toate ca Rusia nu a organizat nicodata Eurovisionul, la anul toata distractia se va muta la Moscova, unde cu siguranta va avea loc un show de exceptie. Rusia a castigat a 52-a editie a concursului Eurovision, organizat la Belgrad, cu melodia Believe, interpretata de Dima Bilan.
Melodia Rusiei a primit 272 de puncte. Eurovision 2009 va avea loc la Moscova. Romania a incheiat doar pe locul 20!
Pe locurile doi si trei s-au clasat Ani Lorak din Ucraina – 230 de puncte si Kalomira din Grecia – 218 puncte.
Reprezentantii Romaniei, Nico si Vlad Mirita, au cantat primii in finala de la Belgrad, dar au incheiat concursul printre ultimii, cu doar 47 de puncte, obtinand locul 20, din 25. Romanii au primt punctaj maxim (12 puncte) doar de la Spania si Moldova.
La ediţia din acest an, organizată în capitala Serbiei, Belgrad, au participat in total 43 de ţări, acesta fiind un record ca număr de concurenţi. In finala au intrat doar 25 de tari. Belgrade Arena, sala în care s-a desfăşoară Eurovision Song Contest 2008, are o capacitate de 23.000 de locuri şi a mai găzduit, printre altele, Campionatul European de Baschet din 2005, dar şi concerte ale unor nume percum The Chemical Brothers, Joe Cocker and Andrea Bocelli.


Razvan Badea

Facebook Comments Box
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Rochii
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending