Connect with us
 

Central European Media Enterprises Ltd. a anunţat pe 29 iulie rezultatele financiare pe trimestrul al doilea şi pe primele şase luni, încheiate pe 30 iunie 2015.

Principalele repere operaţionale şi financiare ale grupului CME sunt:

  • Cota de audiență s-a îmbunătăţit în cinci din cele şase țări în care activează grupul, atât pe durata întregii zile, cât şi în prime time.
  • Pieţele de publicitate TV din cele şase ţări au crescut cu 7% în prima jumătate a anului 2015.
  • Cota din piaţa de publicitate TV a crescut în cinci din şase ţări în al doilea trimestru al anului 2015.
  • Suma restantă din linia de credit pe anul 2017 a fost complet rambursată, reflectând îmbunătăţirea fluxului de numerar.
  • Au fost luate măsuri suplimentare pentru a reduce expunerea la impactul cursurilor de schimb valutar, iar grupul CME a fost de acord ca orice refinanţare a datoriei convertibile, exprimată în dolari şi scadentă în noiembrie 2015, să fie exprimată în euro.

 

Michael Del Nin, Co-CEO CME, a declarat: “Rezultatele pentru primul trimestru ne-au depăşit aşteptările şi reflectă creşterea susţinută a operaţiunilor noastre. Conduşi de creşterea veniturilor faţă de perioadele anterioare în toate pieţele noastre şi de puternicele avantaje operaţionale ale companiei, OIBDA a crescut constant şi aproape s-a dublat în prima jumătate a anului, comparativ cu aceeaşi perioadă a lui 2014.”

Cristoph Mainusch, Co-CEO CME, a adăugat: “Programele noastre au fost pe primele locuri în audienţă pe perioada primăverii şi am crescut cota de piaţă în cinci din cele şase ţări, continuând, în același timp, reducerea costurilor. Combinaţia de creştere a veniturilor şi scădere a cheltuielilor a avut ca rezultat o îmbunătăţire semnificativă a OIBDA unitar în prima jumătate a lui 2015 şi ne aşteptăm ca acest trend să continue pe tot parcursul anului.”

În România, din portofoliul grupului CME fac parte PRO TV – liderul televiziunilor din România, Acasă, Acasă Gold, Pro Cinema, Sport.ro, MTV România și PRO TV Internațional.

“Poziția noastră de lider este rezultatul investiției în conținut, prin formate noi, inovație și valoare adăugată a producțiilor noastre”

Performanța operațiunilor CME în România în cel de-al doilea trimestru al anului 2015 a fost determinată de îmbunătățirea cotei de audiență la nivelul întregii zile cu 0.8 puncte procentuale la nivelul publicului comercial, precum și creșterea cu 2.4 puncte procentuale a cotei de audiență în prime time, de la 30,5% în trimestrul al doilea din 2014, la 32,9% în cel de-al doilea trimestru al acestui an. Această performanță este datorată în cea mai mare măsură celor două proiecte principale din această perioadă – Românii au talent și Las Fierbinți.

În perioada menționată, grupul PRO TV a înregistrat un venit net de 44 milioane USD, reprezentând o creștere like-for-like cu 11% față de perioada similară a anului precedent. Creșterea este datorată îmbunătățirii veniturilor din publicitatea TV datorată unei cereri mai mari, precum și unei ușoare creșteri a veniturilor din taxe de cablu și abonamente. Împreună cu scăderea costului rezultată din reducerea conținutului internațional, profitul operațional înainte de depreciere și amortizare s-a îmbunătățit cu 31% la rate actuale și 63,2% like-for-like. Variaţia like-for-like reflectă impactul aplicării ratei de schimb a perioadei curente la veniturile şi costurile perioadei anterioare.

„PRO TV este mulțumit cu performanța obținută în trimestrul doi din 2015, care continuă trendul crescător de la începutul acestui an. Suntem bucuroși să fim cea de-a doua țară din punct de vedere al contribuției în cadrul grupului CME, deținând o cotă de 26% din veniturile nete și profitul operațional al grupului. Poziția noastră de lider este rezultatul investiției în conținut, prin formate noi, inovație și valoare adăugată a producțiilor noastre. Vom continua să ne concentrăm pe business-ul nostru principal, televiziunea, alături de producțiile care au transformat PRO TV în liderul acestei piețe. Suntem încrezători că vom continua până la finalul acestui an să menținem trendul pozitiv al performanței, atât din punct de vedere financiar, cât și în ceea ce privește audiența.”, a declarat Aleksandras Cesnavicius, CEO PRO TV.

Lasa un comentariu aici!

Click to comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Seriale

Disney Romania lansează nou serial de animație in premiera, Strada Dalmațieni 101

Published

on

Foto Credit: Disney Romania
 

Disney Romania lansează nou serial de animație, Strada Dalmațieni 101, ce va fi difuzat pe Disney Channel începând de luni, 25 martie, în fiecare zi, de luni până vineri, de la ora 17.00.

Noul serial aduce în atenția tinerei generații fermecătoarea lume cu pete a Dalmațienilor, pornind de la nuvela lui Dodie Smith publicată în 1956 și de la animația clasică a lui Walt Disney din 1961, „101 Dalmațieni”. Lansarea serialului urmează episodului special difuzat în luna decembrie a anului trecut și care a introdus telespectatorilor personajele unice și minunata lume din Strada Dalmațieni 101.

Serialul, adresat deopotrivă fetelor și băieților, e plasat în secolul 21, în Londra zilelor noastre și urmărește aventurile fraților vitregi Dylan și Dolly, a părinților lor, Delilah și Doug și a celorlalți 97 de frați și surori lătrători, ale căror nume încep toate cu litera D. Având doi părinți ocupați cu serviciul și niciun sprijin uman, Dolly și Dylan sunt în permanență prinși între rolul de frați mai mari responsabili, care trebuie să țină casă în ordine și dorința de a se juca și ei.

 

Vocile principale ce se vor face auzite în Strada Dalmațieni 101 aparțin lui Ciprian Cojenel (tatăl),  Oana Mereuță (mama), Anca Ilieșe (Dolly) și Robert-Dan Trifan (Dylan).

Împletind umorul domestic cu aventura urbană și rivalitatea extremă între frați cu haosul canin, serialul ilustrează ce înseamnă să crești și să îți cauți locul în cea mai mare, amestecată și zvăpăiată familie pomenită vreodată.

 

În primul episod intitulat „Căței la putere”, Dylan și Dolly se confruntă în privința stilurilor lor de îngrijire a fraților mai mici, astfel că decid să organizeze alegeri pentru a stabili cine este mai bun. Doar că, din întâmplare, ajunge să câștige cel mai nepotrivit personaj pentru rolul de lider din lume, Diesel. În al doilea episod intitulat „Ce câine crezi că ești?” Dylan își descoperă proveniența aristocratică. Pe măsură ce Dylan se acomodează cu statutul său nobil, Dolly și ceilalți căței sunt puși în situația de a-i tolera toanele. Ceva trebuie să se întâmple!

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Emisiuni

Show-ul Vulturii de noapte de la Kanal D a fost scos din grila!

Published

on

Foto Credit: KANAL D
 

Victor Slav, alături de Giani Kiriță și Cătălin Cazacu, au fost scoși din grila de programe Kanal D. Cei trei prezentau emisiunea Vulturii de noapte, însă aceasta nu va mai apărea pe post, conform deciziei luate de conducerea postului de televiziune anunta, unica.ro .  

Principatul motiv a eliminarii show-ului din grila au fost cifrele sub asteptarile statiei!

Victor Slav nu pare să fie foarte afectat de această schimbare neașteptată din cariera sa având în vedere că prezentatorul TV deja a părăsit Capitala. Fostul soț al Biancăi Drăgușanu a plecat într-o scurtă plimbare la Bacău, dar a ținut să-și înștiințeze fanii că totul este perfect în regulă cu el: ”Un scurt popas în Bacău la ”Deja mă simt mult mai bine. Mulțumesc!”, – a scris Victor Slav în dreptul unei fotografii în care apare alături de un doctor.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Reality Show

Cine va pleca din Ferma – Un nou început! în această seară?

Published

on

Foto Credit: PRO TV
 

În seara aceasta, de la 21:30, concurenții trec din nou printr-un duel de eliminare. Emoțiile vor atinge un nivel nou pentru bandiți: este prima oară când unul dintre cei din cabană participă la un duel de eliminare!

Vali Bărbulescu este cel care pășește cu siguranță în arenă, pregătit pentru duel. Însă pe cine va alege el pentru confruntarea care îi poate alege eliminarea din show? Pe Remus, chiar dacă acesta este accidentat? Pe Marius, care are abilități fizice redutabile? Pe Silviu, care își poate folosi înălțimea ca avantaj? Decizia nu este deloc una ușoară pentru fostul bandit.

Însă un lucru va fi clar: deși au trecut prin multe neînțelegeri în ultima perioadă, prietenia dintre Otniela și Vali este încă foarte puternică, iar ea îi va fi antrenor la duel!

Imediat după Las Fierbinți, la Ferma – Un nou început! se decide care va fi al șaselea concurent care părăsește show-ul.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Trending