Connect with us

UTILE

Examen auto în 2020 ?

Published

on

„Fratele meu vrea să șofeze. E visul lui de când era copil, poate și din această cauză voia mereu jucării mașinuțe, chiar dacă acasă avea câțiva saci de mașini stricate. Încă de atunci îi plăcea să desfacă fiecare mecanism, curios să vadă cum funcționează. Bineînțeles, niciodată nu mai putea să le refacă. Râdem și astăzi de acele vremuri și nu ne vine să credem că a trecut atât de mult timp, încât acum căutăm amândoi să facem comandă de cărți legislație auto.

 

Fiind nerăbdător, cel mai bine pentru el este să fie provocat de diverse întrebări și teste permis, să vadă unde greșește, ce informații îi lipsesc și să revină la studiu cu o motivație şi mai mare. Faptul că poate verifica ce anume a învățat și a înțeles, îl ajută mai mult decât orice și îl determină să insiste, să se apuce serios de treabă și să nu-şi spună că știe oricum despre ce este vorba.

 

Deoarece cărțile de legislație sunt accesibile tuturor și reprezintă o sursă sigură de învățare, face ca pregătirea pentru examenul auto să fie la îndemâna tuturor celor care vor să se bucure de beneficiile deținerii unui permis auto. Libertatea de mișcare, desfășurarea unor activități profesionale, posibilitatea de a călători, de a vizita locuri din apropiere, cu o mai mare ușurință, sunt doar câteva dintre ele. Bineînțeles, înainte de a te înscrie la o școală de șoferi, trebuie să fii sigur că îți va plăcea, că vei respecta regulile și vei reuși să fii până la capăt responsabil și grijuliu cu ceilalți participanți în trafic. Marile orașe, din păcate, sunt din ce în ce mai aglomerate, astfel încât cine nu cunoaşte perfect regulile de circulație, este la un pas sigur nu doar să nu ia carnetul, dar dacă totuşi este norocos și reuşeşte, poate să nu facă față în trafic.

 

Un program zilnic de învățare și de exersare a informațiilor citite prin intermediul testelor te va ajuta să fii constant în pregătirea ta, să nu-ți ieși din ritm, să te încadrezi în timp, până la examen și să nu lași totul pe ultima sută de metri. De altfel, răbdarea este unul dintre principalele ingrediente care te vor ajuta să te pregătești cu bucurie și să poți învăța cu adevărat toate informațiile de care experiențele tale de șofer vor depinde. Responsabilitatea în trafic se naște și dintr-o bună cunoaștere a regulilor care-ți permite să fii în siguranță, să nu încurci traficul, să nu fii stresat când conduci și, în general, să poți reacționa mai ușor în situații noi, pe baza recunoașterii imediate a semnelor, de exemplu, și a acțiunilor cuvenite. Dacă deja te-ai înscris într-o școală de șoferi, următorul pas este să-ți cumperi cărțile de legislație auto, să te apuci de învățat și să faci asta până obții carnetul de șofer. Fie că îți place să citești simplu, să subliniezi, să îți faci notițe, asigură-te că zi de zi acorzi timp cursurilor tale!”

 

Sursă foto: freepik.com

 

 

 

Advertisement

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending