Emoții, suspans, rețete de top…asta a fost atmosfera primului sezon ”Hell`s Kitchen”, show-ul difuzat la Antena 1. Tavi Oprea a câștigat luni seară titlul de chef la ”Hell’s Kitchen – Iadul Bucătarilor”, precum și premiul de 80.000 de euro și un contract cu un restaurant de top din București.
Tavi Oprea a acordat un interviu în exclusivitate pentru RADAR DE MEDIA, în care povestește ce a însemnat experiența ”Hell`s Kitchen” pentru el, dar și ce are de gând să facă cu cei 80.000 de euro.
Cum descrii experiența Hell`s Kitchen?
A fost o experiență unică. Dacă până acum pe locul întâi aveam experiența lucrului într-un restaurant de cinci stele plus din Dubai, acum câștigarea competiției Hell’s Kitchen este prima în topul experiențelor. Acum, acesta e apogeul meu.
Ați fost de multe ori agresivi în concurs. Nu v-ați temut că vă pierdeți audiența?
Agresivitatea nu e obligatorie, dar face parte din bucătărie. Când ți se cere să faci lucrurile perfect și oamenii nu se conformează, trebuie să pui piciorul în prag. Iar emisiunea arată viața de zi cu zi a unui chef și a bucătarilor pe care îi coordonează.
De ce probă te-ai temut cel mai tare și ce probă crezi că te-a pus în evidență?
Nu am avut o probă în care să mă tem. Poate că atunci când a venit redactorul-șef de la revista Good Food am simțit o presiune mai mare. Trebuia să livrez totul perfect, dar cum nu am fost niciodată în fața unui critic, presiunea a fost mai mare. În evidență cred că m-a pus tot această probă.
Ai legat prietenii cu cineva din concurs?
Da. Cu Dani mă înțeleg foarte bine, am ținut legătura și după încheierea filmărilor. Dar și cu Flori, cu Augustin și Valentin.
Cum ai de gând să fructifici experiența de la Hell`s Kitchen pe viitor?
În primul rând mă așteaptă contractul cu un restaurant de top în București. Nu vreau să mă plafonez, vreau să mă perfecționez și să demonstrez că am meritat să câștig.
O rețetă gustoasă trebuie să aibă și…
Suflet.
Care este preparatul tău favorit?
Lobster ravioli. Prima oară l-am gătit în Dubai. Acolo am avut ocazia să experimentez cu ingrediente sofisticate și foarte scumpe.
Ce nu ți-a plăcut la ”Hell`s Kitchen”?
Atitudinea unor colegi și lipsa implicării unora dintre ei. Mi-ar fi plăcut să le pese mai mult de bucătărie și de felul în care lucrează și nu de show.
Ce părere ai de show-ul culinar de la Pro TV, ”MasterChef”?
Vă referiți la primele trei sezoane sau la al patrulea? 🙂
Ce vei face cu cei 80.000 de euro?
Investesc în mine. Am de gând să mă perfecționez ca bucătar și să îmi fac un nume în acest domeniu.
Foto credit: Antena 1