Connect with us

Eurovision

EXCLUSIV Interviu cu Ianna şi Anthony, despre participarea la Eurovisionul Moldovenesc

Published

on

 

Ianna şi Anthony au ocupat locul 2 în Selecţia Naţională Eurovision 2011 din România, dar acest lucru i-a încurajat să îşi încerce norocul şi în Republica Moldova, unde au înscris piesa ,,The cave of life”. Dacă sunteţi curioşi şi vreţi să aflaţi mai multe detalii despre această participare, va invit să citiţi interviul cu cei doi.

Ce v-a determinat să participaţi şi în Selecţia Naţională din Republica Moldova?
Anthony: A fost ideea lui Ciprian Istrati (n.r. redactor Eurovisionary). Am crezut că glumeşte atunci când ne-a propus acest lucru, dar s-a dovedit a fi o propunere serioasă. M-am gândit un pic la avantajele şi şansele de a câştiga şi am ajuns la concluzia că nu am nimic de pierdut. În plus alături de mine a fost Ianna care este, de origine, din Chişinău. Nu aş fi putut participa singur, şi nici nu aş fi vrut. Este confortabil să ştiu că o să lucrez cu o persoană cu care am mai colaborat şi cu care, profesional vorbind, sunt compatibil.

Poziţia a doua din Selecţia Naţională a României v-a ambiţionat să vă încercaţi norocul şi în Republica Moldova?
Locul obţinut în noaptea de Revelion a venit ca un şoc pentru noi, fiindcă nu ne aşteptăm să câştigăm televotingul. Asta a fost foarte încurajant, DAR, în acel moment, încă nu se născuse ideea de a participa şi peste Prut. Ideea respectivă a venit 4-5 zile mai târziu, dar da, faptul că am obţinut un loc bun în România ne încurajează să participăm şi în altă parte.

Vedeţi această participare şi ca o punte de lansare pe piaţa muzicală de peste Prut?
Dacă o să avem o prestaţie bună şi vom fi pe placul publicului, atunci, da…. poate
fi o punte de lansare acolo. Cine ştie ce uşi se pot deschide….

Aveţi încredere în ,,The cave of life” că va trece Preselecţia?
Noi suntem optimişti şi sperăm din toată inima că vom ajunge să cântăm piesa în concurs.

În cazul în care veţi trece de Preselecţie şi o să ajungeţi în Finală ce show pregătiţi?
Încă nu am discutat despre acest lucru decât în mare, însă, cu siguranţă, va fi un show plin de energie şi dansuri exotice.

Ce şanse credeţi că are piesa ,,The cave of life”, să obţină o poziţie bună la Dusseldorf în cazul în care va ajunge acolo?
Întâi să trecem de Preselecţie şi apoi o să discutăm şi despre acest aspect.

Cărui gen muzical aparţine această piesă? Este diferită de ,,Open your eyes”?
Este total diferită de ,,Open your eyes'”. Este cu totul altceva. Dar un lucru în comun au cele două piese, şi anume, ambele sunt la fel de dificil de interpretat live, însă cred că vom face faţă. Să vedem.

,,The cave of life” a fost compusă special pentru Eurovision?
Anthony: Da. Am compus piesa special pentru Eurovision dar faza ciudată este că aveam deja o piesă la care vroiam să lucrez, însă am vrut să încerc să văd dacă iese altceva, şi am avut noroc ca, jucându-mă cu chitara, într-o noapte, să îmi vină melodia. Textul a venit a doua zi.

Sunteţi fani ai Eurovisionului? Dintre piesele care au triumfat, în acest concurs, de-a lungul timpului care sunt favoritele voastre?
Foarte multe piese care ajung în Finala Eurovision sunt foarte bune şi, la fel ca majoritatea, suntem şi noi interesaţi în fiecare an să vedem cine va câştiga.

Aveţi un mesaj pentru cititorii Radar de Media?
Să citiţi în continuare şi să iubiţi! Cum a zis Lennon: ,,All you need is love”.

Lasa un comentariu aici!

1 Comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Eurovision

TVR dă start înscrierilor pentru Eurovision 2019

Published

on

Foto Credit: TVR
 
  • „Împlinește visul!” este sloganul Selecției Naționale 2019

  • Înscrierile se fac exclusiv online, până în data de 10 decembrie

  • Pe 20 decembrie, aflăm semifinaliştii Selecției Naționale

  • Premieră: Eurovision România va avea un juriu național și unul internațional

 

Vineri, 9 noiembrie, încep înscrierile pentru Selecţia Naţională a Concursului Eurovision 2019, ediția din acest an fiind organizată sub sloganul „Împlinește visul!”. 

În perioada următoare, jurați de specialitate și telespectatorii TVR vor alege reprezentantul nostru pentru cea de-a 20-a participare a României la Eurovision Song Contest.

Compozitorii pot înscrie piese pentru Selecţia Naţională până pe 10 decembrie 2019. Înscrierile se fac exclusiv online, completând formularul disponibil pe siteul oficial al evenimentului.

Pe 20 decembrie, aflăm semifinaliştii Selecției Naționale După încheierea perioadei de înscrieri, juriul de preselecție va alege cel mult 24 de piese pentru Selecția Națională. Piesele care vor trece de etapa preselecției vor concura în semifinale, de unde juriul și telespectatorii vor califica piesele pentru finală.

În premieră, Selecția Națională va avea un juriu național pentru semifinale și unul internațional, pentru finala competiției.

O altă noutate a ediției din acest an este modul în care telespectatorii participă la alegerea reprezentantului României la Eurovision. În fiecare semifinală, juriul național va califica cel mult cinci piese, iar telespectatorii, câte una. În urma jurizării și televotului, cel mult 12 piese vor merge în finală. În ultima fază a Selecției Naționale, reprezentantul României va fi decis de juriul internațional și telespectatori, punctajul acordat de telespectori având ponderea punctajului acordat de un jurat.

În calitate de organizator, TVR își rezervă opțiunea de a oferi câte un wild card  în fiecare etapă a Selecției, fără ca exercitarea acestui drept să conducă la diminuarea numărului de piese calificate prin jurizare sau după caz, prin televot.

 

Calendarul pentru desfăşurarea selecţiei:

Perioada de înscriere a pieselor: 9 noiembrie 2018 – 10 decembrie 2018 (ora 24.00); Etapa de preselecţie: 11-20 decembrie 2018; Etapa semifinalelor va avea loc pe parcursul lunilor ianuarie – februarie 2019; Etapa finală va avea loc în luna februarie 2019.

Regulamentul concursului, precum şi mai multe detalii, vor putea fi accesate pe site-ul TVR, la adresa eurovision.tvr.ro.

Pentru orice clarificări sau informații suplimentare, cei interesați pot scrie mesaje la adresa eurovision.romania@tvr.ro.

 

Sub sloganul „Dare to dream”, Eurovision Song Contest 2019 va avea loc la Tel Aviv, cu semifinalele pe 14 şi 16 mai şi finala pe 18 mai. La ediția cu numărul 64 a competiției muzicale, alături de România s-au mai înscris 41 de țări: Albania, Armenia, Austria, Australia, Azerbaidjan, Belarus, Belgia, Croația, Cipru, Cehia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Macedonia, Germania, Georgia, Grecia, Ungaria, Islanda, Irlanda, Israel, Italia, Letonia, Lituania, Malta, Moldova, Muntenegru, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, Rusia, San Marino, Serbia, Slovenia, Spania, Suedia, Elveția, Ucraina și Marea Britanie.

Precedenta ediţie a competiţiei muzicale a fost câştigată de reprezentanta Israelului, Netta, cu piesa „Toy”.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Eurovision

Consiliul de Administraţie al TVR a aprobat participarea la Eurovision 2019

Published

on

Foto Credit: TVR
 

Consiliul de Administraţie (CA) al TVR a aprobat înscrierea României la cea de-a 64-a ediţie a Eurovision Song Contest (ESC), în limita bugetului aprobat pe anul 2019.

Potrivit calendarului stabilit de European Broadcasting Union (EBU), organizatorul competiţiei, lista finală a ţărilor înscrise urmează a fi anunţată la finalul anului. Anul viitor, competiţia muzicală va avea loc în Israel, în luna mai, după ce Netta a câştigat Eurovision 2018 de la Lisabona, cu piesa “Toy”.

Concursul Eurovision este cea mai importantă competiţie muzicală internaţională, organizată de EBU – cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. European Song Contest (ESC) se desfăşoară în fiecare an, începând din 1956. Show-ul este unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume, fiind transmis atât în Europa, cât şi în Australia, Asia şi Statele Unite.

Televiziunea Română, membră a EBU, este organizatoarea Selecţiei Naţionale şi participă la competiţia europeană din anul 1993.

Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi – Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu – Atena, 2006). Melodia românească cu cel mai mare punctaj obţinut în finala Eurovision (172 de puncte) este Tornero, interpretată de Mihai Trăistariu.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Eurovision

Netta Barzilai a ajuns la Tel Aviv. Câştigătoarea Eurovisionul a spart trofeul primit la Lisabona!

Published

on

Foto Credit: Getty Images
 

Câştigătoarea concursului Eurovision de anul acesta a ajuns acasă şi a fost întâmpinată de fani cu ovații, anunta Telejurnalul TVR. 

Imediat după ce a primit trofeul de sticlă, de emoţie, l-a scăpat pe jos şi l-a făcut ţăndări. Din fericire, însă, organizatorii aveau unul de rezervă, aşa că Netta Barzilai nu a plecat acasă cu mâna goală.

Încă de la aeroport, Netta a promis un mare concert, chiar diseară, la Tel Aviv, împreună cu mai mulţi artişti.

Mulţi israelieni sunt mândri de Netta şi spun că, în acest moment, e unul dintre cei mai importanţi ambasadori ai ţării.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement
Advertisement Https://Www.Autodoc24.RO

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending