Connect with us

A-Z NEWS

Explicatia CNA in legatura cu conflictul Antene vs RCS-RDS

Published

on

Reclame

In şedinţa publică a CNA din data de 24.04.2012 a fost analizată situaţia generată de neînţelegerile comerciale dintre S.C. ANTENA TV GROUP S.A. şi S.C. RCS & RDS S.A. care au condus la scoaterea (începând cu data de 19.04.2012), de pe platforma DTH, a posturilor aparţinând trustului ANTENA TV GROUP, telespectatorii fiind astfel puşi în imposibilitatea de a viziona programele respective, în conformitate cu prevederile contractuale pe care le aveau cu societatea RCS & RDS.

După audierea părţilor, analiza reclamaţiilor şi a documentelor depuse la CNA de cele două societăţi, membrii Consiliului au decis să sesizeze ANPC (Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor) şi ANCOM (Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii), problemele constatate nefiind de competenţa CNA, aşa cum au fost stabilite de Legea audiovizualului nr. 504/2002, cu modificările şi completările ulterioare.  Conform constatărilor făcute în şedinţă, contractele comerciale pe care ANTENA TV GROUP le avea pentru distribuţia televiziunilor proprii pe reţelele de cablu şi DTH ale RCS & RDS au expirat la data de 31 decembrie 2011, cele două societăţi fiind în acest an în proces de negociere în vederea  încheierii unui nou contract.

Referitor la solicitarea RCS & RDS de modificare a avizului de retransmisie (în sistem DTH) conform dipoziţiillor art. 74 din Legea audiovizualului, CNA a hotărât să amâne luarea unei decizii, în termenul stabilit de dispoziţiile legale, respectiv 30 de zile, scopul fiind acela de a acorda timpul necesar ca cele două societăţi să rezolve disensiunile legate de relaţia comercială, CNA urmărind, în calitate de garant al interesului public, să nu fie afectaţi telespectatorii şi, în acelaşi timp, să se respecte toate prevederile legislaţiei audiovizualului.

Precizăm că,  în conformitate cu art. 82 din Legea audiovizualului care stabileşte regulile de aplicare ale principiului must carry, reţelele DTH nu intră sub incidenţa acestei obligativităţi, constituind una din excepţiile prevăzute de articolul invocat, excepţie preluată şi prevăzută explicit în Decizia CNA privind obţinerea avizului de retransmisie.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Rochii
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending