Expoziţia „Human body”, subiectul primei ediţii a emisiunii „Cultura 9”, la TVR 2 - RADAR DE MEDIA
Connect with us

Emisiuni

Expoziţia „Human body”, subiectul primei ediţii a emisiunii „Cultura 9”, la TVR 2

Published

on

Emisiunea „Cultura 9” începe sâmbătă, 18 mai, de la ora 9.30, la TVR 2, şi este prezentată de criticul de artă Dan Popescu. Subiectul central al primei ediţii este expoziţia „Human Body”, care a stârnit atât aprecieri pozitive, cât şi reacţii controversate din partea publicului. Emisiunea este difuzată simultan şi online, pe portalul video al Televiziunii Române – TVR+.

Pornind de la polemica apărută în jurul acestei expoziţii, vor comenta pe tema raportărilor contemporane la corpul uman din perspective artistice, etice, ştiinţifice şi religioase invitaţii ediţiei – Laurenţiu Gheorghe (lector univ. Facultatea de Filosofie, Universitatea din Bucureşti) şi Vintilă Mihăilescu (prof.dr în antropologie). Ei vor fi completaţi de directorul Muzeului Antipa, Acad, dr. Dumitru Morariu, de scriitorul Vasile Ernu şi de criticul de artă Erwin Kessler.

„A avea corp nu înseamnă doar a trăi, ci înseamnă a trăi în societate. Fără o definire a valorii corpului, viaţa oamenilor nu mai are sens. Discursurile economice, politice sau religioase tratează cu patos acest subiect. Corpul trebuie alimentat cât timp există, el trebuie să funcţioneze împreună cu altele în armonie şi are parte de un ritual de trecere la sfârşitul zilelor. Orice spaţiu cultural îşi construieşte lumea pornind şi de la corp şi felul cum este el funcţional, ce-l însufleţeşte, cine-l locuieşte şi de ce?”, spune Dan Popescu.

Emisiunea „Cultura 9” îşi propune să exploreze în fiecare ediţie câte un subiect cultural major în dezbateri inteligente, sistematizate, ghidate de personalităţi reprezentative ale culturii române contemporane. Emisiunea este prezentată de Dan Popescu – critic de artă, curator şi editorialist cultural.

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

Advertisement

IN Trending