Business
Extinderea afacerii în domeniul transporturilor – top 4 strategii pe care să le aplici
Extinderea unei afaceri în domeniul transporturilor presupune implementarea unor strategii care să îți permită să te adaptezi continuu la schimbările pieței. Iată ce poți face

Principalele obstacole care stau în calea extinderii unei afaceri în domeniul transporturilor sunt vulnerabilitatea businessurilor și expunerea lor ridicată la evenimente neașteptate, conform unui studiu efectuat de McKinsey. De aceea, ca antreprenor în domeniul transporturilor, trebuie să te asiguri că implementezi strategii care te ajută să depășești aceste obstacole și să obții o dezvoltare sustenabilă.
Iată ce poți face:
1.Identifică oportunitățile de piață din domeniul transporturilor
Atunci când identifici oportunitățile de piață din domeniul transporturilor, ai posibilitatea de a te extinde pe anumite segmente, înaintea competitorilor tăi. Acest lucru nu numai că îți aduce un avantaj pe piață, ci te și ajută să atragi clienți care să rămână loiali pe termen lung.
Iată ce poți face pentru a identifica oportunitățile de care să profiți:
- Colectează și analizează date despre volumele de mărfuri transportate, rutele populare, cerințele specifice ale clienților etc. Cercetează concurenții (tipul de servicii oferite, segmentele de piață pe care activează) și, astfel, poți afla care sunt zonele în care există cereri neîndeplinite.
- Stabilește o comunicare deschisă cu clienții tăi actuali. Cere-le feedback și înțelege nevoile lor, pentru a putea identifica soluții.
- Fii la curent cu noile tehnologii și inovații în domeniul transporturilor. Anumite tehnologii, precum sistemele de urmărire a mărfurilor în timp real sau soluțiile de optimizare a rutelor, te pot ajuta să oferi servicii de calitate și, astfel, te poți întâlni cu noi oportunități de colaborare.
Toate aceste acțiuni pot să contribuie la identificarea unor soluții inovatoare, care să te ajute să îți crești afacerea, prin extinderea portofoliului de servicii și atragerea de noi clienți. Cu toate acestea, pentru a începe, ai nevoie de un buget generos, care să stea la baza investițiilor tale.
Dacă nu deții capital propriu necesar, poți să accesezi un credit IFN pentru investiții, cu ajutorul căruia poți obține până la 235.000 de lei. Perioada de rambursare, în cazul creditelor pentru investiții, este de până la 48 de luni, iar în ceea ce privește creditele pentru capital de lucru, perioada de rambursare este de până la 24 de luni.
Dacă ai nevoie de un împrumut de cel mult 100.000 de lei, îi poți obține printr-un proces 100% online. Pentru împrumuturile mai mari, poți aplica tot online, iar ulterior, vei fi contactat de un consultant, pentru a găsi cea mai bună soluție pentru afacerea ta.
Pentru împrumuturi mai mici de 35.000 de lei, ai nevoie doar de extrasul de cont, iar pentru împrumuturi care depășesc această sumă, pe lângă extras, ai nevoie și de ultima balanță disponibilă.
Dobânda este una variabilă și se calculează în funcție de valoarea ROBOR la 6 luni, iar dacă într-o lună te afli în incapacitatea de a rambursa rata, poți să amâni plata pentru 30 de zile, o singură dată, dacă ai un comportament bun de plată la creditele în derulare.
2. Evaluează fezabilitatea și riscurile investiției
Odată ce ai colectat toate datele necesare și ai identificat oportunitățile de piață, a sosit momentul să evaluezi fezabilitatea și riscurile investițiilor pe care te gândești să le implementezi. De regulă, în acest proces participă analiștii financiari, însă există o modalitate pe care o poți folosi și tu, pentru a vedea cât de rentabilă este o investiție. Iată ce pași trebuie să parcurgi:
- Analizează riscurile și contextul. Rentabilitatea unei investiții nu este evaluată doar prin cifre, ci și prin contextul în care investiția are loc. Analizează riscurile asociate cu investiția, precum volatilitatea pieței, schimbările legislative sau tehnologice, precum și alți factori care ar putea influența performanța investiției.
- Calculează randamentul investiției (ROI), folosind următoarea formulă:
ROI = (Câștig din investiție – Costul investiției) / Costul investiției x 100
Un ROI pozitiv indică faptul că investiția a generat un profit, iar un ROI negativ semnalează o pierdere. Cu cât ROI-ul este mai mare, cu atât investiția este mai rentabilă. Asigură-te că iei în calcul toate costurile asociate cu investiția, inclusiv costurile inițiale, costurile de operare și costurile de întreținere.
- Calculează perioada de recuperare a investiției, adică timpul necesar pentru ca investiția să genereze profit. Poți afla asta, folosind următoarea formulă:
Perioada de recuperare = Costul investiției / Câștigul anual net
Câștigul anual net este diferența dintre câștigurile din investiție și cheltuielile anuale asociate cu aceasta. O perioadă de recuperare mai scurtă este, în general, preferabilă, deoarece investiția își recuperează costul inițial mai repede.
3. Implementează și monitorizează strategia de extindere
Acum că ai identificat și ce investiții sunt rentabile pentru afacerea ta, a sosit momentul să le implementezi. Acest proces poate fi unul complex, în funcție de dimensiunea investiției tale, însă, cu o strategie eficientă de monitorizare, te poți asigura că obții rezultatele pe care le dorești.
Iată ce să ai în vedere în implementarea și monitorizarea investițiilor pentru dezvoltare:
- Dezvoltă un plan detaliat pentru implementarea investiției. Stabilește obiective clare, resurse necesare, termene limită și responsabilități. Asigură-te că ai o înțelegere clară a etapelor de implementare și a cerințelor tehnice sau logistice implicate.
- Stabilește indicatori cheie de performanță (KPI-uri) relevanți pentru investiție. Acești KPI-uri ar trebui să reflecte obiectivele și rezultatele pe care vrei să le atingi. Monitorizează regulat progresul investiției, folosind date reale și actualizate. Acest lucru te ajută să iei măsuri corective, dacă proiectul se abate de la traseul prevăzut.
- Fii pregătit să faci ajustări în planul de implementare, în funcție de schimbările de mediu, de obstacolele neașteptate sau de noile oportunități care apar pe parcurs.
4. Inovează continuu, pentru succesul pe termen lung
Odată ce ai reușit să implementezi prima investiție, te poți bucura de beneficiile pe care aceasta le aduce businessului tău și, mai ales, ai reușit să aduni experiență care să te ajute în implementarea proiectelor viitoare. Dacă îți dorești un business sustenabil, nu trebuie să te oprești la o singură optimizare.
Studiază piața și concurenții care se plasează în fața ta pe piață, pentru a afla noi moduri de îmbunătățire. După ce ai identificat alte noi oportunități, tot ce trebuie să faci este să reiei acțiunile descrise în acest articol, adică să evaluezi rentabilitatea proiectului de dezvoltare și să implementezi cu atenție strategia dorită.
Așa cum ai văzut, succesul extinderii afacerii în domeniul transporturilor depinde de abordarea strategică și de adaptarea continuă la schimbările pieței. Folosește-te de informațiile prezentate în acest articol și aplică strategiile care se potrivesc cel mai bine cu obiectivele pe care dorești să le obții!
- Când trebuie să înlocuiești ferestrele casei tale? Iată cele mai comune semne
- Am aflat câştigătorul sezonului 12 Chefi la cuțite. Secretul ANTENEI 1 dezvăluit doar de Viperele Vesele. Deznodământul acestui sezon o premieră pentru emisiunea de la ANTENA 1!
- Ai întrebări pentru banca ta? Intră în direct cu CSALB!
- TZU lanseaza „Magie”
- Tot ce trebuie să știi despre cartea funciară
- ADVERTORIALE3 săptămâni ago
PUBLICĂM ADVERTORIALE SEO ADAPTATE BUGETULUI TĂU!
- Vedete2 săptămâni ago
Nu se mai ascund! Denise Rifai impreună cu un bărbat celebru pe litoral
- Reality Show3 săptămâni ago
Cutremur la ANTENA 1! Şoc imens la Mireasa! Celebrul post de televiziune în mijlocul unui scandal de zile mari
- Emisiuni3 săptămâni ago
Incredibil emisiunea Starea Nației prezentată de Dragoș Pătraru revine intr-un alt mod!
- Horoscop2 săptămâni ago
Zodiile protejate de Dumnezeu la început de octombrie 2023. Le va merge bine pe toate planurile
- Horoscop3 săptămâni ago
Cele 4 zodii care primesc puteri nebănuite de la echinocțiul de toamnă. Renasc din propria cenușă
- Horoscop3 săptămâni ago
Singurele zodii pentru care se schimbă totul până la finalul lunii septembrie. Vești bune pentru Berbeci, Lei și Fecioare
- Vedete3 săptămâni ago
Vedeta Neatza de la Antena 1, la un pas de moarte după un accident cumplit! Teo Trandafir a intervenit imediat
- Reality Showo săptămână ago
Ce a decis ANTENA 1 cu privire la reality-show-ul pe care îl aşteaptă toată țara
- Program TV3 săptămâni ago
Programul PRO TV pentru săptămâna 11 – 17 septembrie 2023
- Program TV2 săptămâni ago
Programul PRO TV pentru săptămâna 18 – 24 septembrie 2023
- Vedeteo săptămână ago
Drama care l-a marcat pe Andrei Ștefănescu. Artistul a fost trădat de oamenii în care avea cea mai mare încredere: „Chinuitor”
- Vedete3 săptămâni ago
Cum a reacționat Gina Pistol după ce a văzut-o pe Irina Fodor în locul ei la Chefi la Cuțite?
- Grila de programe3 săptămâni ago
GRILA DE TOAMNĂ PRO TV 2013. Când încep emisunile șu seralele preferate Toate detaiile aici!
- Program TV3 săptămâni ago
Programul ANTENA 1 pentru perioada 08 – 14 Septembrie 2023
- Horoscop3 săptămâni ago
Cele trei zodii care atrag norocul ca un magnet până pe 15 septembrie. Sunt protejate de astre și orice își doresc devine realitate