Connect with us

ALL MEDIA

Facebook, din nou in instanta pentru incalcarea vietii private a utilizatorilor sai

Published

on

Cea mai mare retea sociala din lume se confrunta cu un nou proces in instanta, intentat de aceasta data de un avocat si un blogger din Statele Unite ale Americii. Motivul chemarii in judecata a Facebook este acuzarea potrivit careia aceasta s-ar folosi de date preluate din mesaje private pentru a targeta reclame, scrie bbc.co.uk

Reclamanţii susţin că, în momentul în care un utilizator distribuie un link către un alt site printr-un mesaj privat, Facebook scanează profilul online al userului. Astfel, susţin reclamanţii, Facebook monitorizează în mod sistematic mesajele utilizatorilor şi profită de aceste informaţii împărtăşindu-le cu agregatorii de date, cu agenţii de publicitate şi de marketing.

Reprezentantii Facebook resping acuzaţiile şi susţin ca se vor apăra impotriva acestor acuzaţii ” fară valoare”.

Procesul, intentat la începutul acestei săptămâni, citează informaţii obţinute prin cercetări independente, care arată că Facebook analizează conţinutul mesajelor private ale utilizatorilor “pentru scopuri care nu au legătură cu facilitarea transmiterii mesajului”.

Acesta nu este prima ocazie cand reteaua de socializare facebook se confrunta cu un proces, anul trecut compania s-a confruntat cu un val de proteste ale utilizatorilor privind modificarea succesiva a unor termeni si conditii ce expuneau anumite informatii despre acestia.

Studiile internationale arata ca Facebook a inceput sa piarda din popularitate in randul tinerilor, acestia incepand sa prefere alternative precum Twitter sau Pinterest.

Comentarii

comments

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PREMIILE RADAR DE MEDIA

MENIU

pentru sufletul tau

IN Trending