Facebook, partener cu grupul de presă News Corp. FB Newswire, noul produs destinat jurnaliștilor

0
1072

Facebook a lansat, în colaborare cu grupul de presă News Corp., deţinut de Rupert Murdoch, un produs destinat jurnaliştilor, FB Newswire, care este un agregator de ştiri şi informaţii de ultimă oră ce sunt distribuite pe reţelele de socializare de persoane şi companii din întreaga lume, conform theguardian.com.

Obiectivul produsului este de a-i ajuta pe ziarişti să găsească, să distribuie şi să integreze în munca lor ştiri şi informaţii publicate pe reţelele de socializare.

FB Newswire este un produs destinat jurnaliştilor dezvoltat în parteneriat cu Storyful, o companie care selectează şi distribuie “cele mai relevante şi de încredere” informaţii postate pe platformele de socializare online.

Potrivit lui Andy Mitchell, responsabil în cadrul Facebook de parteneriatele cu grupurile de media, noul produs FB Newswire va agrega conţinut de ultimă oră publicat pe Facebook de persoane şi companii din toată lumea, respectiv fotografii originale, înregistrări video şi status-uri actualizate de persoane aflate în prima linie a unor evenimente majore, precum protestele, alegerile şi evenimentele sportive.

”Toate aceste informaţii vor fi actualizate în timp real şi vor putea fi folosite de jurnalişti în relatările lor.”, a mai spus Andy Mitchell.

FB Newswire poate fi accesat atât pe reţeaua de socializare Facebook (https://www.facebook.com/FBNewswire), cât şi pe platforma de microblogging Twitter (@FBNewswire).

Comentarii