Connect with us

A-Z NEWS

Facebook şi fondatorul ei i-au dat în judecată pe avocaţii unui bărbat care solicitase 50% din acţiunile companiei

Published

on

Reţeaua de socializare Facebook şi preşedintele ei fondator Mark Zuckerberg i-au dat în judecată, luni, pentru complicitate la fraudă, pe avocaţii lui Paul Ceglia, un bărbat care a încercat să obţină 50% din acţiunile companiei, informează Mediafax.

Paul Ceglia a afirmat într-o plângere depusă la tribunal în 2010 că Mark Zuckerberg i-a promis jumătate din companie, însă CEO-ul firmei şi ceilalţi reprezentanţi ai Facebook au spus că documentele furnizate erau false. Paul Ceglia a fost în cele din urmă arestat în 2012 şi acuzat că a implementat „o stratagemă de mai multe miliarde de dolari pentru a înşela Facebook”.

Plângerea depusă luni la Curtea Supremă din statul american New York vizează mai multe cabinete de avocatură, inclusiv unul dintre cele mai cunoscute din Statele Unite, DLA Piper, ca şi mai mulţi avocaţi cu titlu individual.

„Avocaţii vizaţi şi clientul lor, Paul Ceglia, au conspirat pentru a depune şi instrumenta o plângere frauduloasă contra Facebook şi a preşedintelui ei fondator Mark Zuckerberg, care se bazează pe dovezi false, în vederea forţării unui acord profitabil”, se afirmă în acel document.

Compania Facebook mai spune în plângerea sa că DLA Piper a jucat „un rol central” făcând „declaraţii publice false” şi „s-a folosit de buna sa reputaţie, fiind unul dintre cele mai mari cabinete de avocatură din lume, pentru a întări credibilitatea procedurii frauduloase iniţiate de Paul Ceglia”.

Facebook solicită despăgubiri financiare pentru a achita onorariile avocaţilor săi şi costurile generate de procesul în care s-a apărat contra plângerii depuse de Paul Ceglia, ca şi anumite amenzi contra acelor avocaţi.

 

 

 

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Reclame
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending