Connect with us
Avatar

Published

on

Gigantul Facebook a a anuntat ca incepand de joi, 18 decembrie a.c, incepe sa distribuie reclama video pe paginile web cat si de mobil a celei mai utilizate platforme de social media. 

Spoturile de publicitate vor rula automat chiar daca utlizatorul va da click sau nu pe continutul reclamelor. Surse importante din interiorul companiei au declarat pe Wall Streed Journal, citatate de Mediafax, ca pentru inceput serviciul de spoturi video va fi disponibil doar in Statele Unite unde piata de publicitate online este estimata la peste 66.4 miliarde de dolari.

Viitorul afacerilor pe Facebook, din ce in ce mai negru: platesti sau nu apari

Printre primele spoturi care vor fi distribuite pe reţeaua de socializare se numără un teaser realizat special pentru Facebook la filmul “Divergent”, produs de Lions Gate Entertainment.

Durata reclamelor video pe Facebook nu este cunoscută în prezent, însă surse au declarat anterior pentru WSJ că reţeaua va propune advertiserilor ca durata spoturilor să fie de 15 secunde.

Industria publicităţii spera ca Facebook să ofere posibilitatea reclamelor video înainte de sezonul cumpărăturilor din perioada sărbătorilor de iarnă, însă compania a amânat lansarea serviciului pentru a nu deranja utilizatorii, notează WSJ.

Mark Zuckerberg, fondator şi CEO al Facebook, s-a implicat personal în dezvoltarea serviciului de spoturi video şi a întârziat introducerea lui, pentru a rezolva probleme de performanţă. Facebook a testat serviciul săptămâna trecută.

WSJ scria în august, citând surse din mediul corporatist, că publicitatea video pe Facebook va fi scumpă, reţeaua având intenţia să perceapă o taxă de 2 milioane de dolari pe zi pentru a permite unui advertiser să distribuie un spot către toţi utilizatorii din SUA cu vârste între 18 şi 54 de ani.

Comentarii

comments

Facebook

IN Trending