Connect with us

UTILE

Factorii care au influențat scumpirea peleților. Merită să cumperi o centrală pe peleți?

Published

on

În ultima perioadă s-au înregistrat scumpiri pe aproape toate segmentele de piață, iar creșterea prețurilor pentru gazele naturale și electricitate au dus, totodată, și la scumpirea combustibilului solid, printre care regăsim și peleții de lemn.

În acest articol ne propunem să abordăm subiectul ce privește scumpirea peleților. Care sunt factorii ce au determinat aceste scumpiri și mai ales, merită să îți cumperi o centrală pe peleți? Afli răspunsurile în rândurile următoare.

Sunt peleții o sursă de energie accesibilă în România?

Date fiind scumpirile din ultima vreme, sunt multe persoane care se întreabă dacă folosirea peleților pentru încălzire mai reprezintă, sau nu, o opțiune rentabilă. Ei bine, va fi înregistrată în viitorul apropiat o ieftinire la tona de peleți sau va fi măcar plafonat prețul acestora, ori urmează și alte scumpiri ce vor transforma utilizarea unei centrale pe peleți dintr-o soluție avantajoasă într-un mod de încălzire nu foarte accesibil?

Pentru a înțelege mai ușor motivele pentru care s-au scumpit peleții, ar trebui să aruncăm o privire asupra contextului global. Domeniul petrolului se face vinovat pentru scumpirea peleților, crescând prețul pe tona de peleți din cauze ușor de înțeles, precum costul mai mare plătit pentru transport, de exemplu.

De asemenea, prețul energiei electrice joacă, la rândul său, un rol important în ceea ce privește scumpirea peleților. În întreaga lume energia electrică s-a scumpit destul de mult, iar odată cu ea și procesul de producție a peleților a devenit mai costisitor. Drept urmare, este evident faptul că toate aceste creșteri se resimt în prețul de achiziționare a peleților, fiind o consecință logică.

Apoi, un alt factor care a contribuit la scumpirea peleților este chiar creșterea prețului pentru lemnul de foc. Prețul rumegușului a crescut foarte mult în urma mai multor măsuri legale ce au fost înăsprite în ultimii ani, iar pandemia a avut, de asemenea, propriile influențe asupra prețului peleților. În final, dacă mai luăm în calcul și inflația, este ușor de înțeles prețul pe care peleții îl au astăzi.

Merită să investești în achiziționarea unei centrale pe peleți?

În urma tuturor acestor scumpiri, este absolut firească apariția întrebării: merită să folosești peleții pentru încălzire? Ei bine, centralele pe peleți rămân în continuare un mod super avantajos de a-ți încălzi casa, deoarece mai multe scumpiri au fost înregistrate și în rândul tuturor celorlalți combustibili folosiți pentru obținerea energiei termice, iar astfel peleții au rămas resursa cea mai accesibilă de pe piață.

Este însă foarte important să optezi pentru folosirea unei centrale pe peleti KENDA astfel încât să obții un consum de peleți cât mai redus, pentru a putea reduce astfel și costurile pentru încălzire. De asemenea, să nu uităm că România dispune de o cantitate foarte generoasă de combustibil generos ce susține producerea peleților din lemn și păstrează prețurile la un nivel accesibil.

În plus, reprezintă o soluție de viitor ce va fi folosită mult timp de azi înainte pentru încălzirea locuințelor, iar cu cât cererea de peleți va fi mai mare, cu atât vor apărea mai mulți producători și distribuitori, ceea ce e foarte probabil să ducă la o scădere a prețurilor, devenind astfel de departe cea mai ieftină soluție de încălzire.

Facebook Comments Box
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Rochii
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement
Emisiuni6 ore ago

Am aflat câştigătorul sezonului 12 Chefi la cuțite. Secretul ANTENEI 1 dezvăluit doar de Viperele Vesele. Deznodământul acestui sezon o premieră pentru emisiunea de la ANTENA 1!

Monden14 ore ago

Gabriela Cristea s-a săturat să audă discuții despre situația ei financiară și a spus adevărul

Seriale15 ore ago

Luminița, diseară, în Clanul: „Băiatul meu nu mai e în siguranță unde l-ai trimis. Tu l-ai băgat acolo, tu să-l scoți. Și repede. Nu mă face să…”

Horoscop18 ore ago

Zodiac chinezesc pentru luni, 25 septembrie 2023. Șobolanul trebuie să-și păstreze calmul

Horoscop19 ore ago

Zodii care își ascund sentimentele. Nativii care sunt greu de citit

Analize Audiente TV2 zile ago

PRO TV a dat lovitura cu Andreea Marin la show-ul Săriți de pe fix! Umilință pentru Adela Popescu. Vedeta PRO cifre de audiență mai mici decât Zâna Surprizelor!

Reality Show2 zile ago

Chefi la cuţite strânge rândurile competiţiei într-o nouă etapă a show-ului culinar: „Un bootcamp cum nu s-a mai pomenit!”

AUDIENȚE TV2 zile ago

Cel de-al doilea episod al noului sezon iUmor, lider detaşat de audiență

TV Divertisment Show2 zile ago

Un erou în carne și oase și un căpitan de vas, printre concurenții de duminică, de la “Tu urmezi!”

AUDIENȚE TV2 zile ago

Peste 1.1 milioane de telespectatori au fost, aseară, cu ochii pe Vocea României. Emisiunea a fost lider absolut de audiență!

Horoscop2 zile ago

Horoscopul zilei de duminică, 24 septembrie 2023. Ce nativ vor pierde pe toate planurile

Facebook

Advertisement

IN Trending